Bikers Classics 2011: Opsporing verzocht

De afdeling "historisch verantwoord" was afgelopen zondag aanwezig bij Bikers Classics in Spa Francorchamps. Iets met "onze oudere doelgroep bereiken" enzo, allemaal heel erg marketing-verantwoord. Eventjes verder kijkend dan het schaamteloze winnen van zieltjes, komen we toch tot de ontdekking dat het achteruit lijkt te gaan met de klassieke motorrace-scene. Begrijp ons niet verkeerd, we hebben genoten van de klassieke racers en dito coureurs, maar er lijkt iets aan de hand.Wij snappen ook dat wanneer het geluid van krakende botten een warmdraaiende Norton Manx ruimschoots overstemt, de coureur in kwestie het wel welletjes vindt. We vragen ons alleen af waarom veel van de nog wel "krasse knarren" dan ook maar meteen besluiten om niet te komen. Zo ontbrak PR-kiloknaller van zowel MV Agusta als Yamaha, Hugh Hefner Giacomo Agostini, terwijl er wel grof verdiend werd aan zijn fans die tegen ruime vergoeding een pre-gesigneerd item uit een standje viste. MV Agusta verzamelaar Ubaldo Elli was helaas ook afwezig, net als een fatsoenlijke verzameling (├ęchte) Honda racers. De aanwezigheid van het Yamaha Classic Racing Team van Ferry Brouwer en de groeiende verzameling Suzuki racers van de Brit Steve Wheatman maakt een boel goed (evenals oud MZ fabriekscoureur Heinz Rosner (1939) die met zijn VW Transporter en twee  MZ's zelf de reis vanuit voormalig Oost-Duitsland onderneemt), maar we missen de diversiteit een beetje (klinkt dan wel weer heel erg 2011 dit).

We pleiten dan ook voor een stukje bewustzijn bij de Playstation generatie; oftewel bezoek een klassiek motorrace-evenement en ga eens even een middagje youtuben. 50cc tweecilinders, 125cc vier- en vijfcilinders, 250 en 350cc zescilinders en een 500cc V8 uit de tijd dat zelfs het woord "Hippie" nog nooit was gevallen. Het is allemaal uit de tijd dat "hogerhand" niet gelijk stond aan "anti-motorsport", "labiel" en andere gelijksoortige termen (niet te verwarren met de term "veiligheid"). Met een klein beetje stemgeluid vanuit de jongere generatie moet de scene van klassieke racers wel weer op te vijzelen zijn. Wel snel een beetje a.u.b voordat de volgende generatie het moet missen en we met z'n allen gaan denken dat een crosser met een raceframe (Moto3), een verzaagde CBR600 (jawel) en een startveld waarin meedoen betekent dat je punten pakt staat voor ontwikkeling en dus vooruitgang. Daarna kunnen we met z'n allen bij de FIM verhaal halen waarom er geen ├ęchte prototypen meer bestaan en of dit even anders kan. Mijn brief is al onderweg...

Foto's: www.knmvwegraces.worldpress.com en www.bikersclassics.be  

Bikers Classics 2011: Opsporing verzocht

Reacties   

0 #3 Jan Boer 23-01-2012 19:23
Helemaal met praatpaal eens! Biker classic gaat aan z'n succes ten gronden. In het begin was het prachtig, ook kleinzoon (16) was verrukt! Het begon fout te gaan een paar jaar geleden toen je plots s'middags een rose armbandje moest kopen anders mocht je de Paddoc niet meer in Niemand legde iets uit, vragen waarom hielp niets want ze spreken allemaal Frans! (internationaal circuit, ja ja!) Nu weer 20 euro betalen, ze vernietigen zich zelf. De hele 50cc groep afwezig, je geloofd het toch niet! Het is leuk geweest mensen, kan iemand (in het Nederlands graag!) iets uitleggen? Het is jammer,alles gaat over! gr. Jan Boer Wageningen.
Citeer
0 #2 Guest 09-07-2011 18:13
Het evenement viel ook samen met GP Mugello. Als Italiaan zou ik het ook wel weten, Biker Classic is een mooi evenement, maar GP op Mugello is ook niet te versmaden. En 20 euro extra betalen om in het paddock te kijken is echt van de pot gerukt. Zou voor mij een reden zijn om niet meer te gaan.
Citeer
0 #1 Guest 05-07-2011 13:55
Het evenement word ook behoorlijk commercieel uitgebuit door de organisatie. Kon je vorig jaar met je ticket gewoon-zoals vroeger gebruikelijk-do or de paddock wandelen. Nu moest je 20 euro extra betalen pp, en dat vind ik toch wat te gortig voor een bezoek van een paar uurtjes :cry:
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop