Home icon Home»

Peilers

Follow us on Twitter

peilers

HotDog

Door zijn moeder werd HotDog al op jonge leeftijdbij het studentenuitzendbureau gedumpt. HotDogVia diverse opvangcentra en een zwaar gesubsidieerd project kwam hij zo bij Oliepeil terecht. Onder druk van de langstudeerboete (na 10 jaar gynaecologiestudie) zocht deze eeuwige student werk om het dieet van chips en bier vol te kunnen houden. Dat men bij Oliepeil niks verdient en hij zijn verdere carrière wel kan vergeten, hebben we hem nog niet verteld. Met het dieet daarentegen kom het wel goed. De waanbeelden over zijn rijkunsten en charmes spelen nog vaak op, gelukkig is een stroomstoot via de elektrische halsband voldoende om hem terug te laten keren naar de werkelijkheid. 

Motto: “Hete honden bijten niet”

Quote: “Niet doen, de badmeester kijkt!”

Piet Zahut

Piet-Zahut-logo-OliepeilVia een project van de Reclassering kregen we Piet Zahut erbij. Na jarenlange trajecten bleek alleen motorrijden goed om zijn woede-aanvallen te beheersen. Zit nog een een groeifase, tenminste, dat hoopt iedereen. Bezoekt wekelijks het Altzheimer café om de Quiznight te winnen. Lekker eerlijk. Heeft van zijn ene hobby zijn beroep gemaakt, die andere is onschuldig maar op deze leeftijd toch wel wat vreemd te noemen.
En slecht voor je rug. Draait knalhard op enthousiasme en werkt aan zijn verslaving voor Japanse rommel. Lukt helaas nog niet zo heel goed, gezien zijn recente aankoopbeleid qua motorfietsen.

Quote: "Drie bier en een baco. En een beetje snel graag."

Motto: Het onmogelijke doen we meteen, wonderen duren iets langer, op verzoek kunnen we nog toveren ook. Maar niet heus.

Madwoody

MadwoodyOnze Madwoody is sinds enige tijd ontslagen uit de kliniek. Hij zat daar omdat hij iets met bomen en motorzagen deed, meer wil hij aan ons niet loslaten. Van zijn therapeut moet hij zich tegen de medemens en flora netjes gedragen. Heeft zich daarom aangesloten bij Oliepeil om zijn verknipte gedachten de vrije loop te laten. Deze jongen drinkt motorolie als ontbijt en heeft een iets té intieme band met zijn motoren. De behandeling hiervoor is nog bezig. Van origine een echte Brabander, maar is het geografisch hogerop gaan zoeken.

Quote: "Waar is dit knopje voor?"

Motto: Hou van de natuur, maar doe het met mate

Highsider

HighsiderZelfs gesjeesde motorjournalisten kunnen op het internet aan de bak. Werkte voor "de grote bladen' maar stapte over naar The Dark Side. Moet therapeutisch soms toch nog wat te tikken hebben, maar heeft zich vooral commercieel laten inpakken door een marrrrketing-sales organisatie. Verwacht dus geen onafhankelijke, journalistieke stukken, "dan koop je maar een krant". Rijdt vooral graag hard, bij voorkeur over afgesloten stukken asfalt op tropische locaties. Rijdt vooral graag niet op sjoppers maar dat zal, gezien de naderende mid-life crisis, vast rap veranderen. Doet heel flink maar is eigenlijk heel lief voor vrouw en kind. Heeft in de schuur een circuitracer, crossmotor, kindermotor en woon-werkmotor. Leent zich toch nog suf om zogenaamd steeds iets anders te kunnen "testen'.

Motto: "Knallen!'

Quote: "Geweldig!'

5 VALVE

5 ValveVernoemd naar zijn eerste motorfiets. Een vat vol tegenstellingen:een huis vol met 4 vrouwen maar toch licht kalend, beroepsknijper maar toch zoveel achter de PC dat de RSI op de loer ligt, zoekt vrijheid maar rijdt toch in clubverband. Gaat voor een goed doel naar het buitenland en is daar sneller bruin dan de rest. Probeert de belasting te tillen door de tank te vullen met zelfgestookte olie, zijn woning is door het EOC al drie keer leeggehaald. Koning van de burnout-filmpjes, rook komt soms uit de monitor.

Quote: "Interesses? Alles wat leuk is"

Motto: "Knijpen doet geen zeer!"

Huge Feek

FreekRegelmatig vinden we in onze database een nieuwe bijdrage, daar moeten we het mee doen. Een vaag e-mail adres, een tekst, een scoopfoto. Geen vragen stellen, niet naar IP-adressen zoeken, gewoon wachten op wat komen gaat. Wat we wel van Huge Feek weten is dat hij diep, heel diep in de motorwereld zit. Dat hij weet wat er speelt, zowel hier in Nederland als ver daarbuiten, ver voordat een model ook maar op de markt komt. Weinig mist zijn aandacht, hij ziet de jaarlijkse Photoshop beelden lachend, het verschil tussen echt en fake wordt in milliseconden feilloos beoordeeld. Beelden geanalyseerd, data doorgenomen. Huge Feek weet alles van de ontwerpfase van motorfietsen, over hoe je ze bouwt. Wat gelul is en wat echt zo werkt, weet hoe de kluit belazerd wordt en wat wel en niet mogelijk is. Huge Feek ontwerpt ze misschien zelf wel. Misschien. Maar bij wie? En welke modellen? Of is het misschien toch allemaal....fake?

Nickname

Nickname

Jongste peiler van de lichting, met amper baardgroei. Ondanks zijn jonge voorkomen inmiddels al decennia liefhebber van alles met een motor. Al dat niet snel is, kan het snel gemaakt worden. Of stuk. Of beide. Berucht om zijn ombouwprojecten, die als ze klaar zijn steevast met dik verlies worden verkocht. Zijn uitstapjes in de koekblikwereld worden met lede ogen aangezien door zijn collega's. Maar maakt u zich geen zorgen, er zit een dik filter op vierwielige activiteiten. Verder vooral 's nachts actief, als de rest van de kliniek in dromenland is en de nachtwaker niet door het luikje kijkt. Doet verder iets met vier snaren in een lawaaibandje en is een gevreesd/gefreesd aluminiumfetisjist. Praat vaker over zijn buurmeisje dan eigenlijk goed voor hem zou zijn.

Motto: "Gas!"

Quote: "Mag dat wel?"

Pogostick

PogostickIs waarschijnlijk wel een twijfelaar, misschien. Weet wat 'ie wil, maar doet dat niet. Doet wat 'ie wil, maar weet het niet. Etc. Doet luchtig werk maar wil liever "iets anders". Wisselt (on)vrijwillig regelmatig van motor en geniet overal van. Legt meer dan eens de motor op z'n kant, maar weet niet van stoppen. Niet van rijden ook. Laat staan van schakelen. Raakt zelfs op de A28 de weg kwijt. Is geen coureur maar rijdt soms wel alsof. En crasht dan idem dito. Heeft zelfs zijn beschermengel opgevoerd, en dat is maar goed ook. Meestal geen idee waar hij over praat, maar doet desondanks toch zijn best.

Motto: Nil volentibus arduum

Quote: Zag je dat? Ging net goed... nog maar een keer!