Home icon Home»

Nieuws

Follow us on Twitter

nieuws

Reminder: Reünie moto-X der Azen

Dit weekend:

Wie zijn geschiedenis kent kent zijn toekomst In dit geval is het overigens alleen maar geschiedenis. Ooit hadden we in ons kleine landje twee grote motorsport evenementen. Namelijk de TT van Assen voor de asfalt scheurneuzen en de de Motocross der Azen voor de noppen liefhebbers in het oost Brabantse St Anthonis. De motorsport liefhebber van 45 plus zal zich dat vast nog wel kunnen herinneren. Nu is dat een leeftijd dat 'vroeger' een steeds belangrijker rol gaat spelen. Zo ook bij motorliefhebbers in dat liefelijke durpke. Komend weekend vindt er namelijk een groots opgezette reunie plaats van die Motocros der Azen. Hier kun je het gebruikelijke foto en film materiaal bekijken, maar ook de (nog levende) rijders van toen een handje schudden, hun fabrieksmotoren bekijken en nog veel meer. Altijd leuk voor een mooie foto en een gezellig dagje uit met geijkgestemde zielen. En voor de entree hoef je het in ieder geval niet te laten, daarom is ook Oliepiel daar aanwezig.

Meer info vind je hier www.motocrossderazen.com

Kijk na de sprong voor een indruk van het evenement

 

Kawasaki Ninja H2: 225 of 307 pk!

Na de zoveelste marketingstunt teaser van Kawasaki over de H2 zijn er nu geruchten over de specificaties. We wisten natuurlijk al dat het een 1000CC viercilinder zal worden met een supercharger groter dan die van een gemiddelde top fuel dragbike. Maar via een lid van een vaag Kawasakiforum die weer connecties heeft met de buren van de bakker van de insiders van het H2-project blijken deze roddels aardig waar te worden. De specificaties zullen volgens deze 'insider' uitkomen op een 1000 cc 4 cilinder met 225 pk. En alsof dat nog niet voldoende is komt ook een race versie met 307 pk. Alles is vanaf nul opgebouwd en niet gebaseerd op de huidige ZX10-R...zoals eerder werd beweerd. Voor de extra betrouwbaarheid is dit forumlid net nieuw op het forum en heeft deze info in zijn eerste post bekend gemaakt. Wij kunnen dan ook niet anders concluderen dat dit wel iemand van Kawasaki moet zijn om te gebruiken als de volgende publiciteitsstunt. Maar wij delen het alleen mee met enige scepsis...we willen natuurlijk niet weer een canard veroorzaken!Kawasaki-Ninja-H2-Blok
Thanx to Glenn!

Geloof ons maar, het is echt waar!

In het land van de 'echte' motorjournalisten is het een lastig dingetje, het geruchtencircuit. Voor hen moet alles drie keer gecontroleerd zijn voordat het (in hun ogen) waar is. Wij zijn daar niet zo van, als wij denken dat het waar is dan is het ook zo!! Wij wachten niet op een mailtje van een manager waain staat wat we allang weten, nee wij gaan zelf op onderzoek uit en we scoren dat nieuws! Neem nou de overstap van Jack Miller naar de Motogp, alle 'echte' motorsites en prutblaadjes hebben het erover dat er wat in het geruchtencircuit rondgaat over een overstap maar niemand durft het écht te zeggen. Nou, dan doen WIJ dat maar. Jack Miller rijdt volgend jaar in de Motogp op een Honda machine! En ja, dat weten we zeker! Zo niet? Dan eet Nickname 10 Oliepeilstickers op......

Update Maandag 15-09-2014 21:08 uur: Zojuist vernomen dat meneer Jack volgend jaar naast Cal Crutchlow gaat rijden bij LCR. Hij zou een contract hebben getekend voor 3 jaar. HRC wil hem in 2016 op een prototype hebben. Hmmmm, in plaats van meneertje Pedrosa?? We wachten af!!

jack miller

Thanx 4 the picture BikeMe!

Michael van der Mark Oliepeilheld 2.0

Hoe goed ben je als je in je tweede seizoen meteen de wereldtitel pakt? Nou? HÉÉÉÉÉÉL GOED! Michael van der Mark is de naam van deze man die 5Valve dermate ontroerde dat hij ons huilend in de armen viel. 'Na 40 jaar eindelijk weer een wereldkampioen!' schreeuwde hij terwiijl de schouder van Highsider onder zat te snotteren. De hele redactie pinkte overigens een traantje weg toen 'onze Michael' over de finish kwam en de smaak van onze cheap-ass Aldi champagne smaakte opeens als een Dom Perignon. Oliepeil held 2.0 van der Mark is nu al héél groot en wij vragen ons af hoe veel groter gaat hij worden? Volgend jaar weer de supersport of toch de superbikes? Volgend jaar de Moto2 of gaat hij misschien voor het grote geld in de MotoGpay? Wat hij ook gaat doen zal ons jeuken zolang hij maar blijft racen op twee wielen. In het rijtje van Gandhi, Moeder Teresa, Mandela en Martin Luther King is nu een Nederlandse naam toegevoegd: 'Magic' Michael van der Mark!!  Van harte kerel met deze welverdiende wereldtitel! 

michael van der mark

Vrouwen ...... we hebben gelijk.

Vrouwen .... het blijft toch een andere lekkere soort. Dat we er met gemengde gevoelens naar kjken is een feit. Aan de ene kant blinken ze uit op twee punten, namelijk: Het baren van kinderen en het koken van een lekkere hap eten gaat ze meestal goed af. Aan de andere kant is het achteruit inparkeren met een koekblik motorrijden en deelnemen aan het verkeer een punt wat vaak tot discussie leidt. Ho ho ..... we gaan de discussie nu niet aan, want we hebben wat gevonden in Engeland wat deze keiharde feiten vooroordelen bevestigt. In navolging van de vrouwenparkeerplaats stellen ze daar voor om vrouwenrijstroken te maken om het verkeer veiiger te maken. Als dat erdoor komt stelt de Oliepeilredaktie als tegenprestatie voor dat we unaniem met z'n allen voortaan zittend gaan plassen.

.

Via Sheilas"wheels