Home icon Home»

Uitlaat

Follow us on Twitter

uitlaat

Van der Mark heeft officieel de Oliepeil heldenstatus

Wayne Gardner deed het al eens, Colin Edwards heeft het ook eens geflikt en nu Michael van der Mark ook, we hebben het over het prolongeren van de titel van de 8 uur van Suzuka. Dat je die endurance race wint dan ben je goed maar als je hem twee keer achter elkaar wint dan ben je héél goed! Het kan niet op voor van der Mark zou je zeggen. Hij staat er onwijs goed voor in het Supersport kampioenschap, wint 2x de 8 uur van Suzuka en nu is hij ook officieel in het bezit van de Oliepeil heldenstatus!!

van der mark

Oliepeil uitgaanstip voor komende zondag: Ga eens kijken op het TT circuit in Assen. Daar gaat Oliepeilheld Michael van der Mark een showtje geven tijdens de bouwmarkt sjeezing day!!

Gadgets vragen om onderschrift

Dat er een beetje elektronica op motoren snappen we wel maar hoever kan je gaan??

 

Onderschrift graag!!

gadgets

2015 Yamaha R1 onderweg?

 Toen Yamaha in 1998 met de R1 kwam stond menig motorliefhebber met een belletje spuug in de mondhoek te kijken naar deze machine. Een ruig, compromisloos ding waarmee je (zeker voor die tijd) onwaarschijnlijk mee kon knallen. Yamaha is de laatste paar jaar verre van vernieuwend met zijn supersport afdeling maar de geruchten gaan dat er een 2015 aankomt. Sterker nog, er is wat op de gevoelige plaat gezet! Mwah... op de gevoelige plaat gezet....... Er is een foto gemaakt van iets dat op een motor moet lijken, die foto van 'onze' Yamaha was een héél stuk duidelijker moet je nagaan!! Het ding gaat 200+ pk's krijgen zegt men en zal dus ongewijfeld volgehangen worden met elektriek om ervoor te zorgen dat de doorsnee motorrijder niet na elke ritje zijn zorgverzekering hoeft te bellen. Die foto's laten we even voor wat ze zijn, daarvan valt niets uit op te maken. Ach, we gaan dit jaar extra ons best doen bij de EICMA of de Intermot om wéér de eerste te zijn!

Hallo TT-Circuit, doe eens opletten!

Afgelopen weekend liet het British Superbike kampioenschap op Brands Hatch even zien hoe motorsport ook kan. Hoe je méér bezoekers krijgt in plaats van elk jaar minder. Dus een flink volle bak, ondanks de beloofde regen. Meest opvallend: er wordt door de organisatie ALLES aan gedaan om het publiek blij te houden. Vriendelijke bewaking, servicegerichte instelling, altijd en overal naar een oplossing willen zoeken. Da's nog eens wat anders dan het Asser "oprott'n als je geen pas hebt". En dan nog meer. Wat dacht je van een tribuneveld voor auto's? Lekker uit je kofferbak races kijken? Of geen gezanik over tentjes? Even schuilen voor als het regent? Geen gedoe over stoeltjes of zitbankjes? Lekker op het talud zitten en genieten van de races? Of geen gezanik over eigen drank? Gewoon lekker je koelboxje mee, zodat je niet failliet gaat als je met het hele gezin komt? En als je dat handiger vindt op een trolleykar is dat ook geen probleem. Vandaar ook een gezinsevenement voor jong en oud, zonder gedoe en met héél véél tevreden motorsportfans. Zo doe je dat dus...

BrandsHatch-BritishSuperbike-2014

Dagje sturen

Vakantie, dat betekent een dagje sturen ..... heel simpel.

Vielen dank Lukeprew

MXGP komt crossen op het TT-circuit in Assen

Moord en brand schreeuwen ze in Brabant, nu het de bedoeling blijkt dat in 2015 de motorcross Grand Prix op het TT-Circuit wordt verreden. Waarbij ze dan terloops wel vermelden dat er al jaren niks aan die MXGP's verdiend werd en ze regelmatig verlies leden op het evenement. Ook crossfans uit de rest van het land roepen preventief dat het niks waard is daar, en dat het alleen om de poen draait. Dat laatste klopt. Want als de bijna 3-voudig wereldkampioen MX2 uit Nederland komt maar er toch niks verdiend kan worden, weet je dat het qua poen niet klopt. Of het TT-Circuit dan uitkomst gaat brengen is nog maar afwachten, maar dat het anders dan voorheen moet gaan, lijkt duidelijk. Wij maken ons veel drukker om de aankondiging dat dit het circuit géén extra geluidsdagen gaat kosten. We weten niet of ze daar ooit bij een crosswedstrijd geweest zijn, maar dat kan absoluut niet kloppen, die zandbrommers zullen tot in Baggelhuizen en Klaagcamping Witterzomer zeker te horen zijn. Het kan dan ook niet anders dan dat het TT-Circuit die 'geluidsruimte' ergens anders moet gaan inleveren. Hallo circuitdagen, doet eens opzouten!

MXGP-TT-Circuit-motocross

Classic:Vrouw vraagt om onderschrift

Deze tuthola vraagt om een onderschrift.....

helm achterstevoren

Dank voor de foto @jehadmaar1taak

Discussie: Vanaf 2016 geen zondagsrust meer op de Drentse hei?

Het is weer zover, de discussie of de Dutch TT op de zondag verreden moet gaan worden is weer losgebarsten. Organisator en geldwolf Dorna heeft aangegeven dat er misschien wel 30.000 meer bezoekers zullen komen als de races op zondag zijn. Daarnaast zullen er meer teevee kijkers zijn dan op een zaterdag, allemaal knaken dus. Maar het belangrijkste vergeten ze: wat vindt de Oliepeil bezoeker ervan? De Dutch TT op de laatste zaterdag van juni houden of doorbreken we de zondagsrust en gaan we op de zondag polonaisegewijs naar Assen? GEEF JE MENING!!

 TT Assen zondag

Joey Dunlop Whisky: zuipen voor het goede doel

Via onze drankcorrespondent Karel Hubert. Wie Joey Dunlop is hoeven we hier niet meer uit te leggen. De man was al een legende bij leven, en na zijn dood is dat niet minder geworden, zo meldt een mooi verhaal over hem op de "Master of Malt" website. De Joey Dunlop Foundation zorgt er in zijn nagedachtenis voor dat gehandicapten lichamelijk beperkten naar het Isle of Man kunnen komen. Vorig jaar werden er slechts 2013 flessen van een speciale whisky op de markt gebracht, ter herinnering aan 30 jaar sinds Joey's eerste overwinning met Honda en drie jaar na de opening van de speciale verblijfplaats in Braddon Bridge House. Dit is de enige en unieke Joey Dunlop whiskey/whisky, als je heel snel bent scoor je er misschien nog eentje door te mailen naar info(at)joeydunlopfoundation.com. Proost.

JoeyDunlop-Whisky-Blacklabel

Hashtag HelpJurgen!

Ondanks de prima verrichtingen van (HELD!) Michael van der Mark, blijft het zo dat Jurgen van den Goorbergh nog steeds de meest succesvolle Nederlandse coureur uit het recente verleden is. Niet omdat hij vaker WK-races gewonnen heeft (Michael 3 - Jurgen 1), maar omdat 500cc/MotoGP nou eenmaal hoger aangeschreven staat dan het WK Supersport. Overigens wel een klasse waar VdG in de nadagen van zijn cariére meedeed en die ene overwinning pakte, maar toch. We hebben Jurgen dan ook nog steeds hoog op onze lijst van motorhelden staan. De man rijdt nu alweer jaren in Le Dakar rond, da's niet goedkoop en ht leek dus prima te gaan. Juist daarom maken we ons nu zorgen. We snappen heus wel dat dit lastige tijden zijn. Dat het geld duur kost en het niet beter wordt als ze je auto verduisterdonkermanen. Maar nu maken we ons toch flinke zorgen. Want als je wat oude HJC-viziertjes, inlegzooltjes voor racelaarzen en zelfs je oude teamkleding voor een paar tientjes op Marktplaats gaat zetten, zal het niet lekker met je gaan. We zitten er dan ook hard over te denken om op Gofundme een steunfonds voor Jurgen op te richten. #helpjurgen!

JurgenVanDenGoorbergh-Yamaha-jas te koop