Huub Raum's Rare Race Kronkels

We all live in a yellow submarine, yellow submarine, yellow submarine van de Beatles is wat door mijn hoofd galmde toen Valentino Rossi op zondag 30 augustus een lange neus trok naar de concurrentie en op Britse grond de overwinning pakte. Concurrent en teamgenoot Jorge Lorenzo kwam niet verder dan een vierde plaats, Marc Marquez vond zijn Waterloo in een zeiknat Silverstone en de Italiaanse grootmeester pakte zo zijn 112e overwinning. Nog tien en hij staat op gelijke hoogte met Giacomo Agostini, een record waarvan gedacht werd dat het stond als een huis maar wat nu als de toren van Pisa steeds verder lijkt te verzakken.

Ook in Misano waande Rossi zich als een vis in het water. Met een klein geel visje en een grote grijze haai op zijn helm afgebeeld, begon de Yamaha coureur aan een race waarin hij snelheid tekort kwam op zijn Spaanse conculega's. Bij het vallen van de eerste druppels won Rossi aan terrein op eigen bodem en wist hij in te lopen op Lorenzo en Marquez. Wist hen zelfs voorbij te glibberen met slicks op spekglad asfalt. Een chaotische wedstrijd volgde, waarbij herhaaldelijk van banden werd gewisseld. Slicks of regenbanden? Regenbanden of slicks? In de haast om Rossi voor te blijven vergde Lorenzo te veel van zijn slicks en zenuwen op een nog natte baan en maakte een fout. Een dure fout van maar liefst elf punten, waardoor Rossi's voorsprong op Lorenzo 23 punten bedraagt. Onoverbrugbaar? Zeer zeker niet. Maar een veilige marge is het wel. 

Aragon staat voor de deur. Een Grand Prix waar Rossi nooit heel succesvol is geweest, tevens een baan die de Honda's beter ligt. Yamaha heeft er recentelijk getest, dat dan weer wel. Een derde plaats in 2013 is het tot nog toe beste resultaat geweest van Il Dottore op de Spaanse heide. Daar zal hij dit keer voor tekenen. Aragon wordt een kwestie van overleven. Een kwestie van aansluiten achter Lorenzo en Marquez en van hopen op een minder ritme van Pedrosa en Dovizioso.

Nog vijf GP's te gaan en dan gebeurt wat ik eind april al voorspelde. Een tiende wereldtitel. Ik tel af. Telt u mee?

Valentino Rossi Water Silverstone Misano

 

Huub Raum's Rare Race Kronkels

You have no rights to post comments

Peilers

peilers

sjop