Hubert doet de Motorbladen: Bigtwin

Dit is een raar motorblad dat zich al 27 jaar titelmatig lijkt te beperken tot een bepaalde motorblokkensoort, maar zich vooral richt op liefhebbers van choppers, customs, cruisers en caféracers met (vooral) V-twins. Dit is – weten we – een subcultuur binnen de motorwereld, ooit exclusief bevolkt door Harley-rijders. Vroeger had Bigtwin ook nog iets van een magazine voor outlaws, maar dat rebelse is er in de loop van de jaren wel afgegaan. Het is vooral een soort schoolblad voor leerlingen van de Amerikaanse school.

Redactioneel is het behoorlijk belabberd, met veel taalfouten, rommelige zinsconstructies en het gebabbel waaraan ook de meeste andere motorbladen zich schuldig maken. Een enigszins ervaren eindredacteur is er kennelijk niet, maar die zou een dagtaak hebben aan het fatsoeneren van de teksten. Een redactieformule heb ik niet kunnen ontdekken: kennelijk krijgt alles wat wordt aangeboden een plekje. De chaotische vormgeving en de op schoolkrantniveau bedreven fotografie maken extra duidelijk dat het de redactie en de lezers kennelijk vooral te doen is om een soort clubhuissfeer. Dat geldt ook voor de talrijke adverteerders die er ongetwijfeld toe bijdragen dat het blad nog wel vele jaren kan bestaan.


Bigtwin kost € 5,95 en is zo exclusief bedoeld voor de eerder vermelde doelgroep dat motorrijders uit andere subculturen er echt geen enkele boeiende bladzijde in zullen vinden. Dat het al zolang de eigen doelgroep bedient, is wel een prestatie van formaat.

• journalistieke kwaliteit   5,5
• vormgeving                  5,5
• informatieve waarde     7,0 (voor de doelgroep)
• fotografie                     6,0
• EINDCIJFER                 6,0

Hubert-doet-de-motorbladen-Bigtwin

Hubert doet de Motorbladen: Bigtwin

Reacties   

0 #2 Mark Mol 04-06-2014 11:01
Helaas leg je je conclusie dat BigTwin voor de chopper liefhebber is als negatief uit terwijl dat juist voor de doelgroep de reden is. Andere bladen die jij veel hoger waardeert :-x verspillen hun inkt helaas vooral aan de scheurijzertjes , de toermotoren, crossertjes etc. Ook leuk (als je daar van houdt) maar dus veel te weinig over choppers/custom s etc. Dus fijn dat jij negatief oordeelt, de abonnees zeker niet!
Citeer
0 #1 Rete-prrt 13-12-2013 18:48
Enne, de punten voor:
* Humor?
* Brommers Kieken?
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop