Karel Kiest: Lulhannes van de Week (M/V)

Politici zijn tegenwoordig gek op stevige taal. Je wilt als kamerlid, minister, burgemeester of wethouder niet als een slappe, vage nul overkomen en dus zeg je kloeke dingen. De Ollie B. Bommel van het kabinet, de potsierlijke minister Opstelten, heeft daar een handje van. Met zijn basstem lanceert hij voortdurend gehakkelde zinnen als 'Het kan eh natuurlijk eh niet zo zijn eh dat' en ondertussen gebeurt er helemaal niks. De Amsterdamse burgervader Van der Laan is meestal genuanceerder, maar ook bij hem leidt de behoefte aan robuuste politiek tot verbale incontinentie. Een paar weken geleden meldde hij dat Amsterdamse ambtenaren die lid zijn van motorclubs zoals Hells Angels of Satudarah binnenkort een gesprek kunnen verwachten met hun baas. De gemeente wil dat zij hun lidmaatschap opgeven. Weigeren ze dit dan riskeren ze ontslag. Van der Laan vindt een publieke functie en lidmaatschap van zulke motorclubs onverenigbaar. Dat kan de brave borst wel vinden, maar inmiddels is duidelijk dat zijn idee juridisch kant noch wal raakt. Zolang die motorclub niet bij de wet verboden is, mag ook een ambtenaar er gewoon lid van zijn. Hij mag ook lid zijn van een parenclub, een sm-sociëteit en zelfs van de KNMV. Misschien handig om vooraf even te checken of zulke ideeën uitvoerbaar zijn voordat je ze de publieke ruimte in mikt. Vanwege goedkoop effectbejag, is Eberhard van der Laan onze Lulhannes van de Week.

Karel Hubert

Karel Kiest: Lulhannes van de Week (M/V)

Reacties   

0 #4 edwin 20-02-2013 22:38
Goed zo, die hijgerigheid zijn we inmiddels wel gewend van de stoere knapen ter rechterzijde van het politieke spectrum, maar van jongens als Eberhard v/d Laan verwacht je meer nuance en overpeinzing. Het lijkt wel besmettelijk; Pownews, DWDD, zelfs Pauw en Witteman durven nauwelijks nog na te denken. Overigens kan ik me nauwelijks voorstellen dat je lid wilt worden van clubs die roepen dat ze vrij willen zijn, anarchistisch zelfs, maar tegelijk haast bezwijken onder (ongeschreven) wetten, regeltjes en kledingvoorschr iften. Vergeet je Satudarah jasje niet, lieverd, anders ziet niemand dat je stoer bent. Neem je wat melk mee, als je terugkomt?
E v/d Laan lulhannes v/d week, prima. Die boys van klupjes als H.A. en Satudarah: weenies forever!
Citeer
0 #3 Jasper 08-02-2013 17:26
Hij is weer fijn!!! Kan niet wachten tot volgende week :-)
Citeer
0 #2 klaas 08-02-2013 14:07
volgens mij is opstelten ooit s door t ijs gezakt hier in delfzijl na n paar nachten vorst
plitie commandant zei van, t is niet betrouwbaar, brandweercomman dant idem, maar ja ivotje beetje eigenwijs, ik ben jullie baas dus ik bepaalt zelf of ik t ijs op ga, e na twee stappen huppakee, met zijn beide platvoeten op de bodem, dusssssssssssss s sindsdien als ik m zie hahaha lig ik blauw van t lachen hihahiha
mvg klaas :lol:
Citeer
0 #1 Chris Hol 08-02-2013 13:54
Prima, goed gekozen
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop