Home icon Home»

Gepeild

Follow us on Twitter

gepeild

Bewijs: 2015 BMW R1200R met waterkoeling. En de rest...

Nou betrappen we onszelf er de laatste tijd wat vaker op dat we de boxermotoren van BMW iets leuker gaan vinden. Kan door de waterkoeling komen, maar het ligt meer voor de hand dat het een gevolg is van onze stijgende leeftijd en de naderende midlifecrisis. Anyway, in dat genre had BMW nog één machine rondrijden met het luchtgekoelde blok, namelijk de R1200R. Meest saaie ding van de hele lin-up, dus waarschijnlijk maakte het niemand een fluit uit. Maar, zelfs bij BMW is de vooruitgang niet te stoppen, zodoende zal dus ook het lelijke eendje van de GS-familie een waterhoofd krijgen. En dat weten we nu omdat ze aangepaste uitstootwaarden bij de Millieumaffia in Californië moesten opgeven, die duiden op hetzelfde blok als in de RT en GS. Uit dezelfde bron: ook voor de S1000RR, K1300 en K1600 heeft BMW Motorrad in Californië nieuwe emissiewaarden opgegeven...

2015-BMW-Motorrad-K1300-K1600-R1200R-waterkoeling

 

Geruchten recycled: 2015 Honda Africa Twin

*officieel klinkende fluistertoon aan. Na veel geruchten is er nu eindelijk een bericht naar buiten gekomen dat Honda de langverwachte opvolger van de African Twin zal presenteren op de EICMA in Milaan. Dit lijkt een herhaling van de geruchten vorig jaar, en dat is het ook. En weer heeft de 1000 cc 2-cilinder een gewicht van ongeveer 200 kilo op 100 pk. Wordt voortgedreven door een ketting en tandwielen en zal voorzien zijn van 18" en 21" spaakwielen. De prijs zal rond € 12.000,- liggen en zal daarmee onder de huidige 1200 Crosstourer gepositioneerd worden. Het blok zal voorzien worden van electronische injectie en zal een 2-in-lijn motor krijgen. Dit is het resultaat van maandenlange ontwikkeling van de Japanse ingenieurs. Er zullen naar verluidt 2 versies verschijnen, een straat versie, en één die meer gericht is op het off-road rijden. Qua waarheidsgehalte kunt u zelf één van onderstaande plaatjes kiezen.2015 Honda AfricaTwin

View the embedded image gallery online at:
http://www.oliepeil.nl/gepeild.html#sigProGalleria7703eab4cc

Dit is de 2015 Triumph Street Triple RX

Triumph heeft een lange historie. Vooral qua lekken van haarscherpe foto's van nog niet officieel aangekondigde modellen, altijd via de huisvrienden van MCN. Maar, waar veel fabrieken ons nu vervelen met stukjes prulinformatie, die ze zelf ook nog eens "teaser' blijven noemen, houdt Triumph gewoon de ingeslagen koers aan. Zodoende hier een 'toevallige' ontmoeting met wat volgens de sticker de 2015-versie van de Street Triple moet zijn, maar dan een wat stoerdere RX-versie daarvan. Kontje komt van de Daytona over, daaronder zit alleen nog wel een zadel voor een passagier verstopt. of die extra set stepjes zit er voor de show. Nou is de Street een beetje weggezakt in onze herinnering, maar we weten nog goed dat we eigenlijk bij elke keer dat er een aankopadvies gevraagd werd, we hierop uitkwamen. Kon wel een lekker worden!

2015-Triumph-Speed-Triple-RX

Render je rot: SCOOP Yamaha MTDM-09. Ofzo.

Na ons boevenstreekje met de 2015 BMW S1000RR zijn we misschien niet de meest geloofwaardige bron voor gescoopte renderings. Maar toch, hier is iets wat zou kunnen lijken op de MT-07 Yamaha driecilinder, maar dan als soort van allroaddinges. Zal dan logischerwijs MT-09X moeten heten, maar wij vinden MT-DM ook wel aardig gevonden...

