Yamaha & WSBK: Een winnaarscombo geboren?

Yamaha keert terug in het wereldkampioenschap superbikes. Met dat nieuws kwamen de buurtjes van Nieuwsmotor.nl een paar dagen geleden de hoek omzeilen. Terwijl wij een blik Schultenbrau opentrokken werd er luid op de deur gebonsd: "Huub, Huub, doe open die deur!". Die deur bleef lekker in het slot, want die halve liter stond nog koud en leek mij op dat moment even beter gezelschap. Na een luidkeels "Aufmachen!" werd het slot dan toch schoorvoetend omgedraaid en werd medegedeeld dat Yamaha na jaren van afwezigheid weer mee gaat doen aan het WK Superbikes.

Het wereldkampioenschap superbikes. Een klasse die de laatste paar jaar lijkt te zijn verworden tot een kampioenschap voor bejaarde of andersinds uitgerangeerde MotoGP coureurs en jonge mannen die maar één ding willen, en dat is zo snel mogelijk doorstoten naar de Grand Prix's. Waaronder ook onze eigen Michael van der Mark. Dat is dat kampioenschap waar het ene na het andere fabrieksteam persberichten over verstuurde waarin vermeldt stond dat deelname aan dat kampioenschap niet langer meer tot de langetermijn strategie van de fabrikanten behoorde, persberichten waar vooral Marco Melandri elke dag opnieuw bang voor was als hij zijn e-mail openklikte. Het kampioenschap dat vorig jaar nog negen merken aan de start had (Honda, Kawasaki, Suzuki, Ducati, Aprilia, MV Agusta, EBR, BMW, Bimota), maar waar de spanning in de races vooral vaak ver te zoeken leek. 

Maar nu dan eindelijk. Na vier jaren afwezigheid keert Yamaha terug in het wereldkampioenschap voor straatmotoren. Nadat de machine zichzelf bewezen heeft in de Verenigde Staten, in Japan en zo mogelijk ook in Engeland, zal de nieuwe YZF-R1 zijn diep brullende geluid over de wereldcircuits mogen schallen. In de handen van huidig Suzuki teambaas Paul Denning, met Sylvain Guintoli en Alex Lowes in het zadel en met Pata chips beschikbaar in de hospitality units van het team, lijkt een winnaarscombinatie geboren. In de naglorie van Superbikelegendes als Noriyuki Haga en Ben Spies, is het nu tijd voor een nieuwe generatie. Yamaha erin, Suzuki eruit. Laten we op onze blote knieën hopen dat een dan 23-jarige Rotterdammer op een aftandse machine uit Tokio nog wat partij weet te geven aan de rest van het veld, en daarmee de spanning weet terug te brengen in dit kampioenschap.

Yamaha R1 WSBK 2016

Yamaha & WSBK: Een winnaarscombo geboren?

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop