Home icon Home»

Zien

Follow us on Twitter

zien

Huisdieren: voor ieder wat wils

Haustieren. Iedereen heeft er wel een mening over. Bij de één kan de beestenbende niet groot genoeg zijn, de ander wordt al nervös als er een hond of kat tussen de benen van de verjaardagsvisite scharrelt opzoek naar dat ene blokje kaas. In huize Raum is het bij tijd en wijlen net een dierentuin. Zo gedraag ik me dikwijls als een aap en eet als een zwijn, volgens Gertrut dan tenminste. De grootste hekel heb ik persoonlijk nog wel aan huisdieren die je moet uitlaten. Door weer en wind met dat beest op stap. Gelukkig heeft de eigenaar van onderstaande motor een betere manier gevonden om zijn schorpioen een frisse neus te laten halen: hij neemt het beestje gewoon mee voor een rondje-rond-de-kerk.

Schorpioen in Motorfiets

 

Fail or save bijzondere verrichting: halve draai

Iedereen kent het nog wel. Die irritante, maar o zo handige bijzondere verrichtingen met je rijlessen. De U bocht en de slalom is voor de meesten wel het leukste om te doen, maar voor sommigen ook het lastigste. Deze man heeft er ook wat moeite mee, maar gaat het nu mis op deze stoeprand? Of gaat het goed? Het antwoord vind je in het filmpje onder lees meer.screenshot Fail-Save

Koekblikalarm: Peugeot RCZ R Bimota Special Edition

We kennen Peugeot natuurlijk voornamelijk van de enorme reut aan scooters en roestbakken als de 104, 304, en 405. De scooterafdeling is net voor 51% verkocht aan het Indiase Mahindra&Mahindra, in de koekblikken lijken ze het nog iets beter te doen. Nu kan daar wel eens verandering in gaan komen, gezien onderstaande fot's van de Peugeot RCZ R Bimota Special Edition. Want tel maar na, meestal weet Bimota van een bewezen betrouwbaar motorconcept toch nog een olielekkend vluchtstrookstandbeeld te maken, maar dan wel weer verpakt in een zalig uiterlijk. Volgens onze buren van de koekbliksite ziet deze Peus er ook goed uit, en ter voorkoming van frequent wegenwachtbezoek hebben ze de Italianen van Bimota ook niet aan het blok laten knutselen. Wel aan de kleurtjes en de stoelen, waarbij ze terloops ook nog wat stickers op strategische plaatsen achterlieten. Gevolg: tataaaaa! De Peugeot RCZ R Bimota Special Edition!

Peugeot-RCZ-R-Bimota-Special-Edition

View the embedded image gallery online at:
http://www.oliepeil.nl/zien.html#sigProGalleria26c0a11938

Dat treft..

Wie gaat er tegenwoordig nog heen? Motortreffens, wij zijn er wel gek op, eindelijk een weekend vrijheid, geen gezeik van vrouw en kinderen, en lekker een biertje drinken bij het kampvuur. Maarja, dan moet dat ding wel willen branden. Nu is menig treffenveteraan ook een doorgewinterd pyromaan en weten ze zich met een vuurtje wel te redden, maar iets meer hulpmiddelen en wat ongezouten hillbillygedachten helpen je zeker verder in deze keiharde bikerwereld. Gelukkig zijn er op elk motortreffen ook motoren aanwezig, goh, dat treft..

 Screenshot Harley Kampvuur

Eigenlijk best wel leuk...

Zoekend naar leuke dingen kwamen we het volgende filmpje tegen. Lego Technic, nee Lego...dat is suf en voor kinderen. Omdat we toch niks beters te doen hadden, toch maar afgekeken en wat gaaf! De mannen die het presenteren zijn wat dubieus, maar mocht één van de peilers ooit vaste verkering krijgen en het voor elkaar weten te krijgen om een kind te verwekken, dan weten wij het perfecte kraamkado! Tot die tijd letten wij er wel op...screenshot lego

Huiswerk: allemaal 100x overschrijven...

De waarde van goed onderwijs mag nooit onderschat worden. En daarom is het ook zaak dat de jeugd vroeg genoeg onderwezen wordt in de kneepjes van het wegracen en de techniek van het buitenom inhalen. Want we weten allemaal dat school belangrijk is, maar wegracen is nu eenmaal belangrijker.

Goed Onderwijs Oliepeil

 

Die hond krijgt smeer.

Hondenliefhebbers zijn gek op honden. Filmpjes van een hond op de tank zijn schattig. Maar de echte honden en motorliefhebber die er ook nog echt wat aan heeft ...screenshot oliepeil 70jpg. dat willen we zien.

Polen en enduro...

We kennen allemaal wel de typisch Russische filmpjes over road rages en wodka zuipende mislukkelingen dronken mensen. Polen heeft ook iets, wat steeds meer typisch Pools lijkt te worden. Wildcrossers, wereldwijd beter bekend als endurorijders. In ons kleine kikkerlandje is er altijd wel iemand die zit te zaniken over een korhoen of een of ander plantje dat ineens in een bos staat waar toevallig 2 weken later een enduro wordt verreden. Daardoor zijn de KNMV en de motorclubs dan ook fel tegen wildcross. In Polen is dit even een ander verhaal, daar is maar één iemand tegen wildcrossen de rest kan het allemaal geen hol interesseren, waardoor wij van filmpjes als dit kunnen genieten. Kijkt u even mee?

 Screenshot Enduro

Classic: Effe met beide benen op de grond

Knettergek wordt je soms van Oliepeil. Dat kan ook niet anders na bijna 10 jaar dageijks op zoek zijn naar serieuze maffe motordingen. In het begin is het best leuk als Madwoody weer eens last van zijn darmen krijgt na 5 broodjes shoarma en hij blaast vervolgens de derde van Bach achter de plee deur. Of als Piet Zahut probeert 6 javaanse jongens tegelijk op te roken. Je went overigens niet aan Gertrut van Huub Raum .screenshot oliepeil 69jpg.. maar da's een ander verhaal. Heel soms kan je door al die gekkigheid niet meer zien wat nou echt is of fantasie. Maar gelukkig kom je dan weer een filmpje tegen die je weer met beide benen op de grond zet

Een coureur kent geen glamour

Het Nederlandse Rev'it heeft naast opperpakkentester Randy de Pineut, nu ook Alex Rins binnen weten te slepen. Als je dan denkt dat die mannen een kledingkast vol met kamelenlederen overal' tjes krijgen gemaakt door kindervingers uit een bananenrepubliek, heb je het mis...zwoegen is het!
Alex Rins Revit