Home icon Home»

Nieuws

Follow us on Twitter

nieuws

Kawasaki H2 fabel

We kunnen geen pagina openen of het gaat weer over die Kawasaki H2 en H2R. In die zin heeft de PR afdeling van Kawa het goed gedaan. Nu is er eindelijk een goed zichtbaar en bewegend beeld te zien...teaser vol.11 noemen ze het. Het duurt nog ruim 20 dagen tot aan het EICMA, dus vol. 30 zal ook nog wel komen. Nu wordt het steeds duidelijker dat het een motor voor 'the few' gaat worden. Volgens bronnen in Engeland gaan er daar slechts 10 H2R en 20 H2 geleverd worden. Kijkend naar de bruisende superbike verkoop in Nederland, vrezen we dat wij er nooit 1 in het echt gaan zien...dus geniet maar van dit beeld...

PAS OP; KOEKBLIK INHOUD!

Vorig jaar werd Ducati gekocht door Audi als cadeau'tje voor the big cheese van Audi. Ducati werd daardoor onderdaan van Audi, welke weer onderdaan is van Volkswagen. Wij horen u allen schreeuwen, wat is dit voor flauwekul, maar nu komt het! Niet alleen in motorland is downsizen 'hip en happening', ook in koekblikcountry. Nu krijgen wij altijd jeuk als het over downsizen gaat, want dan ga je het over VanVan's 125 en MSX'en hebben. Maar in de koekblikrepublieken doen ze downsizen dan weer wel verstandig. Zie hier een concept auto met een 1199 cc metend twee cilinderblok dat 200 pk produceert. Wij horen u roepen, die kennen wij! Jazeker, Volkswagen duwt een Panigale blok in hun concept. Dat ding moet binnen 5 seconde aan de 100 zitten en dat vinden ze daar snel! Volkswagen...een VanVan is zelfs sneller.
VW XLSport voorThanx Glenn!

H2R van dichtbij

Onze Highsider ergert zich groen en geel aan teasers. Met de nadruk op groen in dit geval. Nu moeten we dus weer langer wachten op de straatlegale H2 van Kawasaki als we het goed begrijpen. Maar door al dat gedonder met filmpje weten julle nog niet hoe die straatillegale H2R er nou echt uitziet van dichtbij.

Officieel: Ferrari gaat motor maken

Een heeeeele tijd geleden toonden we jullie al onderstaande conceptmotor, mogelijk van Ferrari...je weet wel, van die rode sportbakken. Leuk dat ze zoiets tekenen, maar veel heil zagen we er niet in. Het bleef lang stil en we gingen er vanuit dat Ferrari er ook niet veel heil in zag...tot vandaag! We spotte een patentaanvraag, waarin staat dat Ferrari een V2 blok wil maken. Wat we zien is een blok met een maximale hoek van 70 graden, a la Rotax/Aprillia blok. Er komen geen balansassen in, maar de krukas wordt aangepast om dit dit te compenseren. Wat de bezieling is van Ferrari om een motor te maken is ons eigenlijk onduidelijk en we hopen dat het wel iets anders wordt als deze rode dildo, maar het idee vinden we dan wel gaaf.
6297-ferrari-v4-motorcycle-concept-0
Ze gaan de motor Pony noemen...in het Italiaans dan wel...Cavallino klinkt gelukkig beter.

Yamaha...Ook gij?!

Vol verwachting klopte ons hart toen we bij de persconferentie van Yamaha stonden, van dat merk hadden NIKS kunnen scoopen! Achteraf niet vreemd, want ze hadden ook niks...alhoewel. Vol trots werd Akihiro Dezi Nagaya, de baas van het design team, aangekondigd. Deze kruising tussen een Japanner en een hollandse witte kuifhoender verkondigde heel veel onverstaanbare dingen. Dat boeide ons niks, want er hing nog 1 deken over een motor. Zou het een nieuwe FJR, R1 of R6 zijn?! De heer Nagaya trok het doek eraf en toen werd het muisstil in de zaal...

View the embedded image gallery online at:
http://www.oliepeil.nl/nieuws.html#sigProGalleria0a074ba06d
 
Alsof de concept motoren van Honda en Kawasaki nog niet erg genoeg waren.