Home icon Home»

Op Toernee

Follow us on Twitter

op toernee

Naar oma voor de kerst, maar dan wel in stijl!

't Is weer bijna Kerst. Hier op Oliepeil wordt al druk afgeteld maar voor mij kan dat aftellen niet lang genoeg duren. En niet alleen omdat mijn verlanglijstje niet binnen 24 dagen zou kunnen worden afgerond. Maar ook omdat ik nu alweer opzie tegen de vervelende reis naar familie, waar net als vorig jaar dezelfde kerstdiners worden gehouden tijdens dezelfde gesprekken over werk, polletiek und Fussball. Soms verdenk ik Gertruts familie er wel eens van dat zij de restjes van het paasdiner invriezen en met kerst weer net zo vrolijk opdienen. Het enige goede aan kerst is dat het ook weer voorbij gaat. Geen Weihnachten maar Nachten lang Weinen. Maar op mijn pessimisme (of kerssimisme) heb ik dit keer wat gevonden! De temperatuur kan mij aan mijn achterste oxideren, als Gertrut en ik weer richting Zuid-Beieren rijden, gaan wij over Zwitserland! De berg op, de heuvel over en genieten maar.

Üüüüüber die Birgen und durch das Wald geeeeeeeeeh'n wir nach Oma zu... ♫

Heuvel Rijden 2014

De kleurrijke motorrijders.

Je kent het wel. Al die helden op allerlei kletskoek forums. Zichzelf diep in de schulden gestoken kapot gewerkt hebben en toen een dure sportbaik gekocht. Veel pk's, mooi kleurrijk pak en een dure replica op de knar. De scherpe rondetijden die erbij verzonnen worden horen doen de andere verbleken. Dan heb je nog die andere motorrijders. Weinig woorden, weinig kleuren, weinig pk's, saaie helm een ouwe praktische bak waar jaren low budget aangesleuteld wordt. Maar met een droom die ze niet meer loslaat voordat hij echt waargemaakt is. We stellen voor ... Kev en Karen, de echte kleurijke motorrijder. Als je dan eens ergens komt mag je ook op de kiek bij de wannabee bocht van onze vriend Rnickey .

R1 Sjaak? Het kan nog veel gekker.

Wij glimmen van trots dat we R1 Sjaak hebben. Wie doet dat nou, op de motor de wereld een paar keer rond rijden. Nou is er in Engeland ook een soort van R1 Sjaak. Deze beste man heet Nick Sanders en heeft de wereld een keer of 7 rond gereden op de motor en op de valreep ook nog eens een keer op de fiets. Hier op de redaktie krijgen we al overal pijn bij het lezen van deze informatie. We trekken er een los en kijken liever naar zijn filmpje.

 

Tanzania op de motor.

De vaste tripjes naar de stevioardennenalpendolomieten kennen we wel. Nu Dakar niet meer in Afrika ligt gereden wordt zien we eigenlijk niks meer van dit mooie continent.  Best wel jammer eigenlijk.

Pruttelend naar Mongolië

We hebben inmiddels veel vrienden van deze fijne sait. Zelfs in het verre Espagna, we kregen een mail van amigo Ricard Fité of we zijn avontuur op de motor naar Mongolië op Nivel de Aceite wilde zetten. Hij ging een paar jaar terug op een 20 jaar oude Yamaha SR 250 naar het land van de heldhaftige Mongolen. Maar wel op de voorwaarde om het niet tegen zijn moeder te vertellen.

Don't tell Mama I've gone to Mongolia by Motorcicle from Menna Fité on Vimeo.

Noppenvakantietip

We hebben er weer zin in. Natuurlijk hebben we het nu over motorrtrips. De Stevio en Grimsel kennen we inmiddels al wel. Nu blijkt de hangtiet  BMW1200GS ondanks zijn gepeperd prijskaartje de best verkochte motor te zijn. En laten we eerlijk zijn op zo'n fiets moet je ook een rit maken die erbij past. We zijn eens aan het zoeken gegaan voor de BMW GS rijders onder jullie en hebben de Col de Brouis gevonden. Kom je eens een keer verder dan de Ardennen

 

De kortste dag.

Vandaag is het de kortste dag. Door de eeuwen heen is deze dag van de zonnewende een belangrijke geweest voor de mensheid. Het was namelijk de dag dat er weer langzaam voorbereidingen getroffen konden gaan worden richting het groei en oogstseizoen, kortom er kwam weer eten op de plank. Omdat wij motorrijders niet zo heel veel verschillen in onze behoeften als onze verre voorouders is deze dag van de zonnewende ook voor ons belangrijk. Omdat we weer plannen kunnen gaan maken en gaan aftellen voor mooie motortrips.

Educatief op toernee.

We gaan het nu eens even niet over tieten hebben. We gaan deze keer eens educatief op toernee.Op de motor door de Andes. De Andes is een gebergte wat deel uit maakt van "The ring of fire". Hartstikke interresant natuurlijk maar dat gaan we hier niet verder uitleggen. Het komt erop neer dat er hoge bergen zijn waar je mooi kunt motorrijden en waar wij nooit zullen komen. Gelukkig hebben we er wel een mooi filmpje van.

Vakantiekiekje 'Panoramico delle Vella'

Oliepeilvriend Bernhard is het type man waar je jaloers op kunt worden. Nu de temperatuur in snel tempo zakt, de rayonhoofden alweer zenuwachtig worden en jouw accu het aan het begeven is, zakt Bernhard lekker onderuit voor zijn computer. Hij laadt al zijn vakantiefilmpjes van het afgelopen jaar op de harde schijf en pompt de ene knijter na de andere op Youtube. Zie hier zijn trip (met zijn meisje) over de Panoramico delle Vella, beetje met je all road de koeien ontwijken, raggen over gravel en duizelingwekkende afgronden trotseren...mooier gaat het niet worden!

Na de sprong zie je filmpjes van zijn reis naar de Alpen en terug. Inspirerend voor het komende motorseizoen!
Heb je ook van dit soort jaloersmakende filmpjes, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vinden het leuk om mensen jaloers te maken!

Vakantiekiekjes: De passenrijder anno 2013

Nadat er wat paniek ontstond door uitblijven van vakantiekiekjes dit jaar, kregen we meteen een reactie uit meelij van oliepeilvriend Fazero. Ook hij gaat regelmatig de Alpen in. Echte moderne motorrijder als hij is schreef hij het volgende bij zijn vakantie verhaal: "Naaf van aanhanger was gebroken, bij toeval een garage voor aanhangers gevonden in Bastogne die er in een uur een nieuwe as onder steutelde". 

We willen Fazero toch te vriend te houden, daarom kun je hier zien dat hij toch echt motorrijdt,