View the embedded image gallery online at:
http://www.oliepeil.nl/gepeild.html#sigProGalleriaea87a54b05

2014 Honda CRF230F. Inderdaad: 230

Honda CRF230F? Dat bestaat niet zeg je nu! Welles! In Europa is hij niet te koop, maar in de USA wel. Waarom? Geen idee, maar op zichzelf is het idee van een makkelijke crosser voor veel motorrijders best aantrekkelijk. Geen hardcore crossding met bijbehorend onderhoud (alles gaat stuk in de cross!), maar gewoon een onbreekbaar ding dat voor kids makkelijk te berijden is en voor grote kinderen niet van dat gedoe geeft. Tijd om je Honda-dealer te stalken!

2015 Honda-CRF230F-2

Canard: 2015 Kawasaki Ninja H2

Let op hoe de hele wereld van de motorsjoernaailistiek weer ontploft en elkaar nawauwelt (bewijs). Want zogenaamd heeft het Franse motorboekske Moto-Journal de echte plaatjes van de Kawasaki Ninja H2. jeweetwel, dat ding waar we al 20 teasers van gezien hebben en er nog minstens 100 van bij krijgen. We hebben even de originale afbeelding erbij gezocht. Nou is ons Frans niet al te best meer (esque i'l ya une plage de naturiste ici?), maar volgens ons betekent "Photomontage" toch echt fotomontage. Kijk, da's weer een stukje keiharde duiding van je favoriete motorwebsite!

Kawasaki Ninja H2 MotoJournal

2015 KTM RC8R onderweg

Recent riep Stefan Pierer, grote baas van KTM, nog dat ze voor 2017 een RC16 gaan maken om mee in de MotoGPay te gaan rijden en daar Indiaas geld te verbranden. Kan, maar vlak de huidige RC8R nog even niet uit. Was altijd een geniaal brutaal ding, maar in de racerij werd het eigenlijk gewoon drie keer niks. Jaja, we weten wel van die IDM-titel, maar met vollledige fabriekssteun een nationaal kampioenschap zou zelfs Bimota moeten lukken. In theorie dan. KTM ging nooit door naar het WK Superbikes of Superstock, maar daar lijkt nu verandering in te komen, want ze hebben homologatie aangevraagd voor de RC8R in de FIM Superstock 1000 Cup. We schatten dus in dat ze die voor de homologatie nog even getweakt hebben, want ze geven hem als nieuw model vanaf juli 2014 aan. 

2015-FIM-updated-homologation-list-superstock

2015 XR650L. De beste Honda die niet te koop is

Elke jaar weer balen we als een stekker op het moment dat Honda in de USA haar nieuwe modellen onthult. Niet om de nieuwe modellen trouwens, maar om de oude modellen. Of om één oud model, om preciezer te zijn, en dat is de XR650L. hier ziet u de nieuwe (hahahaha!) 2015 versie.die we van de perssite van Honda Powersports plukten. Big Thumper eerste klas, met die 644 cc dikke ééncilinder in een stalen frame. Uit de tijd dat de BMW GS nog voor niet te dikke midlifers was en carburateurs niet verboden waren wegens Europese lulkoek. Met een uiterlijk waar je u tegen zegt en als enige compromis een elektrische starter. De "innovatiepagina" van het model vermeldt dan ook schattige zaken als de maat van de wielen en de lange veerwegen, dat is het wel zo'n beetje. Nog steeds nieuw te koop in de US of A, maar hier door de milieumaffia verboden. Wat een wereld.

2015-Honda XR650L Red

Dit is dus toch de 2015 Kawasaki Ninja H2

Kijk eens wat wij in de prullenbak van het patentenburo vonden? Is dat niet de ZZR1400 waar een superturbochargerlader in geplakt is?

2015 Kawasaki-ZZR1400-H2-Turbo

SCOOP: 2015 Kawasaki ZX-25R. H2?

Kawasaki liet net weten dat ze met een "Ninja H2" komen. Nou heeft bij ons alleen 5Valve recentelijk nog een schoolboek ingekeken, maar we menen ons te herinneren dat H2 gewoon waterstof is. Nee, dan veel interessanter is de voor 2015 aangekondigde ZX-25R, zoals te zien bij onze Japanse vrienden van YoungMachine, hieronder rechts op de foto. Moet een racy broertje van de Ninja 250R annex 300 R worden, dit omdat Yamaha de sportkaart bij de R25 succesvol heeft getrokken. Reken dus op een iets sportievere versie, al kon dat misschien wel eens alleen over het plastic gaan. Vraag Van De Dag? Hoe gaat de 300cc-versie voor Europa dan heten?

2015 Kawasaki ZX-25R