Home icon Home»

Nieuws

Follow us on Twitter

nieuws

Yamaha...Ook gij?!

Vol verwachting klopte ons hart toen we bij de persconferentie van Yamaha stonden, van dat merk hadden NIKS kunnen scoopen! Achteraf niet vreemd, want ze hadden ook niks...alhoewel. Vol trots werd Akihiro Dezi Nagaya, de baas van het design team, aangekondigd. Deze kruising tussen een Japanner en een hollandse witte kuifhoender verkondigde heel veel onverstaanbare dingen. Dat boeide ons niks, want er hing nog 1 deken over een motor. Zou het een nieuwe FJR, R1 of R6 zijn?! De heer Nagaya trok het doek eraf en toen werd het muisstil in de zaal...

View the embedded image gallery online at:
http://www.oliepeil.nl/nieuws.html#sigProGalleria0a074ba06d
 
Alsof de concept motoren van Honda en Kawasaki nog niet erg genoeg waren.

Kawasaki H2. Maar niet heus!

Wat een domper bij Kawasaki. Jazeker, die H2 met supercharger is gaaf. En ja, 300 pk is nog gaver. Maar wat bedoelen ze dan met "The Ninja H2R is a closed-course model; it may not be ridden on public roads". Voor welke competitie is dat dan? Voor een wedstrijdje met een F16 of een dragracer? Oftewel, gewoon een niet inzetbaar, niet te kopen prototype. En ja hoor, daar begint het gedonder van die 831 teasers alweer helemaal opnieuw, want nu moeten we weer tot de EICMA op 6 november 2014 wachten voor het straatlegale productiemodel. En neem nou van ons aan, dat wordt echt een frikandel in vergelijking met dit kanon. Want GEEN ENKEL Japans bedrijf zal uit politieke correctheid en angst voor schadeclaims en law suits ooit zoiets aan een klant meegeven. Anyway, bereid je voor op nog een stroom aan onzin.

2015-Kawasaki-Ninja H2 EICMA

Geen Intermot voor ons dit jaar

Ieder jaar weten wij op beurzen als de Intermot en EICMA altijd de scoops binnen te halen voordat het scoops worden. Dit jaar was het plan hetzelfde, maar ook de beurzen zijn helaas wakker. We hebben een fax gehad met daarin de boodschap dat we niet welkom zijn op Intermot en dat we scherp in de gaten gehouden worden. Ergens kwam het ons ook wel goed uit, want PietZahut is nog herstellende van een darmonderzoek (hij heeft zwakke darmen), 5Valve struikelt continu over zijn Movember snor (wist niet dat die afgeschoren moest worden) en Highsider moet werken. Volgend jaar hopen we er weer bij te zijn!
l geen doorgang s

Kawasaki H2 gaat 23000 pk produceren!

Onze bron, je weet wel; dat lid van een vaag Kawasakiforum die weer connecties heeft met de buren van de bakker van de insiders van het H2-project. Hij had gehoord dat Kawasaki drukker was met de marketing van de H2 dan met de machine zelf. We hebben onze bron daarom uitgelachen, want daar waren we zelf ook al achter gekomen. Nu komt er een 'gelekt' filmpje van Kawasaki Heavy Industries (KHI) waarin een joekeloeres van een gas turbine voorbij komt. Wij extatisch, want dan zou een 1000cc blok minimaal 23000 pk produceren. Blijkt dat ze alleen maar duidelijk willen maken dat ze écht wel veel ervaring hebben met superchargers...loop maar door, niets te zien hier!  

Reminder: Reünie moto-X der Azen

Dit weekend:

Wie zijn geschiedenis kent kent zijn toekomst In dit geval is het overigens alleen maar geschiedenis. Ooit hadden we in ons kleine landje twee grote motorsport evenementen. Namelijk de TT van Assen voor de asfalt scheurneuzen en de de Motocross der Azen voor de noppen liefhebbers in het oost Brabantse St Anthonis. De motorsport liefhebber van 45 plus zal zich dat vast nog wel kunnen herinneren. Nu is dat een leeftijd dat 'vroeger' een steeds belangrijker rol gaat spelen. Zo ook bij motorliefhebbers in dat liefelijke durpke. Komend weekend vindt er namelijk een groots opgezette reunie plaats van die Motocros der Azen. Hier kun je het gebruikelijke foto en film materiaal bekijken, maar ook de (nog levende) rijders van toen een handje schudden, hun fabrieksmotoren bekijken en nog veel meer. Altijd leuk voor een mooie foto en een gezellig dagje uit met geijkgestemde zielen. En voor de entree hoef je het in ieder geval niet te laten, daarom is ook Oliepiel daar aanwezig.

Meer info vind je hier www.motocrossderazen.com

Kijk na de sprong voor een indruk van het evenement