Kollum Mod: Overbetuttelend

Ik heb gewacht op het eerste weekend van de NotoGP om deze column te schrijven. Ik moest en zou iets neerpennen over de MotoGP, niet iets wat ging lijken op een scheldtirade aan het adres van Dorna. In mijn tijd bij Oliepeil.nl heb ik dat genoeg gedaan, dus deze keer niet, alhoewel..... Om één of andere reden kon ik mij maar niet opladen voor dat eerste weekend, ik keek er niet naar uit zoals voorheen. Het is nu reeds enkele jaren dat ik met het geheel “MotoGP” wat moeilijkheden heb, ik vind het geen venten meer. Het zijn sportmannen puur sang, maar ik vind ze watjes. Zo hebben die mannen tegenwoordig een kastje in de pits staan, om heel mooi hun handschoentjes op te leggen, en om hun helmpjes op te plaatsen, en een lekkere zetel om in te zitten. Hebben ze nog een vriendje mee, om het zweet van hun voorhoofd te wrijven, nog eentje om hun laarzen te poetsen, en zeker nog een vriendje om hun vizier te ontdoen van de vliegjes. Dat is gewoon watjesgedrag !

mod
Waar zijn de Sheenes, de Goberts, de Doohans gebleven? De mannen die eens een dikke fuck you gooiden naar hun tegenstander, die in de helm pisten van hun rivalen. Ze zijn gewoon weg. En nog zo een voorbeeld: Stoner kon er vorig jaar enkele race's niet bij zijn door een virus, een virus, hoe komt men er op ! Sheene flikkerde er in het gezegende jaar '76 af tegen 280 plus, en de wereld kreeg foto's te zien van een been die ongeveer tot pulp was herleid, met schroefjes in en zo, dat was pas cool. Men moet weten dat in dat gezegende jaar '76 nog maar enkel schroefjes werden gedraaid in hout, maar zeker niet in iemand zijn been. Maar wat was die Sheene een held. Met Doohan het zelfde verhaal, been zelf mixen op Assen, en daarna nog vijf keer wereldkampioen worden, prachtig toch. Ok, er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, maar toch, ik vind ze eitjes. Ze zijn zo braaf, ze kleuren zo mooi binnen de lijntjes.

Maar wat ik nog het meeste mis, dat is de sigarettensponsoring. Toen hadden we echt een reden om te roken, want je idool reed met sponsoring van merk A , dus rookte je merk A, zo simpel was dat. Je idool stond toen op het hoogste schavot met een sigaret in zijn bek, kwestie van de sponsor ook tevreden te houden, heel normaal in die tijden. Klinkt stom, maar wat hebben we nu, een team welke gesponsord wordt door de Spaanse gouden gids draagt niet echt mijn interesse. En dat is waar het een beetje schort aan onze zo geliefde sport, uitstraling. Sinds de sigaretten geband zijn, is er ook een deel uitstraling verdwenen. De mannensport is weg. Roken deed je omdat het een doel had, elke sigaret droeg bij aan uw favoriete team, nu rookt men omdat het nergens meer mag, en dingen die niet mogen zijn toch zo leuk, niet? We moeten we het nu stellen met een groen team dat zo weinig mogelijk CO² wil uitstoten – zeg je goed als je motor 1 op 5 loopt - één of andere Spaanse bank die nog niet ten onder is gegaan aan de financiële crisis en een koekblikconstructeur. En wanneer er dan een team is die gesponsord wordt door een sigarettenmerk zien we alleen een streepjescode. Godsamme, wat zijn die mannen van Ducati wild.

Gelukkig voor de centen hebben de sportdrankjes de plaats ingenomen hebben van de sigaretten. Er is wel altijd een piloot die een bull of een monster in zijn handen heeft na de race. Voor de centen, want zo een klef drankje straalt ook weinig uit. En nu komt de reactie: ja maar sigaretten zijn ongezonder dan de drankjes. En wil dat nu een héél gevaarlijke uitspraak zijn. Vroeger dachten wij het zelfde over sigaretten, die waren helemaal niet ongezond, wij fluimden, hoesten, en piepten dat het een lieve lust was, maar ongezond, bijlange niet. Zelfs de plaatselijke dokter raadde ons aan, als wij voorgaande symptomen hadden, een lichter merk te nemen. Simpel, en iedereen blij. Bedenk als er binnen vijf jaar een over gekwalificeerde nerd zich tegoed doet aan een uitspraak dat de bulls en monsters schadelijk zijn, is het prijs, dan is het ook met de sportdrankjes afgelopen. Gaan regeringen heftige taksen beginnen heffen op die dingen, komen er foto's op de blikken van hoe je bek er zal uitzien na 10 jaar gebruik en andere ongein, en dan zal onze sport terug nieuwe bronnen moeten aanboren om hun seizoen vol te krijgen.  Maar geen mens zal er minder van die dingen om gaan zuipen, geloof het.

 Dat er in de motoGP maar 17 motoren aan de start staan is zeker niet alleen de fout van Dorna. Het is ook de fout van onze overbetuttelende maatschappij waar wij in leven. Motorsport algemeen was een wereld van sigaretten sponsoring en echte mannen. Nu hebben we watjes en sportdrankjes. Het  is dan voor de net iets oudere die hard fan soms wat moeilijk om te aanvaarden, wij hebben nog andere tijden meegemaakt...

Tot volgende maand

Mod

Kollum Mod: Overbetuttelend

Reacties   

+1 #8 Guest 16-04-2010 08:04
En wie weet waar hij dat vriendje nog meer voor gebruikt (want een lekker wijf zie ik nooit in zijn buurt) :-* :-*
Citeer
0 #7 Guest 15-04-2010 22:06
Ouderwets goed!

Een echte kollum met een goede knipoog!
Citeer
0 #6 Guest 15-04-2010 15:30
erwin zei:
Mod,

Doe je nou zo dom of ben je zo dom??

Herrinner je het geval Lorenzo nog 2 gebroken nekels in Laguna en toch derde worden ( bijna tweede) en heb je de stoel van Rossi wel gezien van kippegaas? lijkt me alles behalve lekker zitten.

En zo zijn er nog wel een aantal zaken te noemen. Als je er niet naar toe leeft kijk dan gewoon niet en houd je commentaar voor je.


Even goed lezen: wordt je zelf niet bestempeld als dom.....luv you !
"Ok, er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, maar toch"

groet

Mod
Citeer
0 #5 Guest 15-04-2010 12:47
Erwin, wat zijn nekels?! Heb je die alleen als coureur?

Ps. bij 'Plaats reactie': Naam (verijst).. verander dat eens snel in VEREIST aub!!!
Citeer
0 #4 Guest 15-04-2010 12:23
@ Erwin

En dan komend seizoen nog een keer goed vallen, de boel goed breken en helemaal niet meer kunnen rijden, omdat ie toen zijn rust niet nam.

Weet niet of dat betuttelen is, Mod? Maar het is sowieso slimmer dan maar gewoon de boel forceren 'en wel zien', wat op zijn beurt weer niet spreekt van een echte vent. :-*
Citeer
0 #3 Guest 15-04-2010 11:59
Ja maar Modje, wij zijn nog mannen. Maar de mannen van tegenwoordig zijn ..... metromannen.... wijven kleren, nagellak,huileb alken, al het haar eraf ......zegt genoeg overde wending in onze sport. Nee Modje, wij snappen elkaar :lol:
Citeer
-1 #2 Guest 15-04-2010 11:32
Mod,

Doe je nou zo dom of ben je zo dom??

Herrinner je het geval Lorenzo nog 2 gebroken nekels in Laguna en toch derde worden ( bijna tweede) en heb je de stoel van Rossi wel gezien van kippegaas? lijkt me alles behalve lekker zitten.

En zo zijn er nog wel een aantal zaken te noemen. Als je er niet naar toe leeft kijk dan gewoon niet en houd je commentaar voor je.
Citeer
+1 #1 Guest 15-04-2010 10:14
Jaaaaaaaa Radio Vlaanderen is weer in de ether!

leuk geschreven!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop