Karel Kiest: Lulhannes van de Week (M/V)

Deze week moet het eigenlijk lulhannessen (meervoud) zijn, omdat ik een hele organisatie nomineer: de BOVAG (anno 1930). Vroeger, vroeger stelde dat gele schild op de gevel nog wat voor. Je wist dan dat je bij de elite van de motorhandel te gast was. Als je een motorfiets kocht, zaten daar snoeiharde garanties aan gekoppeld, met de groeten van de Bovag. Reparaties? Idem dito met vijf sterren. Maar meer en meer goede dealers zeggen hun lidmaatschap nu op, waaronder zaken die zo ongeveer driekwart eeuw lid zijn geweest. De reden? De Bovag vraagt fikse bedragen voor het lidmaatschap en stelt daar bitter weinig tegenover. Zoals KNMV en ANWB en nog wat clubjes (motorbladen!) hebben ze ontdekt dat met verzekeren meer geld te verdienen is en concentreren ze zich daarop. Maar juist in een tijd waarin de verkoopcijfers van motorrijwielen op het niveau van het dagelijkse bezoek aan het Belastingmuseum beginnen te lijken, moet een belangenbehartigende club met ideeën komen, steunplannen ontwikkelen en actie voeren. Niets van dat alles. In 2008 (recentere info ontbreekt op de website) harkte de Bovag 8 miljoen aan contributie binnen, plus 6,4 miljoen aan overige inkomsten. Je zou verwachten dat zulks voldoende is om een Crisisteam Motorbranche mee op te zetten. Maar ach, die motordealers, die vormen maar zo'n klein clubje, waar zouden de Bovaggers zich druk om maken. Lulhannessen van de week dus! - Karel Hubert

Karel Kiest: Lulhannes van de Week (M/V)

Reacties   

0 #4 Sandra 02-02-2021 13:57
Helemaal mee eens.. wat mij betreft wordt die hele BOVAG uitgefaseerd. Zeer slechte ervaringen mee. Je betaald 250,- euro extra voor BOVAG garantie en als na enkele km blijkt dat je voertuig niet oké is (lees: je gaat onderuit door technisch defect) zijn ze niet thuis.. Ja na tig mails melden ze; je kan het voor 136,- euro aanmelden bij de geschillen commissie. ZOOO slecht :( als er BOVAG bij een dealer staat (auto of motor) ga ik een deur verder..
Citeer
+1 #3 taz 01-02-2013 22:29
Ja zeg het voort (ik mijdt bovag dealers voortaan)
Citeer
+2 #2 Retepprt 01-02-2013 18:46
Die Bovag heeft het prima bekeken. Giga inkomsten tegen zo weinig mogelijk inspanning. Terwijl de BOVAG-gaarantie een wassen neus is. De aandeelhouders én de bonusopstrijker s zijn zéér content.
Nogmaals mijn vraag, wat is nu eigenlijk de doelstelling van dit selecte clubje?
Citeer
+1 #1 Jan 01-02-2013 13:15
Ja, en dan komt de BOVAG tweewielers( Fietsen, niet gemotoriseert) met een eigen wielerploeg!Ja, ja, wie gebruikt er doping??
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop