Home icon Home»

Nieuws

Follow us on Twitter

nieuws

Sonntagsgeschiednis met Huub

Sonntagochend. Een juist moment om met een kwrasantje en een glaasje saft te duiken in de mijmeringen van een motorrijder. Een moment om antwoorden op vragen over het onstaan en de evolutie van de motorrijdende homo sapien te vinden, en deze te vereeuwigen in de analen van het internet. Waar an te fangen? De oude Grieken? De Persen? De jagers en verzamelaars? Nein. Voor vandaag is door Gertrut gekozen om te beginnen met de Romeinen. Waarschijnlijk betekent dit dat ze wil gaan shoppen in Rome en dat ik mag betalen, maar dat is van latere zorg.

Zoals bekend heeft het Romeine Rijk zo'n duizend jaar bestaan en spreidde het haar tentakels ruim tot in den eigen lande, wat weer nadelig is voor de bouw van ieder nieuw circuit. Dan staat elk zichzelf verklarend archeoloog weer met een stuk baksteen uit een oud riool van het jaar 12 voor Christus in zijn handen en roept heel hard: "Stopf die Arbeit - Onderzoek, nu!". Niet wetende dat het juist de Romeinen waren die de eerste variant van wegracen hebben uitgevonden, beginnen ze dan te graven en te wroeten in de grond tot de halve stad is omgeploegd en niet veel meer is gevonden dat dat ene stückle backstein.

Ik hoor u denken, de Romeinen als uitvinders van het wegracen? Jazeker. Naast kundige aanleggers van riolen, het bouwen van schepen, en het veroveren van Gallië (heel Gallië?) waren het namelijk ook zeer bekwame wegracers. Onder das Motto van Brot und Spielen is al menig race afgelegd, zoals op verscheidene historische platen wordt weergegeven. Snelle rondjes draaien en er niet voor terugdeinzen om een zwaard of speer ter sabotage in de spaken van de tegenstanders wielen te steken, droeg bij tot vergaring van eeuwige roem en maakte de koereurx zoals destijds geheten tot een verhevener volk. Mannen met durf. Mannen met lef. Mannen met ballen. Waartegen werd opgekeken. Zoals voor een groot deel nog voor de huidige generatie wegracers geldt. De Romeinse oorsprong van het wegracen is voor mij, Huub, in ieder geval een antwoord op het aantal succesvolle Italianen in deze prachtige sport.

Sonntagsgeschiednis met Huub Raum. Voor uw inzicht in het verleden, uw verstand van het heden en uw blik op de toekomst der motorbeschaving.

Romeinse spelen Motor 2014

Koereurx en later toekomstig Romeinse Keizer Maximus Biaggiamus in actie omtrent het jaar 334

Michael van der Mark genomineerd voor prijs sportman van het jaar!

Gut gut, hij heet geen Stefan Bradl, geen Dirk Heidolf en al helemaal geen Toni Mang. Maar hij is zeker weten wel Michael van der Mark, de eerste Niederländer in 40 jaar die weer eens een titel in de motorsport onder zijn duozitje propt en mee naar huis neemt. En dat is niet onopgemerkt gebleven in zijn eigen regio Rotterdam-Rijnmond, waar hij is genomineerd voor de titel sportman van het jaar. Helaas pindakäse moet hij deze nominatie wel delen met een golfert en een voe.. voet.. voetballe.. nou ja, u weet het zelf ook wel. Dat woord krijgt geen enkele rechtgeaarde motorrijder uit zijn strot. Nu vinden wij dat Michael van der Mark meer ballen heeft dan die golfert en die 'andere sportman' bij elkaar, dus volgt hier een bindend stemadvies: stem op Michael van der Mark en maak hem sportman van het jaar!

michael van der mark

 

Oliepeil maakt grote slagen.

Wat gaat het goed met Oliepeil.nl. Maar na bijna 10 jaar ploeteren worden ook Oliepeilers wat grijzer en zwaarder op de hand. Nu hebben we sinds kort een jonge hond met de naam Hoeker mogen verwelkomen in de Oliepeil krochten. Maar daar blijft het niet bij, want sinds kort hebben we ook een nieuwe jonge poets .... uit Duisterland Duitsland. Ze heet Gertrut. Meteen heeft dat een positief effect op onze brommer kiek modellen. Dat wil zeggen de nieuwe aanwas in haar kielzog heeft wat minder siliconen nodig om de zaak wat omhoog te houden. Buiten het feit dat we erg blij zijn met Gertrut en haar vriendinnen, vertelde ze stolz over haar Freund. Hij rijdt ook motor, en wil graag voor Oliepeil werken. Maar ze was vooral verruckt met zijn de enorme zuigerverplaatsing van zijn heißen Ofen. We stellen voor ..... ja hij spreekt Nederlands ..... Huub Raum

.

Rijen met die R1 skoep

Na de skoep van Madwoody hieronder, natuurlijk Gaaaaazzzzz op die krukas op uw Oliepeil.

Voor specs moet je natuurlijk naar onze ijverige buurtjes

SCOOP!! 2015 Yamaha R1

Lang gezocht, nu toch gevonden: de 2015 Yamaha R1. Aan de vooravond van de presentatie op de EICMA show in Italië, hebben de Grieken van www.bikeit.gr nu toch een eerste afbeelding online kunnen krijgen. Gezien deze afbeelding heeft de motor een rigoureuze gedaanteverandering ondergaan en doet het een en ander aan de M1 denken. Specificaties ontbreken vooralsnog, maar zullen later vanavond worden toegevoegd bij onze brave buurtjes! Wij gokken op een upgrade van het huidige motorblok met ander frame etc. Een drie cilinder zal niet het geval zijn...denken we...

2015-Yamaha-YZF-R1