Rick Schiet Raak: SERT in 2009 24H van Le Mans

Rick Jansen verzorgt voor Motopix.nl alle motorsportfoto's. Elke week kiest hij er eentje uit en legt hij uit hoe het zo mooi werd.

Wie/Wat/Wanneer? Le Mans, 19-04-2009, 08:01 uur. Na een super-succesvolle 24 uur Le Mans Moto 2008 (1e plaats), rijd Barry Veneman samen met Guillaume Dietrich en Vincent Phillipe de 2009 editie opnieuw voor het SERT Suzuki-team. Ze zouden uiteindelijk na een 24 uur durende strijd een fantastisch mooie 3e plaats behalen.
Op deze foto zie je Guillaume Dietrich die tijdens het begin van de ochtend net weer is opgestapt en wegrijdt na een korte pitstop.

Hoe? Zoals je misschien al is opgevallen is er duidelijk geflitst bij het maken van deze foto, ook heb ik gebruik gemaakt van een lage sluitertijd. Daarbij komt ook nog dat er gebruik is gemaakt van flitsen op het 2e gordijn*.

Camera: Nikon D2Xs. Lens: Sigma 15-30mm . EXIF info: Sluitertijd: 1/30. Diafragma: F6.3. ISO: 500.

RickSchietraak 2009 SERT 24H LeMans Dietrirch Veneman Philippe

*Uitleg "Flitsen op het 2e gordijn"
Wanneer je bijvoorbeeld een rijdende motor in het donker fotografeert bij een wat langere sluitertijd (bijv. 1/30e seconde) zullen de achterlichten tegen de beweging in als een vage streep zichtbaar zijn op de foto. De flitser gaat namelijk gelijk bij het afdrukken af, maar de sensor van de camera wordt nog wat langer belicht. Dit effect kun je tegengaan door je flitser op het tweede gordijn te laten flitsen.

De flits gaat dan namelijk pas aan het eind van de opname af, waardoor eerst de vage streep getrokken wordt en je vervolgens de motor bevriest, vlak voordat de sluiter weer dicht gaat.

Rick Schiet Raak: SERT in 2009 24H van Le Mans

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop