Home icon Home»

Uitlaat

Follow us on Twitter

uitlaat

APK voor motoren is onzin!!

Motorrijders zijn techneuten. Met titanium hartkleppen, lagervet in de gewrichten en een glas olie bij het ontbijt. Geen cent wordt bezuinigd op hun troeteldier. Altijd tiptop in orde die techniek en altijd bewust van de gevaren van het motorrijden. Nee die APK die regelmatig om de hoek komt kijken is echt niet nodig bij zulke verantwoordelijke mensen.

De eigenaren van deze banden vonden het niet nodig ze te vervangen. Met dank aan motorservice Cuijk

Bewezen: Midlife crisis is gelul! Ga gewoon motorrijden

Op onze stoffige redactie ruimte komt eens in de zoveel tijd onze autistisch stagiaire ineens binnen. We schrikken ons telkens rot omdat we die gozer al helemaal vergeten waren. Deze jongen speurt altijd het hele interweb af voor bewezen feiten. Normaal sturen we hem weer terug, maar dit maal had hij wel een mooi onderzoek te pakken. Op de universiteit van Massachusetts hebben ze ontdekt dat de Midlife crisis een cliche is wat niet bestaat. Het heeft te maken met het feit dat je gaat realiseren dat bepaalde dromen of ideeën niet lopen zoals je wou. Dit kan in wezen ook al op je 25ste in plaats van 55ste. We zien dit in het bijzonder bij onze Nickname, wou altijd topjoernaailist worden, maar in plaats daarvan zit hij bij ons en moet hij dozen pillen wegstouwen om gelukkig te zijn. Conclusie, doe wat je wil en ga motor rijden...worden we allemaal vrolijk van!

Wil de echte Captain America opstaan

Neem nu de 'Captain America bike' uit de cultfilm Easy Rider uit '69. Voor die spotgoedkoop in elkaar geflanste film werden 4 choppers in elkaar geknutseld uit oude politiemotoren. 2 waren er bestemd voor hoofdrolspeler Peter Fonda (Captain Amarica) en 2 voor Dennis Hopper. Na afloop van de shoot werden er al 3 gestolen en de HAdEE die in de film kresjte (Fonda werd van de motor afgesknald, remember?) werd door mede (bijrol)acteur Dan Haggerty gerestaureerd. Deze slimmerik verkocht de 'Captain America bike' 12 jaar geleden met echtheid certificaat en een krabbel van Fonda op de tank. Via via kwam dit barrel op een veiling en werd voor 1 miljoen euro gekocht door een gek verzamelaar uit Texas..... So what!! denk je. De soap gaat verder, de Texaanse gek verzamelaar zegt dat hij de echte captain gekocht heeft van de B-acteur Dan. Maar Danny heeft na een avondje moonshine tegen een krant gezegd dat hij er twee verkocht heeft inclusief papiertje en krabbel. Maar dat deze echt de echte is. Wij snappen er dan ook niks meer van en gaan onszelf troosten met een uurtje brommers kieken Schultenbrau. Het enige wat we kunnen zeggen ..... Wil de echte Captain America opstaan!!!!

Dank voor de tip Oliepeilvriend Dirkiediesel

Nattigheid

Plaatselijk flinke nattigheid we zijn er dol op regenbuien, windstoten tot 100 kilometer per uur, afbrekende takken en angstige koekblikkers die zo een excuus hebben  om nog minder op de weg te letten. Deze keer luistert de herfststorm naar de naam Gonzalo en was een orkaan die eerder de Bermuda's in een groot zwembad veranderde. Tegen kou kun je je kleden, maar tegen regen is niets te doen, vindt menig motorrijder. Voor hen die vandaag op de motor door het verkeer mergeroeten: kop op, rijd naar het oosten want dan heb je de wind in de rug en wees voorzichtig. En bedenk: het kan altijd erger.

Dank Oliepeilvriend drie pinter

Iggy's clubje

Wij Peilers hebben een drang om altijd te zoeken naar nieuws zodra er maar een klein gaatje in de agenda vrij is. Zo ook op zaterdagmiddag als er geen motorrace meer op tv is, de kinderen thuis zijn van voetbal motorcrosstraining en de vrouw ballen gehakt staat te draaien in de keuken. Naast het gebruikelijke speurwerk speuren ook wij social media af, zodat we soms toch weer iets merkwaardigs tegenkomen waar iedereen raar van op kijkt. Zo ook deze zaterdag, waar we op Facebook ineens een fanpagina tegenkomen van de man die de rijders begeleid in het perscircus van de MotoGP, Ignacio Sagnier. De naam zegt je misschien niet zoveel, maar dit is de man die interviews verneukt na het winnen van een wedstrijd. Als Marquez nog bij de pers in geuren en kleuren staat te vertellen hoe hij grootmeester Rossi binnendoor wist te pakken en zo de wedstrijd kon winnen begint Ignacio aan zijn raceoverall te trekken. Want wereldkampioen of niet, we moeten door naar de huldiging. Hoe dan ook, hij heeft zijn zaakjes wel op orde en vooral ..... hij komt op plekken waar wij alleen maar van dromen. Dan vergeten we natuurijk de kleedkamers van onze brommerkiek modellen. daarom zijn wij fan van hem. Like de pagina en wordt lid van de fanclub.

Met heel veel dank aan D'n Hakker

 

Sport1 verslaat de Motogp race van.... Austria!

We zijn allemaal in rep en roer. Volgens de MotoGp kalender is komend weekend het hele circus op het circuit van Philip Island maar de zender waar we een abonnement hebben zegt dat het in Austria is. OH NEE TOCH!!?! We hopen niet dat alle camera's opgesteld staan op een Oostenrijks circuit! Hoe moet dat nou komende nacht en zondag als de race is? 

Motogp austria

Dank u wel voor de foto meneer Schouten!

Ezel vraagt bijschrift

We zijn benieuwd naar jullie gedachte bij deze combi.

Oliepeil brengt een beterschapskaart naar Kervin Bos

Laatste race van het ONK seizoen, nog steeds kans om 2e te worden in het eindklassement van de Dutch Superbikes, maximale concentratie, lichten uit en gaaaaaaaaaan! Start is uitstekend, Haarbocht ging goed, Ossenbroeken verliep zoals het moest, aanremmen voor Strubben, insturen, gas er op en toen........ Toen werd Kervin Bos het luchtruim ingeslingerd en landde op zijn knieën, flinke pijn in de heup, medical centre, ziekenhuis Assen en aansluitend naar het UMC in Groningen. Een gecompliceerde heup- en bekkenfractuur werd geconstateerd en daar ligt Kervin nu te wachten op wat de medische specialisten gaan doen.

Allemaal bijzonder sneu voor de altijd sypathieke Kervin Bos, zo sneu zelfs dat er dinsdag bij de redactievergadering besloten is om hem een kaartje te brengen. Kervin lag daar zielig in zijn bed met aan zijn zijde zijn grootste vriend, de morfine pomp. Maandag gaan ze hem opereren en daarna is het afwachten hoe het lichaam zich gaat herstellen. Wij hopen dat het allemaal goed gaat komen en zullen hem toejuichen als hij straks weer aan de start staat! Beterschap Kervin!!

Kervin Bos Sticker

Hemelse Ducati vraagt om een onderschrift

Tijdens de Intermot in Keulen presenteerde Ducati de nieuwe Scrambler vooral dat het een 'joy of life' was. Wij dachten dat we te maken hadden met Jehova's getuigen en nu we deze foto zien helemaal! Wat vinden jullie ervan? Onderschrift gevraagd!

ducati jezus

KNMV en motorsport. Komt het ooit nog goed?

We hadden echt het idee dat het eindelijk weer eens hééél voorzichtig de goede kant opging met de motorsport binnen de KNMV. Natuurlijk, ze hebben in de afgelopen jaren ruzie gemaakt met de baansporters en de wegracers en de crossers en de crossclubs en de endurorijders, maar ja, dat kan toeval zijn. En ja, een oplossing voor de leegloop in het ONK-wegrace na een aantal kapitale inschattingsfouten was er nog niet, maar er werd tenminste weer gepraat en vergaderd. Waarbij de indruk zelfs werd gewekt dat er zowaar naar de leden/rijders werd geluisterd, een unicum in de ruim honderdjarige geschiedenis van de Koninklijke. Maar het is weer compleet chaos nu. De twee ingevlogen troublehooters die vol goede moed een nieuw plan verzonnen, bleken zin te hebben om middeleeuwse circuits als Raalte en Tubbergen Chimay en Oostende weer op de kalender te zetten. Dit als onderdeel van de door hen opgezette samenwerking met de Belgische motorbond, waar chaos standaard al regeert, maar dan in twee talen. Afijn, lang verhaal kort: ruzie tussen alles met iedereen en de plannenmakers werden door de KNMV weer buiten de deur gezet. Nu is er dus weer helemaal niks, behalve iedereen die boos is op iedereen. En ondertussen organiseert het CRT er maar weer een Cupklasse of wat bij, want daar staan de rijders wèl voor in de rij voor de NK SuperCup 600, NK ProCup 600, NK SportCup 600, NK SuperCup 1000, NK ProCup 1000, NK SportCup 1000 en de NK TwinCup.  Nu denk je: waarom laat de KNMV het ONK dan niet door het CRT organiseren? Omdat ze nog steeds ruzie hebben misschien? Of omdat de Motorrijdersbond dan eerst door het stof moet en (alweer) sorry moet zeggen? Of toch omdat de KNMV nog steeds denkt dat ze het wel zelf kunnen?

KNMV-motorsport-vergadering
Foto: er zijn weer plekken vrij in de wegracecaommissie!