Nieuwe kollumnist: MOD!

We kennen Mod allemaal nog wel. Vreemde Belg (is dat een contaminatie?) die na een <s>schandelijke</s> glansrijke carrière Oliepeil verliet. Dit in ruil voor de titel Hoofdredacteur op zijn visitekaartje bij de Vlaamse motorsite <a href="http://www.moto-zoom.com/nl/">Moto-Zoom.com</a>. Nu kriebelt het toch weer en als je jeuk hebt moet je krabben. Zodoende hebben we na moeizame onderhandelingen onze Mod weer terug, ditmaal als kollumnist. Leest en huivert!

<strong>Mod's Column:  De eerste keer. </strong>
Tja, velen zullen misschien raar opkijken, maar inderdaad, ik ben voor een deel terug. Ik keer niet terug om peiler te worden, maar om een column te schrijven. Dus om klaar en duidelijk te zijn, berichten zult u niet van mij moeten verwachten. Het heeft alvast niet lang geduurd vooraleer ik terug was, en daar heeft men gelijk in. Ik ben ongeveer een drie maand weggebleven uit Nederland om mijn nieuwe job in alle rust en vrede op te starten. Maar ik kan wel zeggen dat reeds na één week de telefoon rinkelde, met de vraag of ik niet terug wou keren. Door allerlei omstandigheden kon het niet. En elke keer die teleurstelling in de stem aan de andere kant van de lijn, het leven kan hard zijn........
Ik was in Utrecht op jullie motorbeurs en had honger, dus ik probeerde de Nederlandse gaarkeuken eens uit, broodje frikandel. Best lekker, alleen smaakte het broodje ongeveer het zelfde als de frikandel, en aten mijn hongerige medemensen frieten uit bekertjes. Voor mij Belg, zowat de schande om ons culinair erfgoed op deze manier te laten verkrachten, maar een Belg denkt "het zijn maar Hollanders" dus laat je de boel de boel. Tot plots een voor mij wel heel bekend persoon opdook. Een man die volgens mijn analyse zich niet meer geschoren had sinds mijn vertrek, en sedert mijn vertrek de kapper ook links had laten liggen, en mijn reukorgaan bevestigde dat zeep ook plots optioneel geworden was.

De brave man had vrouw en kind de bel aangebonden om een laatste smeekbede aan mijn adres te plegen, het kind zag er wat slapjes uit, en men zag aan zijn vrouw dat haar man's linkerhand de wang niet zachtzinnig had geraakt. Deze ontmoeting moet tot in de puntjes uitgedokterd zijn. Of was het een toonbeeld van een prachtig stukje “alle middelen zijn goed” techniek? Laat ons duidelijk zijn, de techniek heeft gewerkt !

Er kan nu wel wat grappig gedaan worden over deze ontmoeting, en de rest van het verhaal begrijpt men nu wel, maar er zit hier nu best een trots mens deze column neer te tikken. Het is hier op Oliepeil altijd leuk toeven geweest, en dit mogen doen, het betekent toch iets. Ik krijg terug een kans om een deel van mijn ziekelijke geest neer te pennen, en dit is niet aan iedereen gegeven. Ik word dan ook omgeven met het idee dat ik ongeveer de eerste Belgische motorjournalist ben die een column schrijft. Er zijn wel mensen in België die columns in motorblaadjes schrijven, in ruil voor een sticker, maar dat zijn meestal piloten die eventjes over hun weekend mogen schrijven, en heel vaak in België is dat dan een weekend om snel te vergeten.

Wat kan u dan verwachten van Mod's column, wel ik zou het niet weten. Iets over motoren en het leven, klinkt vaag, maar best boeiend. Ach we zien wel............

tot volgende maand   

Groet, Mod


Nieuwe kollumnist: MOD!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop