Home icon Home»

Brommers Kieken

Follow us on Twitter

brommers kieken

Vrimibo: wij kijken alvast het nieuwe jaar in

Op vrijdagmiddag ploppen we zo rond 5 uur het eerste biertje los en nemen dan ook de week even door. Wat is er gebeurd in motorland, en wie mag zich mederwerker van de week noemen? Normaal gebeurd dit alleen intern en krijgen jullie hier niets van mee, maar deze week hebben we toch het gevoel dat we jullie lezers ook eens een kijkje achter de schermen moeten gunnen. Maandag stond in het teken van het mediacircus rondom de MotoGP. Dinsdag stuitten we op een filmpje van Jorge Lorenzo die door ernstige poliepen op de stembanden onverstaanbaar was. Maar dinsdagavond vonden we toch wel de topper van de week. De Pirelli (hofleverancier van de WSBK) 2015 kalender werd gepresenteerd en iedereen weet wat dat betekend! Er zijn mensen die daar iets minder tegen kunnen, maar wij hebben dit pareltje voor de journalistiek expres bewaard voor de vrijdagavond. Wat ons opviel: we zien wel koplampen geen motoren. De rest van de week zijn we nu alweer vergeten, dus heren, grijp een goudgele vriend uit de koelkast en proost samen met ons op het weekend.

miss-june-anna-ewers

Babes op motoren ter discussie? U ZEGT??!?

Babes op motoren ter discussie? U ZEGT??!? Jazeker, het staat ter discussie! Niet bij ons, welnee! Een niet nader te noemen motorblad denkt anders dan wij. Even een paar citaten: "Jong, en erg onveilig gekleed en in elk geval in de buurt van een motorfiets. (....) En dan alleen al die naam: "Babes" (.......) Zit je daar met je broek op de enkels." Dus....... Het ene motorblad wil er niets van weten en het andere motorblad doet het wél. Hoe dan ook, wij doen hét al bijna 10 jaar en niet zonder succes, de categorie Brommers Kieken scoort onwijs goed en dat is goed voor de bezoekersaantallen (lees=abonnees). Brommers kieken is al zo oud als de weg naar de Eicma, zodoende even een kiekje uit 1968!vrouwen en motoren

Thanx for the picture Vitage.es

Eicma's mooiste volgens 5Valve

Dat de Eicma meer is dan alleen motoren dat weten we wel. De Eicma dames zijn voor ons dan ook de pleisters op de blaren, de zalf tegen het smet in de liezen en die enorme rekening van de minibar is meteen vergeten als wij nog even aan de meisjes denken. Maar iedereen heeft 'zijn' Eicma babe en dit is die van 5Valve.

 Dit jaar ging 5Valve niet mee naar Milaan, niet omdat hij niet mee wou maar dat was een disciplinaire maatregel van de rest van de redactie. Wij vinden namelijk dat 5Valve zich de laatste tijd véél te vaak positief uitlaat over elektrieke motoren en daar heeft de rest wat moeite mee. Wij hopen dat hij door deze vorm van billenkoek hij eens wat meer gaat praten over door dinosap aangedreven motoren. Toen wij eenmaal in het walhalla op de Eicma rondliepen ging de Oliepeil-what's-app constant over de zeik omdat 5Valve foto's wou zien van de Eicma babes. Hij zou de foto's wel even bewerken en plaatsen op de site. Jaja, uitvergroten en boven je bed hangen zul je bedoelen! Maar goed, deze 'dame' was de topper van Eicma 2014 voor 5Valve. Ach, ieder zijn ding....

Touratech babe

Heel vermoeiend

De TT van Man is heel gaaf. Als er dan ook nog eens mooie beelden allemaal aan elkaar geplakt  zijn is het helemaal een coole rees. Maar ook heel vermoeiend om naar te kijken want wat gaan ze hard. Dat meesturen in die spannende bochten kost ook veel energie. Gelukkig worden we uiteindelijk wat afgeleid als het ons allemaal teveel dreigt te worden.

Drank maakt meer goed dan Brunhilde stuk kan maken

"Aller Anfang ist schwer", zo zei een briljant Duits filosoof een lange tijd geleden. Of hij dit zelf bedacht of dat hij dit van iemand anders overnam is nog steeds in het ongewis, maar deze uitspraak houdt wel enigszins spaak met hoe Huub Raum zich verhoudt op het hoofdkwartier van Oliepeil. Eindelijk officieel voorgesteld en het dan maar waar moeten maken natuurlijk. Is moeilijk. Nicht einfach. Elke avond thuisgekomen voor het avondeten staat Gertrut al voor hem klaar ... met een Bratwurst en pot bier. "En, schatz, hoe ging es heute?", vraagt ze met tranen in d'r ogen en een trillende onderlip omdat ze wil dat hij slaagt. Toen hij d'r vertelde dat hij als vuurdoop de vrijdagmiddagborrel op zijn dak had gekregen, schoof ze hem een foto van d'r tante Brunhilde toe. De foto moet gezien het merk motor ergens na de oorlog zijn gemaakt. Ook gaf ze hem de tip mee dat Brunhilde na elke liter bier steeds mooier wordt. Wij gaan de proef op de som nemen! Fijn Wochenende!Dirdnl oliepeil Gertruts mutti

Eicma's mooiste volgens Highsider

Dat de Eicma meer is dan alleen motoren dat weten we wel. De Eicma dames zijn voor ons dan ook de pleisters op de blaren, de zalf tegen het smet in de liezen en die enorme rekening van de minibar is meteen vergeten als wij nog even aan de meisjes denken. Maar iedereen heeft 'zijn' Eicma babe en dit is die van Highsider.

Highsider zat dromerig voor zich uit te staren in het vliegtuig tijdens de terugweg vanuit Milaan. We hoorden hem BMW mompelen en dus hebben we hem een dikke por gegeven. Tja, een nachtmerrie tijdens het dagdromen is niet tof. Blijkt het dus dat meneer he-le-maal van het padje is van de BMW dame. Hij heeft het er al over dat hij zijn gespierde Oosterijkse tweecilinder in wil ruilen voor zo'n midlifecrisis BMW XR! Wij gaan maar even bellen met onze bedrijfspycholoog, dit gaat niet goed vrezen we......

eicma-babe-bmw

Weekend!

Rond 6 uur op vrijdagmiddag zetten de meeste peilers hun computer uit. 5Valve haalt dan standaard een Chinese rijsttafel voor de crew terwijl Madwoody het bier vast koud legt. Een enkeling zoals Highsider is dan nog steeds therapeutisch op zijn toetsenbord aan het rammen en de nieuwelingen durven de laptop nog niet dicht te klappen in hun overijverigheid. Vandaar dat we net precies deze foto nog ontvingen in de mailbox van onze stagiare. Het eerste wat ie zegt: sjonge, welke imbeciel gaat er nu met zo'n mooie chopper de woestijn in? Waarop Highsider antwoord: joh, zie die heuvels op de achtergrond, daar kun je mooi je nieuwe crosser uitlaten. De rest van de crew plopt net een biertje open en aanschouwt het enige echte interessante op deze foto. Al twijfelen we bij Piet Zahut nog of hij nu die plant of die babe bedoelt.. Goed, proost en een fijn weekend!

Harley Desert Babe

 

Eindelijk, de EICMA Babes !!

Wachten is lastig, zeker als het gaat op iets waar je héél erg lang op zit te wachten. In dit geval gaat het om de EICMA Babes. De hele dag komen er mailtjes binnen wanneer de dames nou te zien zijn. Nou viespeuken lieve lezers...... NU!

eicma-babe-bmw

Lees meer voor de rest van de meisjes!!

Waar blijven de Eicma Babes nou??

Rustig aan, de EICMA is nog bezig......... Alles komt goed........

Eicma Babe

Japan en driewielers

In Japan zijn ze gek op driewielers, tegenwoordig zelfs leverbaar met een dak erop. Ongetwijfeld zal dit aan de verkeersdrukte liggen, aangezien je met een driewieler niet zo snel omvalt. Wij zijn echter meer geïntresseerd in andere "modellen" uit het verre oosten..

Japanse driewieler