Home iconHome»

Gepeild

Follow us on Twitter

gepeild

Gepeild: BMW RnineT Impostor

We gaan vandaag even serieus. BMWees zijn saai, dat wordt vaak gezegd over die Duitse dikkerds. Maar dat hoort nou eenmaal bij ons motorwereldje waar we vanzelf vinden dat ons moeizaam bijelkaar gespaard speeltje toch de beste keus is. Gelukkig zijn er onder motorbouwers ook lieden die de eenheidsworst een dikke worst zal wezen. Kunstemakers als El Solitario maken er juist een sport van om van de platgetreden paden te bouwen. Nee ze willen een fiets die opvalt, eentje die je nooit ergens anders tegenkomt. Snelheid, tractie, kracht, karakter, persoonlijkheid, eerbied, vrees, gevaar ....  dat zijn de vage woorden die ze als kunstenaars gebruiken voor hun ... Impostor op basis van de BMW RnineT

SCOOP: BMW S1000F gespot!

Jazeker mensen hij komt er aan, de BMW S1000F. We hebben het er al eens eerder over gehad en het lijkt er verdomd veel op dat we hem zo rond oktober in Keulen tijdens de Intermot gaan zien. Die gasten bij BMW melken het S1000 blokje lekker uit en boze tongen beweren dat de S1000F een echte Multistrada killer zal zijn, wij hebben nou niet het vermoeden dat de Italianen daarvan uit hun verschoning zullen gaan....  Onze voorspelling over de S1000F? Uitstekende vering en remmerij, zo'n 160 pk's aan boord en een bak elektronica om alles een beetje met goed fatsoen op de straat te houden voor de doorsnee BMW rijder. De prijskaart? Mwah, dat gaat toch richting de €19.500,- denken we. En de extra's? Nou, de bipsverwarming, tengelverwarming, het snelle ruitje, de hieperdepiep hoera elektronisch instelbare vering en de rest dat op de gigantische lijs met accessoires staat zal ook wel een beetje kosten. Maar goed, het blijft wel een BMW.....

BMW s1000F

Thanx Motoblog!!

Komst Yamaha R25/R3 uitgesteld?

Heel Azië zat erop te wachten. Yamaha had weer de nodige tiesers geplant, deze keer heette het verhaaltje "Revstation". De zoveelste aftelklok werd gestart en er werd vooral maar weer eens heel geheimzinnig gedaan. Het zou op de persdag van de 35ste Bangkok Motorshow allemaal goed komen. Helaas, het werd een deceptie. De Tricity driewieler die allang overal vertoond was, werd nu weer als wereldprimeur uit de coulissen gerold. De rijen persfotografen uit India, Indonesië, China, Thailand en al die andere super-markten gingen met lege handen naar huis, want de beloofde 250cc supersport was er gewoon niet. Wel de nieuwe kleurtjes voor de R15, maar die is er al jaren. Geen R25, ook geen R3, gewoon helemaal niks. Ziehier het grootste nieuws. Inderdaad, een f*&#g driewieler!Yamaha-Motor-Bangkok-Motorshow-2014-No-R25-R3

  • Click to enlarge image Yamaha-Motor-Bangkok-Motorshow-2014-Tricity.jpg
  • Click to enlarge image Yamaha-Motor-Bangkok-Motorshow-2014.jpg
  • Click to enlarge image Yamaha-R25-R3-Bangkok-Motorshow.jpg
  •  
View the embedded image gallery online at:
http://www.oliepeil.nl/gepeild.html#sigProGalleria2a67cc35dc

Welke Kawasaki Ninja is dit dan?

Soms snappen we er geen bal meer van in motorland. Kijk maar eens mee naar onderstaande foto die vandaag opduikt. Gewoon een strak uitziend ding, maar best opvallend, want het is officieel een "Kawasaki Ninja 400". Er staat dan ook keurig Ninja op de tank. Nou lijkt het ons gewoon een Kawasaki ER-6f, maar dat is geen Ninja en een 600 in plaats van een 400. Oftewel: WTF?2014 Kawasaki Ninja ABS 400 Special Edition Japan

  • Click to enlarge image Ninja_ABS_400_Special_Edition_Japan.jpg
  • Click to enlarge image Ninja_ABS_400_Special_Edition_Japan2.jpg
  • Click to enlarge image Ninja_ABS_400_Special_Edition_Japan_3.jpg
  •  
View the embedded image gallery online at:
http://www.oliepeil.nl/gepeild.html#sigProGalleria78fcf8cf3b

Oplossing: Speciaal voor de Japanse markt maakt Kawasaki 400cc modellen. En daar noemen ze ook de ER-6 een Ninja.

Yamaha Revstation. R3 enzo...

Yamaha wil ons iets laten weten. Of toch niet, dat is wat onduidelijk. In ieder geval hebben ze alvast een website gemaakt die revstation.com heet. Daarop natuurlijk weer eens een tieser, want zo doen ze dat. De video is zowel in het Engels als het Thais te bekijken, dus we kijken naar een promoverhaal voor de Aziatische markt. Maar wacht eens even, revstation? Gaan we flink doen over het aantal toeren? Deed Yamaha al niet eens eerder stoer over het aantal gedraaide toeren, zeg maar 17.500 op een R6? Anyway, dit moet de nieuwe R25 of R3 worden, waarvan we er in Nederland en België amper wat gaan zien. Doorlopen mensen, niks aan de hand hier!

2015-Yamaha-R3

Moto Paton Stradale

Moto Paton is een Italiaans race merk sinds er ook maar een van de peilers op de aardkloot aanwezig was. In navolging van veel oude merken komen ze nu ook met eenstraatfiets . Nu moet je niet schrikken en meteen denken dat het een electro ding is. Het is een degelijke op echt ouderwets pingelwater. De Stradale zoals ze het in Italie zo mooi kunnen noemen.

Klik hier voor meer info

Gepeild: BMW S1000F

Over BMW toerders doen veel wannabee racers heel lullig en dat vinden wij best stom. Omdat BMW toch hard werkt aan een ander imago. Dat wil zeggen ze hebben ooit de S1000RR uitgebracht  en dat ding gaat inderdaad als een speer. De boxers blijven toch nog volop in productie omdat ze flink verkocht worden door oude grijze mannen. Maar nu hoorden wij van onze Duitse vrienden dat ze op basis van die S1000R een sport toerer gaan maken. Omdat ze bij BMW best trots zijn op deze snelle toermasjiene in de dop, met dynamic damping control, ride by wire, verschillende inspuit mappings, ABS en tractie control en natuurlijk de S1000R motor met minder peekaas en meer koppel, willen ze hem de naam S1000F geven. Maar hij zit natuurlijk wel wat makkelijker. Hij wordt trouwens in de loop van dit jaar voorgesteld op Europesche motorshows. 

 

Wij willen niet door Duitsers op de vingers getikt worden. Maar hier kun je een tipje van de sluier optillen

Gepeild: Hero 620 Hastur concept

Op het moment zijn alle motormerken druk bezig kleine cc motortjes te maken voor de bulk markten in India en omstreken. Want daar valt tenminste wat te verkopen. Tot voor kort kende wij de naam Hero alleen maar van de confitures. Maar het blijkt ook een motormerk te zijn met 6 nullen verkoopcijfers  waar men in de Steets en Europa hun vingers bij aflikken. Maar ook met modellen waar we even achter de oren moeten krabben. Ook in India geldt dat ze altijd ergens willen zijn waar ze nog niet zijn geweest. Hero heeft nu naar het schijnt, in samenwerking met EBR, ook een soort van "Stealth" motor in gedachte. Deze  80 pk sterke parallel 2 cilinder met maar liefst 620 cc en slechts  160 kg "nat" lichte streetfighter krijgt de naam Hastur. Als we dan ook even snel naar de remmerij en vering kijken......... voor de Steets en Europa? 

Via Hero facebook

Dit zijn de nieuwe Kawasaki 250SL en Z250SL

In de landen waar motoren nog wèl gezien worden als ideaal vervoermiddel in plaats van als verderf zaaiend moordtuig, komen de nieuwe modellen je tegemoet gegolfd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwste Kawasaki 250SL Ninja, ook als naked Z250SL in de pijpleiding? Inderdaad, die Z-versie moet je er nog even bij denken, maar dat hij komst staat vast. Moet allemaal vooral een cheapo versie van de veel te luxe Ninja 300/250 en Z300/250 worden, ideaal dus voor de miljoenenmarkten van India, Pakistan, Indonesië, China en Maleisië. Tsjatsjing!

2014-Kawasaki-250SL-Z250SL-

SCOOP: Hero RNT turbodiesel scootah!

Hij is lelijk, maakt veel herrie, stinkt en het is geen Harley-Davidson, rara wat is het? Inderdaad een gloednieuwe conceptbike van één van de grootste motorbouwers ter wereld, Hero Motorcorp. Inclusief turbodiesel met 13,5 PK en 35 Nm aan verschroeiend koppel, en uiterlijk een kruising tussen de Honda DN-01 en de Suzuki Stratosphere. Zie je het al voor je, motorrijden voor 10 cent per kilometer? Omdat het kan? We zijn bang dat alle boomknuffelaars die ons al jaren met die achterlijke electrobrommers lastigvallen, nu hierover gaan huilebalken; het voldoet immers aan de geitenwollensokkenvoorwaarden van lelijk, zuinig en vooral helemaal niet leuk. Maar toch, het maakt geluid en heeft een verbandingsmotor, dus dat is alweer winst!

Hero-Motorcorp-Diesel-Scooter-RNT-Concept-2014