Huub Raum's Rare Race Kronkels

Het waren een paar lange weken wachten. Na de Grand Prix op de Heimstrecke pakten de GP coureurs hun koffers om ze pas weer op het strand te openen. Zwembroek eruit, duikbril en snorkel op de kop en een paar weken niet racen. En ik? Ik gaf de afstandsbediening na het vallen van de finishvlag verbouwereerd aan Gertrut en donkere wolken pakten zich samen in huize Raum. Een plaatselijke onweersbui ontvouwde zich pas echt boven mijn Kopf toen direct na de Sachsenring duidelijk werd dat Stefan Bradl's teambaas op verdenking van fraude was gearresteerd, de toekomst van het team onzeker. Voorlopig geen GP's meer en helemaal geen Bradl?

Met het verstrijken der tijd kwam de dag waarop de tweede seizoenshelft van de MotoGP weer zou beginnen langzaam dichterbij en brak een streep zonlicht door het wolkendek. Ook Stefan Bradl had weer een zadel gevonden na met zijn team gebroken te hebben en door Michael Laverty opzij te schuiven. Bradl zou gaan rijden voor Aprilia en daar was ik heel erg blij mee. "Siehst du nou wohl", zei Gertrut mijn donkere humeur verlichtend, "nach Regen scheint die Sonne!".

Zo ook voor Livio Loi. De jonge coureur uit het Belgische Helchteren werd vorig seizoen door het Marc VDS team vroegtijdig aan de kant gezet. Hij zou niet hebben voldaan aan de verwachtingen van het team, en meteen na de Duitse Grand Prix werd Loi bedankt voor de eerste negen races en leek het einde van Loi's loopbaan in de Grand Prix's in zicht. RW Racing GP diende zich aan en gezamenlijk werd besloten om als vertegenwoordigers van de Lage Landen het paddock te laten zien uit welk racehout renstal en coureur gesneden waren. Het juiste, zo bleek gisteren.

Ondanks een zonnige start van het GP-weekend nestelde ik mij zondagnamiddag voor de televisie en merkte dat de donkere wolken die mij de afgelopen weken hadden vergezeld, zich boven het legendarische circuit van the brickyard hadden samengepakt. Na een teleurstellende kwalificatie maakten Loi en het team een strategische beslissing die hen uiteindelijk de winst zou opleveren. Op een halfnatte baan werd er op slicks gestart en dat pakte formidabel uit. Vorig jaar moest Loi na ontslag van zijn team de tweede seizoenshelft missen. Dit jaar begint hij de tweede helft met een overwinning.

"Siehst du nou wohl", zou Gertrut hebben gezegd tegen Livio. "Nach Regen scheint immer die Sonne...".

Huub Raum MotoGP Indianapolis Augustus 2015

 

Huub Raum's Rare Race Kronkels

You have no rights to post comments

Peilers

peilers

sjop