oliepeil logo payoff

Karel Kiest: Lulhannes van de Week (M/V)

Deze week moet het eigenlijk lulhannessen (meervoud) zijn, omdat ik een hele organisatie nomineer: de BOVAG (anno 1930). Vroeger, vroeger stelde dat gele schild op de gevel nog wat voor. Je wist dan dat je bij de elite van de motorhandel te gast was. Als je een motorfiets kocht, zaten daar snoeiharde garanties aan gekoppeld, met de groeten van de Bovag. Reparaties? Idem dito met vijf sterren. Maar meer en meer goede dealers zeggen hun lidmaatschap nu op, waaronder zaken die zo ongeveer driekwart eeuw lid zijn geweest. De reden? De Bovag vraagt fikse bedragen voor het lidmaatschap en stelt daar bitter weinig tegenover. Zoals KNMV en ANWB en nog wat clubjes (motorbladen!) hebben ze ontdekt dat met verzekeren meer geld te verdienen is en concentreren ze zich daarop. Maar juist in een tijd waarin de verkoopcijfers van motorrijwielen op het niveau van het dagelijkse bezoek aan het Belastingmuseum beginnen te lijken, moet een belangenbehartigende club met ideeën komen, steunplannen ontwikkelen en actie voeren. Niets van dat alles. In 2008 (recentere info ontbreekt op de website) harkte de Bovag 8 miljoen aan contributie binnen, plus 6,4 miljoen aan overige inkomsten. Je zou verwachten dat zulks voldoende is om een Crisisteam Motorbranche mee op te zetten. Maar ach, die motordealers, die vormen maar zo'n klein clubje, waar zouden de Bovaggers zich druk om maken. Lulhannessen van de week dus! - Karel Hubert

Reacties   

0 #3 taz 01-02-2013 22:29
Ja zeg het voort (ik mijdt bovag dealers voortaan)
Citeer
0 #2 Retepprt 01-02-2013 18:46
Die Bovag heeft het prima bekeken. Giga inkomsten tegen zo weinig mogelijk inspanning. Terwijl de BOVAG-gaarantie een wassen neus is. De aandeelhouders én de bonusopstrijker s zijn zéér content.
Nogmaals mijn vraag, wat is nu eigenlijk de doelstelling van dit selecte clubje?
Citeer
0 #1 Jan 01-02-2013 13:15
Ja, en dan komt de BOVAG tweewielers( Fietsen, niet gemotoriseert) met een eigen wielerploeg!Ja, ja, wie gebruikt er doping??
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Lekker wijf
donald duck zegt: "wat een superbelachelij...
Ducati past omvang van Nederland aan
Hans Kristel zegt: "De Afsluitdijk hadden...
Valentino Poortenaar in actie op TT Circuit
Rob Janssen zegt: "Bedankt voor je...
De 10 lelijkste motoren in de geschiedenis -...
Woody zegt: "Het is en blijft een lelijk...
Louis.de wordt Amerikaans?
Jaap zegt: "Nounou, niets met motors,...
SCOOP: 2015 BMW R1200RS
Bart zegt: "Ziet er best goed uit en zit...
Karel Hubert rijdt door: MZ Leichenwagen
Daan Broeze zegt: "Beste Karel, Vele jaren...
Karel Hubert rijdt door: MZ Leichenwagen
Kees Magielsen zegt: "Andermaal een...
We zitten nu al erdoorheen
Erwin zegt: "Ben ook wel eens vol goede...
Is Michael van der Mark de verlosser?
ties zegt: "Een zwaluw(tje) maakt nog geen...
oliepeil stickers schaduw

Onze stickers met "ik doe al mijn stunts zelf" en "Motorrijden, omdat het kan" zijn best cool. En niet duur, voor 2 euro ben je de man/vrouw*. Bestellen is simpel, maar toch doen veel mensen het fout, dus let goed op nou hè: maak 2 euro over op rekening NL21RABO0378208012 ovv "Oliepeil stickers" en zet je adres in de omschrijving van je betaling. Klaar. Maar let dus op: geen adres is geen stickers, want dan kunnen we ze niet opsturen.

15apr2002-701_640x480.jpg

sjop