Mod's Kollum: staaldraad

Er zijn volgens onze motorrijdende wetten en maatstaven twee soorten motorrijders, die welke reeds gevallen zijn, en die welke nog moeten vallen. In het land waarin ik leef is er nog een derde categorie, de motorrijder waar nog geen moordaanslag op is gepleegd.

Waar heeft die Mod het nou over hoor ik u  nu al denken. Wel, er is in mijn kleine kikkerlandje droogweg en moordaanslag gepleegd op een motorrijder. De man reed met zijn off road motor op een weggetje die daar in de streek bekend staat als natuurgebied. U kent zulke gebieden wel, daar broeden vogels, inheemse, bijna uitgestorven vogeltjes. Ik noem ze leukgevederde kippen, maar mijn mening doet hier niet toe. De man reed daar dus met zijn motor, tot zijn zondags ritje wel heel plots onderbroken werd door een staaldraad die over de weg gespannen was. De man zijn verwondingen waren van die aard dat hij enkele dagen in een coma lag. De staaldraad had de man opengereten van oor tot oor, of anders uitgelegd, hij was zowat de keel doorgesneden.
mod


Het artikel maakte mij best stil, wie krijgt er nu zo iets in zijn lege kop om zulke dingen te gaan doen? Je kunt het oneens zijn met dingen, je kan daar over praten, schreeuwen, roepen, janken. Maar men moet toch behoorlijk rijp zijn om iemand zijn leven te willen afnemen voor een nest sierkippen. Welke belangen verdedig je dan als dader? De persoon die de natuur respecteert en vecht voor het behoud van de natuur? Of eerder de persoon die elke vorm van geweld schuwt. Hij die  voorop loopt in een betoging tegen kernraketten, en zich principieel enkel voortbeweegt per fiets en openbaar vervoer, omdat het alle andere zo vervuilend is? Of is het eerder de vieze ouwe man, die zich ergens verschool in zo een bird watch hokje, en droogweg kickt op het zien van bloederige taferelen? Of is het motorhater, de man die motoren haat omdat hij er zelf door een vroegtijdige mid life crisis niet toe gekomen is, en zich uit pure frustratie op de vogeltjes, annex natuur heeft gestort?

Ik stel me de dader eerder voor als een stukje onverlaat die verdomd goed weet wat hij aan het doen is, iemand die een passerende motorrijder heel goed bestudeerd heeft, en eveneens heel goed de zaken  uitgedokterd heeft om mensen zware schade toe te brengen. Dan ben je toch een ordinaire crimineel die mensen pijn wil doen, die mensen wil doen lijden. Verdien je het dan nog om nog los langs de straat te lopen? Nee, voor zulke mensen bestaan er clubhuisjes waar ze met velen tegelijk logeren, en waar er maar één waarschuwingsbord hangt: “laat je zeep nooit vallen”.

En dan stel ik mij nog de  meest prangende vraag, waarom? Is het om de natuur te behouden? Beetje een drastische oplossing van het probleem, als er al een probleem is. Ook al mocht de motorrijder daar niet rijden, het is nog steeds geen reden om zulke laffe en achterbakse “grappen” uit te halen. En er bestaat nog steeds een instelling die politie noemt. Je kan bij die jongens en meisjes ook steeds terecht met vragen en opmerkingen. Die komen zeker in actie wanneer de woorden, “motorfiets” en “op verboden terrein” in één zin gebruikt worden.

Ik wil toch deze kolumn afsluiten met goed nieuws, de brave man welke het slachtoffer was van deze oerlaffe daad stelt het in tussentijd goed, hij is ontslagen uit het ziekenhuis, en da's al heel wat. De dader daarentegen is nog steeds niet gevat, hopelijk gebeurt dit heel snel. Hij weet nu al, dat wanneer hij opgepakt wordt, hem poging tot moord ten laste gelegd zal worden, en daar staat al gauw 20 jaar op, maar wie zal dan op “zijn” vogeltjes passen...............

Tot volgende maand

Mod

Mod's Kollum: staaldraad

Reacties   

0 #4 Guest 31-05-2010 16:38
Mag ik als eerste een gesprek met deze ...... hebben. Ik beloof jullie het zal niet gaan over taakstraffen :-*
Citeer
0 #3 Guest 31-05-2010 09:21
Eind jaren 70, begin jaren 80 tijdens oudjaarsnacht in Groningen Stad. Had niets te maken met natuurgebieden op kakelkippen. Over een fiets-/brommerp ad hadden twee klootzakken (geen klootzakjes, die had je toen nog niet) een nylondraad gespannen. Twee ooms van mij zagen het vanuit de flat gebeuren en hebben die jongens een goede beloning gegeven voor hun daad... :-)
Die ooms wilen er daarna geen politie meer bijroepen. :lol:

Da's volgens mij de enige manier om hen duidelijk te maken wat wel en niet mag.
Citeer
0 #2 Guest 30-05-2010 15:25
In de vroege jr'80 ben ik ook al eens op het laatste moment onder een prikkeldraad doorgegleden, die op 1,5 m hoogte tussen 2 bomen hing.
Reden; ik reed daar wel eens met de enduro 125 langs de spoorbaan (omg. Ede)
En dat dient schijnbaar bestraft te worden met de dood? :cry:
Citeer
0 #1 Guest 30-05-2010 11:26
Het ergste is, als zoiets in de pers komt brengt dat vaak weer andere zieke geesten op het idee zoiets ook te doen. Denk maar aan die twee broers die kort daarna op de scoooter hetzelfde is overkomen. En de dader loopt gewooh rond gaat naar zijn werk, straft zijn kind als die wat doet wat niet mag en wordt boos op de buurman als zijn hond voor zijn deur poept ....... onbegrijpelijk, Vroeger kregen de ouders de schuld, tegenwoordig wordt er een stofje niet aangemaakt in zijn/ haar hersenen en wordt je ontoerekeningva tbaar verklaard. Mijn mening ...... mensen die elkaar zoiets aandoen ....middeleeuws straffen
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop