Home icon Home»

Uitlaat

Follow us on Twitter

uitlaat

Nattigheid

Plaatselijk flinke nattigheid we zijn er dol op regenbuien, windstoten tot 100 kilometer per uur, afbrekende takken en angstige koekblikkers die zo een excuus hebben  om nog minder op de weg te letten. Deze keer luistert de herfststorm naar de naam Gonzalo en was  een orkaan die eerder de Bermuda's in een groot zwembad veranderde. Tegen kou kun je je kleden, maar tegen regen is niets te doen, vindt menig motorrijder. Voor hen die vandaag op de motor door het verkeer moeten: kop op, rijd naar het oosten want dan heb je de wind in de rug en wees voorzichtig. En bedenk: het kan altijd erger.

Dank Oliepeilvriend drie pinter

Iggy's clubje

 

Wij Peilers hebben een drang om altijd te zoeken naar nieuws zodra er maar een klein gaatje in de agenda vrij is. Zo ook op zaterdagmiddag als er geen motorrace meer op tv is, de kinderen thuis zijn van voetbal motorcrosstraining en de vrouw ballen gehakt staat te draaien in de keuken. Naast het gebruikelijke speurwerk speuren ook wij social media af, zodat we soms toch weer iets merkwaardigs tegenkomen waar iedereen raar van op kijkt. Zo ook deze zaterdag, waar we op Facebook ineens een fanpagina tegenkomen van de man die de rijders begeleid in het perscircus van de MotoGP, Ignacio Sagnier. De naam zegt je misschien niet zoveel, maar dit is de man die interviews verneukt na het winnen van een wedstrijd. Als Marquez nog bij de pers in geuren en kleuren staat te vertellen hoe hij grootmeester Rossi binnendoor wist te pakken en zo de wedstrijd kon winnen begint Ignacio aan zijn raceoverall te trekken. Want wereldkampioen of niet, we moeten door naar de huldiging. Hoe dan ook, hij heeft zijn zaakjes wel op orde en vooral ..... hij komt op plekken waar wij alleen maar van dromen. Dan vergeten we natuurijk de kleedkamers van onze brommerkiek modellen. daarom zijn wij fan van hem. Like de pagina en wordt lid van de fanclub.

Met heel veel dank aan D'n Hakker

 

Sport1 verslaat de Motogp race van.... Austria!

We zijn allemaal in rep en roer. Volgens de MotoGp kalender is komend weekend het hele circus op het circuit van Philip Island maar de zender waar we een abonnement hebben zegt dat het in Austria is. OH NEE TOCH!!?! We hopen niet dat alle camera's opgesteld staan op een Oostenrijks circuit! Hoe moet dat nou komende nacht en zondag als de race is? 

Motogp austria

Dank u wel voor de foto meneer Schouten!

Ezel vraagt bijschrift

We zijn benieuwd naar jullie gedachte bij deze combi.

Oliepeil brengt een beterschapskaart naar Kervin Bos

Laatste race van het ONK seizoen, nog steeds kans om 2e te worden in het eindklassement van de Dutch Superbikes, maximale concentratie, lichten uit en gaaaaaaaaaan! Start is uitstekend, Haarbocht ging goed, Ossenbroeken verliep zoals het moest, aanremmen voor Strubben, insturen, gas er op en toen........ Toen werd Kervin Bos het luchtruim ingeslingerd en landde op zijn knieën, flinke pijn in de heup, medical centre, ziekenhuis Assen en aansluitend naar het UMC in Groningen. Een gecompliceerde heup- en bekkenfractuur werd geconstateerd en daar ligt Kervin nu te wachten op wat de medische specialisten gaan doen.

Allemaal bijzonder sneu voor de altijd sypathieke Kervin Bos, zo sneu zelfs dat er dinsdag bij de redactievergadering besloten is om hem een kaartje te brengen. Kervin lag daar zielig in zijn bed met aan zijn zijde zijn grootste vriend, de morfine pomp. Maandag gaan ze hem opereren en daarna is het afwachten hoe het lichaam zich gaat herstellen. Wij hopen dat het allemaal goed gaat komen en zullen hem toejuichen als hij straks weer aan de start staat! Beterschap Kervin!!

Kervin Bos Sticker

Hemelse Ducati vraagt om een onderschrift

Tijdens de Intermot in Keulen presenteerde Ducati de nieuwe Scrambler vooral dat het een 'joy of life' was. Wij dachten dat we te maken hadden met Jehova's getuigen en nu we deze foto zien helemaal! Wat vinden jullie ervan? Onderschrift gevraagd!

ducati jezus

KNMV en motorsport. Komt het ooit nog goed?

We hadden echt het idee dat het eindelijk weer eens hééél voorzichtig de goede kant opging met de motorsport binnen de KNMV. Natuurlijk, ze hebben in de afgelopen jaren ruzie gemaakt met de baansporters en de wegracers en de crossers en de crossclubs en de endurorijders, maar ja, dat kan toeval zijn. En ja, een oplossing voor de leegloop in het ONK-wegrace na een aantal kapitale inschattingsfouten was er nog niet, maar er werd tenminste weer gepraat en vergaderd. Waarbij de indruk zelfs werd gewekt dat er zowaar naar de leden/rijders werd geluisterd, een unicum in de ruim honderdjarige geschiedenis van de Koninklijke. Maar het is weer compleet chaos nu. De twee ingevlogen troublehooters die vol goede moed een nieuw plan verzonnen, bleken zin te hebben om middeleeuwse circuits als Raalte en Tubbergen Chimay en Oostende weer op de kalender te zetten. Dit als onderdeel van de door hen opgezette samenwerking met de Belgische motorbond, waar chaos standaard al regeert, maar dan in twee talen. Afijn, lang verhaal kort: ruzie tussen alles met iedereen en de plannenmakers werden door de KNMV weer buiten de deur gezet. Nu is er dus weer helemaal niks, behalve iedereen die boos is op iedereen. En ondertussen organiseert het CRT er maar weer een Cupklasse of wat bij, want daar staan de rijders wèl voor in de rij voor de NK SuperCup 600, NK ProCup 600, NK SportCup 600, NK SuperCup 1000, NK ProCup 1000, NK SportCup 1000 en de NK TwinCup.  Nu denk je: waarom laat de KNMV het ONK dan niet door het CRT organiseren? Omdat ze nog steeds ruzie hebben misschien? Of omdat de Motorrijdersbond dan eerst door het stof moet en (alweer) sorry moet zeggen? Of toch omdat de KNMV nog steeds denkt dat ze het wel zelf kunnen?

KNMV-motorsport-vergadering
Foto: er zijn weer plekken vrij in de wegracecaommissie!

Teamorders in de motorsport? NEEEEE!

Teamorders binnen de motorsport? U ZEGT??!? Jazeker, teamorders binnen de motorsport!! Tijdens de laatste superbike race was het overduidelijk dat Melandri vertraagde waardoor teamgenoog Guintoli de eerste plaats kon pakken. Ook de mean green guys van Kawasaki speelden dit spelletje, Sykes kreeg de 4e plek kado van Loris Bas in de laatste bocht. Wij zijn treurig gestemd na het zien van dit slappe gebeuren, nog even en het begint op Formule 1 te lijken. Gelukkig bleek Melandri in de tweede race heerlijk recalcitrant, hij had schijt aan de teamorders en pakte de overwinning. Maar willen de dames en heren die de teamorders uit hebben gedeeld even strafregels schrijven? Dank u!

teamorders

BMW: geen Deutsch maar Newspeak Engels

In haar nieuwsbrief omschrijft BMW het uiterlijk van de 2015 zoeperbike zo: "Een Arrow Head met een nieuw Split Face en een scherpere flyline in tail-up nose-down design". Echt, niet gelogen, zo staat het erin, we moesten het drie keer nalezen. Ze bedoelen dat er bijna niks nieuw is aan de nieuwe 2015 BMW S1000RR.

BMW-2015-S1000RR actie

SEX, SEX en nog eens SEX!!

Mooi hè? Je zet sex in de titel en op een of andere manier gaat men dan toch even verder lezen.... Wij vragen jullie even aandacht voor het volgende, het gaat om vrijwilligers. Nee niet om mantelzorgers, mensen die daklozen een koppie soep brengen en ook niet over de mensen die zich inzetten voor de dierenambulance. Uiteraard zijn deze mensen ook nodig maar wij hebben het over de vrijwilligers van het TT Circuit in Assen. Zonder hen kunnen wij niet genieten van races zoals de TT, de superbikes, ONK races en zoals afgelopen weekend de British superbikes. Naast de mensen met de vlaggen langs de baan zijn er natuurlijk ook artsen aanwezig, mensen die in het welcome center die hotemototen genodigden ontvangen, vuilprikkers die de rotzooi opruimen, toiletdames, verpleegkundigen, koffiedames, verkeersregelaars etc. etc. het klinkt allemaal een beetje soft maar zonder hen wordt is het stil op het TT Circuit. Er zijn mensen die dat fijn vinden maar wij niet! En daarom: THANX!!

vrijwilligers BSB Assen

Foto: Twitter @stuarthiggs