Karel Hubert down Memory Lane: Eventjes over Kawasaki

Laat ik eerlijk zijn: ik heb niet zoveel met Kawa. Ik heb er wel mooie herinneringen aan, stammend uit de tijd dat de vermetele Henk Vink nog invoerder was. Henk stelde mij met enig leedvermaak alle driecilinder tweetaktmodellen ter beschikking, hopend op een ernstig ongeval van de berijder. Ik heb niks kapot gemaakt, maar hield er wel een heilig respect voor de waanzinnige constructeurs aan over: bij lage toerentallen gebeurde er niks, maar als je gas gaf, werden je nootjes uit je broek gerukt. Zelfs bij zo'n kleine 350 was dat het geval. Ik ben ooit een duozitster kwijtgeraakt toen ik iets te onstuimig wegreed. Zo zat ze knuffelend achter me, zo zwiepten de beentjes langs mijn helm en zag ik in de bevende spiegels een dame wijdbeens op straat zitten.

Het is jammer dat zulke psychiatrische motorfietsen niet meer gemaakt worden: ze droegen hun geestesziekte met liefde over aan de berijder die met een vreemde grijns en luid krijsend aan het stuur hing. Het waren alles-of-niks dingen, het tegenovergestelde van de compromissen waarop tegenwoordig gereden wordt. Eigenlijk waren de driecilinders even gestoord als Henk Vink, die een extravagante hang naar jolijt door niks en niemand liet verzieken. Kom daar nog maar eens om bij de huidige generatie importeurs, die net zo braaf zijn als hun merken.

Karel Hubert

Journalist/schrijver Karel Hubert (1949) schrijft vanaf zijn 18de ook over motorfietsen en de gevoelens die motorrijden oplevert. Hij is tientallen jaren als columnist betrokken geweest bij Moto '73 en kreeg voor zijn werk in 1992 de RAI Promotorprijs die nu in zijn tuin staat weg te roesten. Karel haalt in het kader van zijn naderend einde herinneringen op.

Karel Hubert down Memory Lane: Eventjes over Kawasaki

Reacties   

#6 Salomons 09-04-2015 20:04
Kawasaki heeft ook niets met zuurpruim Huberts. Over het paard getild ego. Welterusten
+1 #5 kees Magielsen 09-04-2015 19:36
Een Rokon tweetakt automaat crosser is spannender dan een H2R van Kawa
+1 #4 Michel 09-04-2015 19:00
Schitterende karakters. De leukste motoren zijn die waar je een beetje bang voor bent. De leukste momenten zijn die waar je een beetje bang bent.
Mooie herinneringen :)
+1 #3 TDMert 09-04-2015 09:45
Het ging de brave kant op met Kawasaki vanaf het moment dat iemand bedacht dat de "S" rechtop moest staan...
#2 Sjaakie 08-04-2015 19:22
Ik heb wel wat met Kawa, en nog wel met die viertakt dingen met ZX in de naam...is dat erg?

was getekend: KawaSjakie
#1 dirk firquet 08-04-2015 18:01
Wel Karel,wat dacht je van de KawaH2R.Komen die tijden terug?

You have no rights to post comments

Peilers

peilers

sjop