Rick schiet Raak: Stefan Bradl warmt zich op

Rick Jansen verzorgt voor Motopix.nl alle motorsportfoto's. Elke week kiest hij de mooiste uit en legt hij uit hoe het zo mooi werd.

Wie/Wat/Wanneer? TT-Circuit Assen, 28-06-2012, zondagmorgen 09:52uur - MotoGP coureur Stefan Bradl terwijl hij door de bocht knalt tijdens de "Warm-up".

Hoe? Deze foto is gemaakt in m'n favoriete bocht van het TT-circuit: Duikersloot. Doordat je in deze bocht de rijder mooi kunt "opvangen" (lees: in beeld krijgen, vervolgens meebewegen en dan afdrukken) heb je redelijk lang de tijd om perfect scherp te stellen en kun je ook nog wat extra beelden schieten. Zoals goed te zien is, wordt de zijkant van de motor heel neutraal belicht en zie je in het vizier van de helm een wit vlak. Dit komt doordat ik gebruik maakte van een wit deel van de curbstone, waardoor deze als een soort reflectiescherm gaat werken. Gebruik je nou de rode of de blauwe, dan krijg je een ander5 kleurzweem over de motor, wat niet altijd even mooi staat. Door de keuze voor een laag standpunt (zittend op een knie) krijg je in deze bocht een foto die veel spannender is dan wanneer je gaat staan. En die dampen uit de uitlaat... dat staat toch gewoon gaaf!

Camera: Nikon D3. Lens: Nikon 600mm F4.0VR. EXIF info: Sluitertijd: 1/400. Diafragma: F11. ISO: 400.

RickschietRaak Stefan Bradl TT-Circuit Assen 2013 MotoGP

Rick schiet Raak: Stefan Bradl warmt zich op

Reacties   

0 #1 John 15-10-2013 17:54
Zo te zien geen probleem met de kabel voor de snelheidssensor van het achterwiel. :P
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop