Follow us on Twitter

nieuws

Weer veilig naar de Eifel.

We werden laatst opgeschrikt door moedwillige neergelegde oliesporen op de weg in de Eifel. Gelukkig waren we het zelf niet maar lazen we het hier naast. Ze hebben nu een (uiteraard) verwarde 26-jarige man opgepakt die daarvoor waarschijnlijk verantwoordelijk is. Hij is ook degene die verantwoordelijk is voor veel hakenkruizen die overal waren neergekladderd. Nu hebben wj in onze vriendenkring mensen die, (wat je niet zal verbazen) in de psychiatrie werkzaam zijn. Op zijn advies hebben wij de Deutsche polizei geadviseerd deze kranke geist op te sluiten in een psychiatrische inrichting. Dat is bij deze gebeurt waarvoor onze dank.

Dank voor de foto Santi

Het recht zegeviert

Stel je hebt een motorzaak en je wilt wat extra aandacht voor je kiet, wat doe je dan? Nou bijvoorbeeld met Pasen gooi je die extra vrije dag je deuren open, zet een barbecue op en huurt een bandje in. Paar mooie motoren naar buiten en hatseflats; een goed begin van het motorseizoen. Dat dachten ze bij DCA Motorcycles in het altijd gezellige Helmond ook. Alleen de gemeente trok per abuis de vergunning van het geheel in omdat... ja, vul maar in. Jouw gok is zo goed als de onze, de hunne en die van DCA. Blijkbaar omdat de politie bang is, en daarmee het gemeentebestuur, dat er wel eens 'rivaliserende motorbendes' op het evenement af konden komen. Een eerder bezoekje leerde dat vooral dagjesmensen en mannen met vrouw en kinderen een hamburger kwamen eten en over customs kwamen kwijlen, maar hee. Leek ons ten minste niet echt het topevenement om de grote boze motorrijder uit te hangen. En nu gisteren zegevierde het recht dan ook en mag eigenaar Dennis van der Velden toch zijn Paasshow houden van de rechter! Dat daar alleen al een rechter aan te pas moest komen, is wel wat triest, maar de motorrijder heeft er nu baat bij.

DCA Motorcycles Paasshow gaat gewoon door

Dus mocht je nou niks te doen hebben Paasmaandag. Wij vonden de hamburgers er goed in gaan!

Grasmaaien in record tempo

We hebben er al eerder aandacht aan besteed en daar wilden we het eigenlijk bij houden, maar de MEANMOWER van Honda heeft een snelheidsrecord gebroken. De grasmaaier met het 1000cc VTR Firestorm blok klokte een snelheid van 209 kilometer per uur. Na een korte rekensom maakt dat deze grasmaaier de gehele Hoge Veluwe in ongeveer 20 minuten gemaaid heeft.

Tamburini is dood

Wij hebben helemaal geen verstand van ontwerpen. Of het nu gaat om een wc papierrol ophanger of motoren, als creatieve l*lhannussen hebben wij van design geen brokje kaas gegeten. Dat Massimo Tamburini dat wel kon weten we al sinds 1993 toen hij met de Ducati 916 op de proppen kwam. Dat deze 916 de hele motor design wereld op zijn kop zetten, en wat nu nog na-ijlt, weten we allemaal. Later zette de beste man nog de MV Agusta F4  neer, prachtig masjien natuurlijk. Maar de grote impact van de 916 had deze MV toch niet. De Ducati Paso vergeten we in deze context maarr even. Helaas ...... de beste man is niet meer. Dit weekend is hij na een ziekbed overleden op 70 jarige leeftijd. Rust zacht Massimo wij genieten nog vele jaren van jou gemotoriseerd erfgoed.

Grazie per la foto Diadegas.it

Monty Python zou dit niet accepteren

Zie hier de Honda Mugen Shinde NI (oh nee!). Als trouwe aanhangers van Monty Python hebben wij hier veel bezwaar tegen. Want telkens als de Honda Mugen Shinde NI (HOU OP!) genoemd wordt op de redactie, dan heerst er paniek. Dat het een Honda in electrische schapenkleren is, boeit ons niet. Dat het waarschijnlijk Honda's proefmodel voor de toekomt is, ook niet. Maar waar wij ook niet tegen kunnen is het woord NI (DE GRUWEL!!!) 

Voor jeugdigen zonder goede opvoeding of zonder humor, dit bedoelen we met NI (NIET NOG EEN KEER, PANIEK!!)