Hubert doet de Motorbladen: MotoPlus

Wat is er in 's hemelsnaam met dat MotoPlus aan de hand? Powered by Motorrad staat erop en met de hulp van dat Germaanse blad begon Eric Bulsink (die gewoon Coen Verburg had moeten opvolgen bij Moto73) enige jaren geleden zijn eigen 14-daagse motorblad. Nog steeds staan er aardig wat uit het Duits vertaalde artikelen in (vooral grote vergelijkingstesten van motoren en accessoires), maar een Nederlandse versie van Motorrad is het allang niet meer. Waarop het dan wel lijkt? Geen idee: het brengt alles wat de andere bladen brengen in een nogal lawaaiige vormgeving, maar brengt niks extra. Het is – eerlijk is eerlijk – wel zo compleet dat je eigenlijk geen ander Nederlandstalig motorblad hoeft te lezen.

Wat het meeste stoort, is de totale afwezigheid van humor, mogelijk omdat kwinkslagen door de Duitse licentiegever in het contract verboden zijn. Dat blijkt vooral uit de volslagen nietszeggende column van ene Nikki van der Spek die zelfs door de eindredactie van Koffietijd geweigerd zou worden. Maar ook de toch behoorlijk geestige Bulsink weet van zijn voorwoord een soort notariële akte te maken. Ik heb altijd gedacht dat je op de motor stapt om plezier te hebben, maar MotoPlus is bittere ernst. Past misschien bij de malaise waarin de motorhandel verkeert, maar nondeju: glimlach ook eens!

Je krijgt voor weinig geld (€ 3,95) 100 bladzijden boordevol redelijk geschreven cq vertaalde artikelen. Een blad dat informeert, maar nooit amuseert. Dát is wat er met MotoPlus aan de hand is.

• journalistieke kwaliteit 7,0
• vormgeving                7,0
• informatieve waarde    8,0
• fotografie                   7,5
• EINDCIJFER                7,5

Hubert-doet-de-motorbladen-MotoPlus

 

Hubert doet de Motorbladen: MotoPlus
Hubert doet de Motorbladen: Motor Magazine
Hubert doet de Motorbladen: Kicxstart
Hubert doet de Motorbladen: Noppennieuws
Hubert doet de Motorbladen: Moto73
Hubert doet de Motorbladen: Het Motorrijwiel
Hubert doet de Motorbladen: Motoren & Toerisme
Hubert doet de Motorbladen: intro

Hubert doet de Motorbladen: MotoPlus

Reacties   

0 #1 Ghuy 16-02-2014 16:59
jaren lid geweest nog geen 1 objectief testverslag gelezen. Ze zouden het blad Bmw magazine moeten noemen. weg ermee. hier heeft niemand wat aan. Heeft onze testlezer ook geld ontvangen van bmw?
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop