Follow us on Twitter

nieuws

Het recht zegeviert

Stel je hebt een motorzaak en je wilt wat extra aandacht voor je kiet, wat doe je dan? Nou bijvoorbeeld met Pasen gooi je die extra vrije dag je deuren open, zet een barbecue op en huurt een bandje in. Paar mooie motoren naar buiten en hatseflats; een goed begin van het motorseizoen. Dat dachten ze bij DCA Motorcycles in het altijd gezellige Helmond ook. Alleen de gemeente trok per abuis de vergunning van het geheel in omdat... ja, vul maar in. Jouw gok is zo goed als de onze, de hunne en die van DCA. Blijkbaar omdat de politie bang is, en daarmee het gemeentebestuur, dat er wel eens 'rivaliserende motorbendes' op het evenement af konden komen. Een eerder bezoekje leerde dat vooral dagjesmensen en mannen met vrouw en kinderen een hamburger kwamen eten en over customs kwamen kwijlen, maar hee. Leek ons ten minste niet echt het topevenement om de grote boze motorrijder uit te hangen. En nu gisteren zegevierde het recht dan ook en mag eigenaar Dennis van der Velden toch zijn Paasshow houden van de rechter! Dat daar alleen al een rechter aan te pas moest komen, is wel wat triest, maar de motorrijder heeft er nu baat bij.

DCA Motorcycles Paasshow gaat gewoon door

Dus mocht je nou niks te doen hebben Paasmaandag. Wij vonden de hamburgers er goed in gaan!

Grasmaaien in record tempo

We hebben er al eerder aandacht aan besteed en daar wilden we het eigenlijk bij houden, maar de MEANMOWER van Honda heeft een snelheidsrecord gebroken. De grasmaaier met het 1000cc VTR Firestorm blok klokte een snelheid van 209 kilometer per uur. Na een korte rekensom maakt dat deze grasmaaier de gehele Hoge Veluwe in ongeveer 20 minuten gemaaid heeft.

Tamburini is dood

Wij hebben helemaal geen verstand van ontwerpen. Of het nu gaat om een wc papierrol ophanger of motoren, als creatieve l*lhannussen hebben wij van design geen brokje kaas gegeten. Dat Massimo Tamburini dat wel kon weten we al sinds 1993 toen hij met de Ducati 916 op de proppen kwam. Dat deze 916 de hele motor design wereld op zijn kop zetten, en wat nu nog na-ijlt, weten we allemaal. Later zette de beste man nog de MV Agusta F4  neer, prachtig masjien natuurlijk. Maar de grote impact van de 916 had deze MV toch niet. De Ducati Paso vergeten we in deze context maarr even. Helaas ...... de beste man is niet meer. Dit weekend is hij na een ziekbed overleden op 70 jarige leeftijd. Rust zacht Massimo wij genieten nog vele jaren van jou gemotoriseerd erfgoed.

Grazie per la foto Diadegas.it

Monty Python zou dit niet accepteren

Zie hier de Honda Mugen Shinde NI (oh nee!). Als trouwe aanhangers van Monty Python hebben wij hier veel bezwaar tegen. Want telkens als de Honda Mugen Shinde NI (HOU OP!) genoemd wordt op de redactie, dan heerst er paniek. Dat het een Honda in electrische schapenkleren is, boeit ons niet. Dat het waarschijnlijk Honda's proefmodel voor de toekomt is, ook niet. Maar waar wij ook niet tegen kunnen is het woord NI (DE GRUWEL!!!) 

Voor jeugdigen zonder goede opvoeding of zonder humor, dit bedoelen we met NI (NIET NOG EEN KEER, PANIEK!!)

Ook in de USA kennen ze 1 april

Dat 1 april de dag is voor de flauwe grappen en grollen is natuurlijk wel bekend. Dat wij nog niet misschien onze toko verkopen aan de prutsblaadjes gigant is voor een ieder ook wel duidelijk, wij verkopen onze ziel nog liever aan iemand met hoorntjes.... Maar ook aan de andere kant van de grote plas kent men 1 april. Onze vrienden van Asphalt and Rubber gooiden er ook even een 'April fools' in. Een Fireblade met op de tank een waarschuwingssticker dat motorrijden zeer gevaarlijk is voor je gezondheid. Stevie Wonder kan zien dat het een fotosjopje is maar toch ga je twijfelen bij het zien van zo'n foto. Die Amerikanen zijn gek genoeg om zo'n goede raad sticker op een tank te plakken. Er zou maar zo ooit eens een sticker op een uitlaat kunnen zitten waarop staat "Giving a blowjob to the exhaust can be very dangerous to your health."

warning-label

Thanx for the prank Jensen and friends!