Home icon Home»

Gepeild

Follow us on Twitter

gepeild

De nieuwe Yamaha van Marc Marquez. Inderdaad...

Onderstaande foto is het bewijs van: 

  • De overstap van Marc Marquez naar Yamaha, getuige deze nieuwe Yamaha YZF-R125 replica.
  • de wraak van de Spanjaarden, nadat MM93 belastingvluchteling in Andorra werd.
  • Een truc van sponsor Repsol om Honda bij de contractbesprekingen onder druk te zetten.
  • het feit dat verflucht rare dingen doet met je hersens.

Marc-Marquez-Repsol Yamaha

BMW's TVS Motorrad 400 gaat de wereld veroveren

In de motorwereld heb je qua scoops vooral roddels en leugens, plus natuurlijk nog meer daarvan. Echter, als het om BMW gaat is er één bron die het wel altijd bij het rechte eind heeft, namelijk clubblad Motorrad. Het boekje is al jaren een soort verlengstuk van de blauw/witte fabrikant, steevast hebben zij het eerste nieuws en wordt elke test dan in ruil weer gewonnen door een Beemer. Als zij dus zeggen dat er een 400cc eencilinder onderweg is, dan is dat ook gewoon zo. Klinkt ook logisch, samen met partner TVS zullen ze toch echt iets moeten verzinnen om de Aziatische markt te overweldigen. Neem het niet van ons aan (logisch), maar wel van De Duitsers: u ziet hier de motor waarmee BMW wereldheerschappij na gaat jagen. 2016-BMW 400cc-Motorrad

Skoep: 4 "Banger" Honda CBR250RR ????

Het Japanse magazine Young machine spreekt ons alleen al door de naam aan. Dat ze met hun neus dicht op het vuur zitten is mooi meegenomen. We dachten even dat oude tijden gaan herleven met veel cilinders en kleine cc's.. Dat Japans kunnen wij niet lezen maar de foto's en de cijfertjes wel. We ontcijferen ... 250 cc, 4 "banger", 20.000 rpm tot de rev. limiter, 142 kg, 45 pk, twin spar freem, gewone telescoop en achtervork. Het uiterlijk is een mix van een fireblade, Panigale en het rijwilegedeelte dat van een .... CBR 650 F. Mocht'ie echt komen dan zijn we benieuwd wat er onder dat polyester zit.

Scoop: 2015 Triumph Tiger Explorer

Jaja, het gaat vooruit bij Oliepeil, nu zijn we ook officieel aangesloten op de spyshotservice van BMH-images. Zodoende hier de eerste foto's van de vernieuwde Triumph Tiger Explorer 1200, die vermoedelijk al dit jaar onderweg is. We zien vooral dat eh.. de euuhhh... nouja, die dinges.... en dat andere daar....vernieuwd worden... OK, jullie weten er meer van dan wij. Dus, wat is er nou nieuw in vergelijking met de 'oude'?

Oliepeil - 2015 Triumph Tiger Explorer Update

View the embedded image gallery online at:
http://www.oliepeil.nl/gepeild.html#sigProGalleria2f039f7dce

Koekblikkers ... we snappen er niks van

Koekblikken en motoren gaan eigenlijk niet samen. Bijvoorbeeld: Een koekblik heeft 4 wielen en een motor heeft er 2. Op een motor wordt je nat in de regen, in een koekblik niet. Op de motor kun je tussen een file door, in een koekblik sta je stil. Met een motor kun je 200 km op een tank, met een koekblik 1000 km. Op de motor barst je van de kou in de winter, in een koekblik niet. Kortom te veel verschillen om samen één bed te delen zullen we maar zeggen. We bedoelen eigenlijk te zeggen dat we er geen bal van snappen dat koekblik inelkaarzetters steeds maar weer motoren willen gaan maken. Nu heeft een Hongaarse ontwerper, waarschijnlijk als dank voor een familiepak Goulashsoep, een motor ontwerp gemaak voor ..screenshot oliepeil 62jpg.... Jaguar. Snappen jullie het nog?

Technoporno: 21 x 2015 Yamaha R1

Het lijkt also we overspoeld zijn met een tsunami aan beeld van de nieuwe 2015 Yamaha R1, maar eigenlijk valt dat nog best mee. Zo hebben we nog amper beeld gezien van het bloot onder de kuip, terwijl dat voor de technofreaks toch gewoon keihard nodig is. Zodoende hier een fijne gallery blootfoto's van de YZF-R1, gewoon omdat we ze al hebben!2015-Yamaha-YZF-R1-details

View the embedded image gallery online at:
http://www.oliepeil.nl/gepeild.html#sigProGalleriaee8616f6e0

Getest: 2015 Kawasaki Ninja H2R. Echt.

OK, Katsuaki Fujiwara staat op de loonlijst van Kawasaki dus van een echte 'test' test zal geen sprake zijn. Maar toch, hij mocht even een stukje kwiek knallen met de Kawasaki Ninja H2R, die er ook nog eens verrassend straatlegaal uitzag. Inderdaad, die vleugels zijn wat lachwekkend, maar het ding liep wel 300 op het rechte stuk van Suzuka, dus knallen deed hij wel. Katsu was naderhand positief, ondanks dat de regen ervoor zorgde dat hij alleen op het rechte stuk mocht rijden, hij meldde er het volgende over: ">コーナーはゆっくり。で、ストレート全開にしたら もうね!アッという間に300km/h出るで!レーシングマシンとも異次元よね!とにかく速い、500km/hくらい出たんちゃう?」

Test Katsuaki Fujiwara Kawasaki Ninja H2R

View the embedded image gallery online at:
http://www.oliepeil.nl/gepeild.html#sigProGalleria781a991e68

Matchless is weer on fire

Volgende week op de Eicma in Milaan presenteert Matchless de Model X Reloaded. Toen 5Valve de eerste photoshop tekeningen zag begon hij al klamme handjes te krijgen en na het zien van de laatst uitgelekte foto was hij niet meer te houden. De laatste dagen bivakkeert hij dan ook op Schiphol, te wachten op zijn vlucht naar Milaan. Hij kan zich nog goed herinneren hoe hij als 10 jarig ventje met de neus tegen het raam van de lokale Matchless dealer stond te kwijlen naar de originele Model X, waar de Reloaded op gebaseerd is. Het ding ziet er niet veel anders uit als de laatste modellen uit 1940, maar naar horen zeggen is de techniek wel van nu. U kunt volgende week dus foto's verwachten vanaf de Eicma van deze coole "ouwe nieuwe" Matchless.

Matchless Model X Reloaded Back

SCOOP: Kawasaki Ninja Hype2. Euh... H2.

Na teaser 138 zal het ons eigenlijk volledig worst zijn, maar volgens de Japanse fanboys is dit nu toch echt (nee, echt!) hoe de straatversie van de 2015 Kawasaki Ninja Hype2 eruit gaat zien. Whatever.

2015-Kawasaki Ninja H2-street

Dit is de 2015 Yamaha FJ-09 a.k.a. MT-09X

Je snapt het niet hoe ze het bij de Yamaha steeds maar weer voor elkaar krijgen om de fabrieksgeheimen te laten lekken. Nu weer de allroadachtige versie van de MT-09 voor 2015 waarvan per ongeluk deze foto op de perssite werd gezet. In Amerika heet hij FJ-09, maar voor Europa is de FJ-naam geen optie, wij denken meer aan MT-09X of misschien wel (lollig) MTDM-09. Dit is trouwens niet de eerste keer dat deze lekkage voorbij komt, en trouwens ook niet voor de tweede keer. Deze keer hebben wij er niks mee te maken, dus moeten ze weer eens boos worden op een ander. Wel een handig ding, deze driecilinder, zal zich vooral mogen meten met de Triumph Tiger 800, MV Agusta Rivale 800, BMW GS800, Versys6501000, Suzuki V-Strom 6501000, Honda VFR800X, Ducati Hypermotordstrada en nog een hele rits. Oftewel, er waren al best wat motoren in deze categorie maar er kon nog meer bij!

Update: O jee, onze brave broertjes hebben nu zelfs ALLE foto's te pakken! 

2015-Yamaha-FJ09