Rick schiet Raak: Carlos Checa in Stekkenwal

Rick Jansen verzorgt voor Motopix.nl alle motorsportfoto's. Elke week kiest hij de mooiste uit en legt hij uit hoe het zo mooi werd

Wie/Wat/Wanneer: TT-Circuit Assen, 27-04-2013, 15:15 uur - World Superbike coureur Carlos Checa duikt de bocht in op de Alstare Ducati 1199R Panigale. De foto is gemaakt in de "Stekkenwal" en dan wel aan de buitenkant van het circuit (publiekszijde), als toeschouwer op het TT-circuit kan je daar dus vanuit (ongeveer) dezelfde positie deze plaat schieten. Het is voor een fotocamera (zelfs voor de hele dure exemplaren) moeilijk om een onderwerp dat met hoge snelheid van je af gaat scherp te stellen, en nog belangrijker, scherp te houden. Als je in zo'n situatie een lekkere compositie hebt gemaakt en het beeld dat uit de camera komt dan ook nog eens ragscherp is.... YES! De rood-wit-blauwe Curbstones maken het plaatje compleet doordat deze typerend zijn voor het mooie TT-Circuit.

Hoe? Omdat ik voor deze plaat een redelijk lange sluitertijd en een groot diafragma combineerde met een lage ISO-waarde krijg je een kleine scherptediepte (motor + rijder zijn scherp, verder niets) en toch nog net dat beetje beweging in de ketting en de achterband waardoor je als kijker niet het idee krijgt dat de motor "geparkeerd" staat. Doordat ik de camera wat gekanteld heb krijg je gelijk het idee dat vriend Carlos nog net wat platter door de bocht gaat, een truc die veel door circuitfotografen op circuitdagen gebruikt wordt, zodat je met een nòg stoerdere foto naar huis gaat.

Camera: Nikon D3. Lens: Nikon 600mm F4.0 VR. EXIF Info: Brandpunt: 600mm. Sluitertijd: 1/400. Diafragma: F5.6. ISO: 200. Belichtingscorrectie: N.V.T.

RickSchietRaak CarlosCheca

Rick schiet Raak: Carlos Checa in Stekkenwal

Reacties   

0 #3 Rick 14-10-2013 00:22
@Jasper: deze apparatuur is inderdaad niet goedkoop :-) maar gelukkig is het de gene achter de camera die op het juiste moment (of niet) op het knopje drukt.. Daarmee wil ik zeggen dat wanneer ik de motor van Carlos Checa zou hebben ik natuurlijk niet de zelfde tijden kan rijden.... Gelukkig komt er meer bij kijken dan alleen maar dure apparatuur. ;-)

Cheers,
Rick Jansen
www.motopix.nl
Citeer
+2 #2 Jasper 13-10-2013 18:13
Mooie plaat hoor, maar kijk effe naar het gebruikte materiaal. Die lens is al een leuk V-strom waard.
Citeer
+1 #1 Auke Louwes 08-10-2013 20:37
Hoi Rick,

Prachtige foto met een geweldige scherp/diepte. Ik doe ook regelmatig een poging mooie plaatjes te schiete o.a. in Assen
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop