Rick schiet Raak: Gevers Gas!

Rick Jansen verzorgt voor Motopix.nl alle motorsportfoto's. Elke week kiest hij er eentje uit en legt hij uit hoe het zo mooi werd.

Wie/Wat/Wanneer? Oss, 28-05-2012, 17:40 uur - Aan het einde van de middag is het de beurt aan de Dutch Superbike-rijders om hun kunsten te laten zien op het steeds verder volgebouwde stratencircuit van Oss. Hier in beeld; Randy Gevers op z'n Aprilia.

Hoe? Omdat je in Oss eigenlijk redelijk veel dezelfde platen schiet, is het juist een uitdaging om te gaan stoeien met de sluitertijd. Zoals op deze foto te zien is heb ik een lange sluitertijd gebruikt, om zo nog meer het idee te geven dat Gevers keihard voorbij scheert.
Als je een soortgelijke plaat wil maken dan kan ik je de volgende tip geven: gebruik als sluitertijd de snelheid van de motor; kortom rijd de motor 200km/h gebruik dan eens een sluitertijd van 1/200e. (vergeet niet mee te bewegen met de camera). Het is echter wel zo dat het resultaat steeds mooier wordt naarmate je steeds lager gaat met de sluitertijd, klein nadeel hiervan..... het is niet altijd even makkelijk om je camera dan perfect stil te houden.

Camera: Nikon D3. Lens: Nikon 300mm F2.8VR. EXIF info: Sluitertijd: 1/100. Diafragma: F10. ISO: 100.

Rick-schiet-Raak-Randy-Gevers-Oss

Rick schiet Raak: Gevers Gas!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop