Column MotorscHelm: Wie komt voor ons op?

Ondanks dat die pipo's in Den Haag allerlei idiote regels bedenken om het ons motorrijders bijna onmogelijk te maken om onze hobby te blijven uitvoeren, kan ik ze nog wel uitstaan. Het wordt pas erg als er een zooitje bratwurstvretende, naar knoflook stinkende, kleine arrogante, onverstaanbare en geldverslindende bureaucraten met nog idiotere regels op de proppen komen. Eén van de laatste wapenfeiten is het Europese rijbewijs. Hiermee wordt een eerste aanzet gegeven om het motorrijden te verbieden en worden we als groep ook nog even gediscrimineerd. Het plan is als volgt; in 2012 krijgen wij allen een Europees rijbewijs in een handig creditkaart formaat, so far so good. Voor jongeren van 17 jaar word het al helemaal geweldig want zij mogen onder begeleiding van een persoon met rijbewijs gaan autorijden. Nu zit ik er niet op te wachten dat mijn dochter mijn auto mee neemt en ik uren voor de disco kan gaan zitten wachten in een koude auto, tot zij weer naar huis wil. Voordeel is weer dat als je zelf te lam bent om nog te rijden je veilig in slaap kunt vallen, terwijl je offspring je naar huis toe brengt. Hoef je ook de angstaanjagende momenten niet mee te maken op de terugweg. Wat me kwaad maakt zijn de regels voor het motorrijbewijs...

MotorscHelm
Naar verwachting zal namelijk de leeftijd voor het rijbewijs A met onbeperkt vermogen van 20 naar 24 jaar gaan. Bovendien komt er een categorie bij. Dat betekent dat je alleen in Nederland met 18 jaar tot je 20e met een 125cc moet rijden en daarna tot je 24e op een 25 kW motor moet zien te overleven. Om tenslotte, als je bijna opa bent, pas op een echte motor te gaan rijden. Dit in tegenstelling tot de meeste EU lidstaten, waar vanaf 16 jaar  met een 125 gereden mag worden, om vervolgens op je 18e een 25 Kw en op bijna de helft van je pensioenleeftijd, namelijk 24, volvermogen te gaan rijden. Met een nog sneller dalend aantal jongeren die hun motorrijbewijs gaan halen als gevolg zou dit wel eens de genadeklap voor de motorbranche kunnen worden. Als we deze onzinnige regels door zouden trekken dan moeten er voor het autorijbewijs ook drie fases worden ingevoerd. Maar nee, daar kun je met een dronken ouder naast je even de Porche 911 uitproberen, geen vuiltje aan de lucht. Dat die niksnutten in Den Haag hun oordeel baseren op overdreven onderzoeken van een stelletje bratwurst-eters is al erg genoeg. Maar dat er geen gezond beargumenteerd tegengeluid van de brancheverenigingen komt is helemaal om van uit je vel te springen. Geldgraaiende Rai en Bovag zijn angstvallig stil en slapen lekker door in hun ruim bemeten kantoorpanden. Ook importeurs en dealers schoppen niet tegen hun schenen om eens rap te gaan lobbyen. Zijn jullie nou zo dom of ben ik nou zo slim? De enige organisatie die nog wat tegengas geeft is de MAG. Best leuk, maar zijn eigenlijk niet de aangewezen personen daarvoor, dat zou de Rai of Bovag moeten doen. Wellicht dat het tijd word om ons te ontdoen van beide geldverslindende, niets opbrengende organisaties, net als de EU.

MotorscHelm

MotorscHelm werkt in de motorindustrie en heeft dagelijks te maken met motorrijders, dealers, belangenorganisaties, pers, importeurs en alle andere partijen die in de motorbranche van betekenis zijn. Zijn mail komt van een vaag mailadres. En voor het gezeur begint: nee, hij is niet van Oliepeil zelf.

Column MotorscHelm: Wie komt voor ons op?

Reacties   

0 #5 Guest 24-01-2011 18:18
En waarom zijn motoren die zuinig rijden niet belastingvrij of geen bijtelling en auto's wel.
Citeer
0 #4 Guest 24-01-2011 00:55
Inderdaad wat een hypocrieten!
Maar wat nou als mijn 25kw motor op vol vermogen mag deze oktober..? Word hij dan weer volgend jaar op 25 kw gezet?!?
Citeer
0 #3 Guest 23-01-2011 19:56
Niemand vindt dit leuk.

Niemand gaat voor ons opkomen.

Tijd om zelf maar eens in actie te komen?
Citeer
0 #2 Guest 22-01-2011 19:03
Hulde!niks aan toe te voegen, tuig met petjes mogen al in de bolide van paps en de toekomstig motorrijder maar aan modderen op 25kw(of minder)
Citeer
0 #1 Guest 22-01-2011 17:08
Zo dat is er uit! :-) maar gelijk heb je wel het is om gek van te worden en de automobilist mag alles en als je dan het lekker makkelijke vervoer of milieuzuiniger (tis maar net hoe je het wil noemen) word dat zo'n beetje verboden... :-x gaat weer lekker daar bij die hypocrieten in Den Haag :-x
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop