Home icon Home»

Uitlaat

Follow us on Twitter

uitlaat

Liefde is: Een helm op zetten

Heerlijk vinden wij het om een lekker stukje te gaan rijden met moeder de vrouw. Tuurlijk houden wij heel veel van haar. Hoe wil je dat zonder al te veel kleffe woorden laten merken? Nou gewoon, je zet haar een helm op.

Praten met je motor

Iedereen doet het wel eens; communiceren met zijn/haar motor. Ja, ook wij Peilers. Als ie na een lange koude winter slecht wil starten: "toe maar schat, je kunt het, start maar, start maar..." Of zoals Highsider al schouderkloppend op zijn tank weer praat, nadat ie zijn reeser de toerenbegrenzer heeft laten voelen: "goedzo lieverd, je kunt het nog wel, goed gedaan, nu krijg je weer lekkere verse Euro 98 van me met wat octaanbooster als toetje". Goed, genoeg over de mensheid en hoe gek is hij met zijn masjien. Yamaha gaat het vanaf de andere kant bekijken. Met hun nieuwe app "Revtranslator" kun je nu ook verstaan wat je motor tegen jou zegt. Althans, dat denkt Yamaha. Zo gaf de Duc van 5Valve aan dat ie nu toch écht naar de dealer moest voor die rammelende kleppen. Piet Zahut kreeg van zijn Guzzi een preek dat ie toch echt eens verwarming in de schuur moest plaatsen en Hoeker kreeg te horen dat hij eigenlijk lang niet zo'n goede band met zijn Harley heeft als hij altijd dacht. Nee, wij vinden het maar niks. Wij denken dat ze bij Yamaha eens van de Yamazaki af moeten blijven en zich gewoon met motoren bezig moeten houden.

MotoGP: media coverage anno 2014

Hieronder vindt u een hippe infographic die we maakten naar aanleiding van het een beetje geheime, meest recente Media Attendance Report van de MotoGP. Daarin staat dat Dorna rondom de 18 GP's in het seizoen 2014 van de MotoGP in totaal 8316 media-accreditaties aan journalisten, semi-journalisten, wannabees en klaplopers werden verstrekt. Nou hebben we wel eens ergens gehoord dat dat ARPA-interweb best een blijvertje kan zijn. Er zijn zelfs zieners die voorspellen dat dit electronische 'internet' ooit misschien wel eens kan gaan fungeren als medium voor nieuws en sport en informatie enzo, maar dat is natuurlijk nog héél verre toekomstmuziek. Vanuit die vooruitstrevende gedachte een paar opvallende zaken. Zo betreft het aantal "elektronische journalisten" nog steeds maar 4% van alle mensen die het mediacentrum vullen. En steeg in 2013 het aantal journalisten van dode bomen papieren media naar 51%. Waarbij (volgens eigen opgave) elke elektrojourno ook nog eens voor 6,65 elektronische media werkt. Wij hebben er helemaal geen verstand van, maar als die opgeklopte hype van dat internet nou ooit nog een echt, volwassen medium wordt, dan zou het zo maar kunnen dat ze ooit meer mensen gaan bereiken dan de gedrukte pers. Of, hé, wacht eens...?

MotoGP 2014 media attendance report

Burn baby Burn!!

Misschien even naar Sjakies Sjopper Sjop? Wij denken aan te veel na-ontsteking en een te grote sproeier.Fireball

 

Karel Hubert: Ik ben niet dronken, ik heb Parkinson

Onze Karel Hubert heeft Parkinson. Da's mooi kut, want dat zorgt voor trillen van de handen, benen, kin of tong*, trager worden van bewegingen, moeite met starten* van bewegingen, ontbreken van automatische bewegingen*, stijfheid van de spieren, houdings- en evenwichtsproblemen*, vallen*, 'bevriezen' van de benen tijdens lopen, trager denken*, verminderde reuk, slaapstoornissen, obstipatie*, stemmingsproblemen en verandering van seksuele behoeften. Dat laatste kan, gezien deze schandelijke columns (of deze), alleen maar een vooruitgang zijn, maar dat geheel terzijde. Wat ons pas echt zorgen baart is het feit dat Karel gisteren op TV opdook. Niet in het eerste het beste programma, maar in het altijd opwindende kwaliteitsprogramma Koffietijd. No kidding, fucking Koffietijd.

Waar Ollie Karel vòòr zijn ziekte zeer waarschijnlijk direct presentatrice Loretta Schrijver (weer?) aan zijn -toen ook al flink trillende- staafmixer had geregen, beantwoordde hij nu netjes en vol humor haar vragen. Zodat de huisvrouwen, werklozen en bejaarden thuis kennis konden nemen van zijn (overigens schitterende) boek "Een boekje open over mijn Parkinson". Direct hebben we de man gebeld, uitgefoeterd, ter verantwoording geroepen wegens hoogverraad aan het elitaire antiklootjesvolk-gedachtengoed en gewaarschuwd dat hij, bij aanhoudende overtredingen, wortd gefusilleerd op de binnenplaats van het Oliepeil-HQ. Dus of De Heer Hubert even op wil houden met dergelijke acties, want voor je het weet moeten we weer toegeven dat het een mooi interview was en ander sentimenteel gelul.KarelHubert-Koffietijd

*Niet te verwarren met rijden op een Harley-Davidson

De nieuwe Yamaha R1, wat vinden we er nou écht van?

De nieuwe Yamaha R1 heeft op de Eicma behoorlijk wat stof doen opwaaien. Logisch als je kijkt hoe men die kikkerogen koplampen heeft gepositioneerd. Tijdens de pressconference van deze gestemvorkte Kermit was er een meneer van Yamaha die zei na 46 minuten en 5 seconden (echt waar!!): "Once again, Yamaha takes the lead!" Ja, dat zou best kunnen alleen waarin weten we nog niet...Onze mening over de nieuwe R1 doet er even niet toe, wij hebben al meer dan een jaar gezeik met Yamaha en da's al genoeg wij zijn onpartijdig in deze. Wij willen van jullie weten wat je er van vindt. Is het een gedrocht of is hij wél mooi? Laat maar horen!!

2015-Yamaha-YZF-R1-73-866x577

Europees kampioenschap

Het is dan wel het hoogst haalbare kampioenschap, maar eigenlijk is het gewoon een verkapt EK. Al jaren komen de beste rijders uit Spanje en Italië, doen er af toe een paar britten mee zoals Crutchlow en Smith, en daarbij zijn de meeste circuits in Europa gelegen. Om het dan maar een WK te noemen halen ze wat gepeupel uit Amerika en voegen ze daar een paar Australiërs aan toe (want je kunt de race op Phillip Island perfect combineren met je vakantie). Oh ja, bijna vergeten net als Dorna zelf dat je ook een race of 2 in Japan moet organiseren, want daar komt het racemateriaal namelijk weg. Vanaf 2016 rijden ze wederom in Oostenrijk, iets dat Sport1 al langer wist. Zullen ze dan Maleisië schrappen omdat het daar toch altijd slecht weer is? Rest ons enkel nog de vraag: waar zijn de tijden van Haga, Kato, Schwantz en Rainey gebleven?

 

Barry Sheene deed het ook!!

Binnen de Oliepeilredactie is er nog 1 die-hard roker en die heeft het me toch een partijtje zwaar! Niet door hoestbuien, kortademigheid of de verminderde conditie maar door zijn collega's. Iedere keer als deze niet nader te noemen collega naar de afwerkplek voor rokers rookruimte gaat krijgt hij commentaar van de hele crew. Deze niet nader te noemen collega heeft nu een offensief gestart om dit de kop in te drukken. Naast zijn cheap-ass beeldscherm staat de onderstaande foto netjes in een lijstje. Als de collega's de volgende keer weer zitten te janken als deze niet nader te noemen collega een peuk gaat roken dan zijn de rapen gaar! Oliepeilheld Barry Sheene deed het ook dus wat is het probleem?? Toen de hele redactie begon te schreeuwen dat roken voor Barry Sheene letterlijk zijn einde was begon ik de niet nader te noemen collega toch maar eens te piekeren om te gaan stoppen met roken.....  SLIK......

barry sheene smoking

EICMA is voor motoren en niet voor auto's!

Eicma is een bedevaartsoord voor de motorliefhebber, je kan daar 2 dagen rondlopen en je ogen uitkijken met lekker wijven alles omtrent motoren. Geweldig! Maar wat zagen we dit jaar? Heeft BMW opeens een stukkie gekocht om een paar auto's op te zetten. U ZEGT??!? Jazeker, auto's! Dat kan natuurlijk niet. Wij vermoeden dat de Eicma smerig veel geld heeft gekregen voor deze 'live' advertentie dacht dat als je van motoren houdt dat je dan ook meteen van auto's houdt. Je gaat toch ook geen reclame maken voor fast food in een 4 sterren restaurant! SCHANDE!

Eicma auto

Magic Michael en zijn RC213V-S

Er is nog niet eens een officiële fotoshoot geweest voor van der Mark met een 1000cc SBK machine, maar snel als we zijn hebben we toch de eerste foto al weten te vinden maken. Photoshop of niet, wij vinden het best mogelijk dat Michael volgend jaar op deze machine aan de start staat. En als wij het zeggen, dan is dat zo. Michael, wij geloven in je!VDM RCV213V S