Home icon Home»

Uitlaat

Follow us on Twitter

uitlaat

Dunlop vervangt Dunlop

Op de nieuws peetsj van het Engelse MCN valt te lezen dat elfvoudig TT Isle of Man winnaar Michael Dunlop in 2015 niet meer voor BMW zal rijden, maar dat de BMW zitjes zullen worden overgenomen door het huidige TAS Suzuki team, waar Michael's broertje William voor rijdt. Kortom: de ene Dunlop wordt vervangen door de andere, pijnlijk pijnlijk. Ondanks dat elke Dunlop wel eens aan vervanging toe is en er vast een commerciële grondslag achter zit, hoeft dat niet te betekenen dat het voltallige management van BMW Motorrad achter die beslissing staat, zoals in deze gelekte video van een vergadering te zien is... 

Bedankt meneer Jøris!

Getinte Cross???

Mijn oren wapperen aan het hoofd bij het horen van dit nieuws, na een snelle blik op hun website rollen de ogen in mijn kassen. Tante Rikie heeft weer te veel van de Nozem gezopen gesnoept. Na slogans als: "Zwarte Cross: ook veur blanken" en vrijkaarten voor iedereen die niet blank is om zo het multiculturele in een boeren stro- en biersmijtfestival wat op te krikken heeft "oons" Tante Rikie weer een nieuwe stunt bedacht. Nee, ze haalt helaas niet James Stewart, de enige "zwarte" crosser op wereldnivo naar Nederland, maar zit te denken aan een naamsverandering. Getinte Cross.... Tante Rikie, wat maak je ons nu dan? Beloof me dat dit enkel een nieuwe publiciteitsstunt is, want we weten allemaal dat die Zwarte Cross is ontstaan door een illigaal zuipfestijn van je neefjes na een middagje crossen op het maisland.

Tante Rikie

Op de foto tante Rikie inclusief haar glazige ogen door een overdosis Nozem.

Foto: Zwarte Getinte Cross

Psssst geheime foto !

Laatst verblijden we Kervin Bos met een oliepeil bezoek. Dat kan natuurlijk niet iedereen zeggen. Gelukkig gaat het sindsdien elke dag weer wat beter met hem. Maar deze stoere reeser is natuurlijk uit het echte Oliepeilhout gesneden. Zeker toen we een foto te pakken kregen van toen hij net in het ziekenhuis was opgenomen. Een extra sticker is naar hem onderweg.

De handschoenen van Nicky Hayden vragen om een onderschrift

De handschoenen van Nicky Hayden vragen om een onderschrift, laat jullie zieke geest maar even werken!!

hayden 69

Foto: @nickyhayden Twiter

T13t3n en ping pong

Bij de saaie  buurtjes van Nieuwsmotor.nl zijn de voorlopige startlijsten van de asfaltreeserij voor 2015 bekendgemaakt. Oliepeil zou Oliepeil niet zijn als er niet meteen even gekeken werd of er nog interessante figuren op de lijst staan die we er even door kunnen halen. Één naam uit de Moto2 zorgde voor geschater en dubbelzinnigheid. Dat is de teamnaam en naam van de Thaise coureur Tithipong Warokorn. Zijn naam roept onherroepelijk associaties op met een tafeltennis spelende, rondborstige transgender coureur(se) die als taxicauffeur in Bangkok werkt. Maar wat vooral in het oog springt is de naam van zijn team: het APH PTT The Pizza SAG Team. Wij kunnen ons de etentjes en de ritjes naar de restaurants al voorstellen na de trainingen en races, alhoewel ritjes? Het team kan natuurlijk ook gewoon in de pitbox blijven als Warokorn de pizza zelf komt brengen! Hieronder is een spyshot te zien van de waarschijnlijke kleurstelling van Warokorns motor, samen met zijn teamarts en de chefkok.

Dank Oliepeilvriend Drie pinter.

Oliepeil neemt nieuw personeel aan

Het is gekkenhuis in de redactieruimte van Oliepeil, wij Oliepeilers hadden een beetje gehoopt dat de economische crisis ervoor zou zorgen dat wij het rustiger aan konden doen maar helaas. We maken steeds meer overuren en het motorrijden in de tijd van de baas schiet er dan bij in. U ZEGT??!? Jazeker, het motorrijden in de tijd van de baas schiet er dan bij in. Dat kan natuurlijk niet! We krijgen bijna dagelijks mails van mensen die graag bij Oliepeil aan het werk willen gaan, dat snappen we maar ons budget was niet toereikend om een nieuwe personeelslid aan te nemen. Wij sturen hen dan een mail terug dat zij in onze portefeuille zitten met als laatste zin: "Bel ons niet, wij bellen u." Vandaag kwam weer zo'n mail. Meneer stelde zich voor als de ideale Oliepeiler, wist veel van brommer kiek'n, dat hij al zijn stunts zelf doet, dat hij ons als godenzonen ziet etc. etc. etc. Héél veel blabla die je leest in een doorsnee sollicitatiebrief maar toen..... Toen kwam er een foto tevoorschijn dat de desbetreffende meneer een selfie maakte in een ziekenhuisbed met een brace om zijn hoofd. Dat prikkelde onze interesse en wij hebben hem uitgenodigd om op gesprek te komen in het kantoor van The Dark Side of Journalism. Aangezien we afgelopen maand 8 wereldwijde scoops hebben kunnen verkopen aan andere websites en prutblaadjes bleek er financiële ruimte te zijn voor een nieuw personeelslid. Meneer was keurig op tijd, hij had wat lekkers voor bij de koffie (lees:omkoping), hij ziet ons écht als godenzonen en hij bracht de röntgenfoto's mee die gemaakt moesten worden na een crash. Inderdaad, hij is de geschikte kandidaat, het hele team stemde voor! Terwijl de rest van de redactie hem feliciteerde was het 5Valve die al dansend door de redactieruimte gilde 'Ik ga weer lekker rijden op de helse masjiene en krijg daarvoor betaald, whoooohooooo!!

Dames en heren, wij presenteren u onze nieuwe collega: Hoeker!

Oliepeiler Hooker

APK voor motoren is onzin!!

Motorrijders zijn techneuten. Met titanium hartkleppen, lagervet in de gewrichten en een glas olie bij het ontbijt. Geen cent wordt bezuinigd op hun troeteldier. Altijd tiptop in orde die techniek en altijd bewust van de gevaren van het motorrijden. Nee die APK die regelmatig om de hoek komt kijken is echt niet nodig bij zulke verantwoordelijke mensen.

De eigenaren van deze banden vonden het niet nodig ze te vervangen. Met dank aan motorservice Cuijk

Bewezen: Midlife crisis is gelul! Ga gewoon motorrijden

Op onze stoffige redactie ruimte komt eens in de zoveel tijd onze autistisch stagiaire ineens binnen. We schrikken ons telkens rot omdat we die gozer al helemaal vergeten waren. Deze jongen speurt altijd het hele interweb af voor bewezen feiten. Normaal sturen we hem weer terug, maar dit maal had hij wel een mooi onderzoek te pakken. Op de universiteit van Massachusetts hebben ze ontdekt dat de Midlife crisis een cliche is wat niet bestaat. Het heeft te maken met het feit dat je gaat realiseren dat bepaalde dromen of ideeën niet lopen zoals je wou. Dit kan in wezen ook al op je 25ste in plaats van 55ste. We zien dit in het bijzonder bij onze Nickname, wou altijd topjoernaailist worden, maar in plaats daarvan zit hij bij ons en moet hij dozen pillen wegstouwen om gelukkig te zijn. Conclusie, doe wat je wil en ga motor rijden...worden we allemaal vrolijk van!

Wil de echte Captain America opstaan

Neem nu de 'Captain America bike' uit de cultfilm Easy Rider uit '69. Voor die spotgoedkoop in elkaar geflanste film werden 4 choppers in elkaar geknutseld uit oude politiemotoren. 2 waren er bestemd voor hoofdrolspeler Peter Fonda (Captain Amarica) en 2 voor Dennis Hopper. Na afloop van de shoot werden er al 3 gestolen en de HAdEE die in de film kresjte (Fonda werd van de motor afgesknald, remember?) werd door mede (bijrol)acteur Dan Haggerty gerestaureerd. Deze slimmerik verkocht de 'Captain America bike' 12 jaar geleden met echtheid certificaat en een krabbel van Fonda op de tank. Via via kwam dit barrel op een veiling en werd voor 1 miljoen euro gekocht door een gek verzamelaar uit Texas..... So what!! denk je. De soap gaat verder, de Texaanse gek verzamelaar zegt dat hij de echte captain gekocht heeft van de B-acteur Dan. Maar Danny heeft na een avondje moonshine tegen een krant gezegd dat hij er twee verkocht heeft inclusief papiertje en krabbel. Maar dat deze echt de echte is. Wij snappen er dan ook niks meer van en gaan onszelf troosten met een uurtje brommers kieken Schultenbrau. Het enige wat we kunnen zeggen ..... Wil de echte Captain America opstaan!!!!

Dank voor de tip Oliepeilvriend Dirkiediesel

Nattigheid

Plaatselijk flinke nattigheid we zijn er dol op regenbuien, windstoten tot 100 kilometer per uur, afbrekende takken en angstige koekblikkers die zo een excuus hebben  om nog minder op de weg te letten. Deze keer luistert de herfststorm naar de naam Gonzalo en was een orkaan die eerder de Bermuda's in een groot zwembad veranderde. Tegen kou kun je je kleden, maar tegen regen is niets te doen, vindt menig motorrijder. Voor hen die vandaag op de motor door het verkeer mergeroeten: kop op, rijd naar het oosten want dan heb je de wind in de rug en wees voorzichtig. En bedenk: het kan altijd erger.

Dank Oliepeilvriend drie pinter