Kollum Mod (B): De Dokter is er ook

Ik was onlangs nog op een groot evenement in België: De Bikers Classics'. Bekend om hun grote namen die er elk jaar komen. Read, Agostini, toffe bedoening. Leuke evenementen om die jonge oudjes nog eens terug te zien. Dit jaar ontmoette ik dokter Costa. Nu ja, ontmoeten... De man zat gewoon in de VIP-tent waar wij "journalisten" gewoon een frisse cola proberen te scoren. Costa zat zijn tijd af te wachten tot wanneer de handtekeningsessie begon. Hij zat daar helemaal alleen, enkel vergezeld door een Italiaanse journalist die het laatste nieuws probeerde te verzilveren over Rossi. Costa was daar niet zo van onder de indruk. Ik had het ook niet bepaald druk, want ik had mijn vaste fotografe op pad gestuurd om nog wat foto's te nemen. En wanneer een mens tijd heeft, gaat een mens beginnen nadenken.

Dr. Claudio Costa Clinica Mobile
Foto: Hunterken
Ik dacht bij mezelf, wat zit een man met uw talent hier in een vergeten gat als België te doen? Je hebt bepaalde mensen droogweg hun leven gered, mensen hun ledematen gered, en nu zit je hier, aan een tafeltje wat boeken proberen te verkopen! Op de koop toe met een journalist aan je zijde die niet bepaald veel interesse heeft in u, maar eerder aan het verhaal van een patiënt. Het beeld wat ik voor ogen kreeg deed mij denken aan een tafeltje waar een geflopte schrijver aan zat. Met een inderhaast samengesteld briefje, in slecht Engels, 1 boek voor 10 €, vier boeken voor 30€. Geen kat die omkeek naar dokter Costa. Zou Costa niet beter een andere richting gekozen hebben, een eigen praktijkje misschien? Was hij nu op rust? Costa zou dan nu niet aan dat zelfde tafeltje zitten, maar ergens in een zonovergoten oord zitten met echtgenote nr. 4 aan zijn zijde. U kent die dokters wel, een lekkere blondine met een overvloed aan siliconen en nog liefst 30 jaar jonger of de dokter op rust. Costa koos er voor om met een meute halve garen de wereld achterna te reizen. Een meute halve garen, welke om nog steeds onverklaarbare redenen er een hobby van gemaakt hebben om zichzelf de vernieling in te rijden, en die dan ook door diezelfde man steeds weer op de been geholpen worden.

Zou het zijn liefde zijn voor de motoren die hem die beslissing deden nemen, zo veel jaren terug? Kan bijna niet, want moest je Costa vragen waar de koppeling van een motorfiets zit, weet ik niet of hij je correct kan antwoorden. Ik denk gewoon dat het de liefde voor het medische vak is die hem deden besluiten om die halve garen op te lappen. Hij is toch ook een pionier in onze sport. Heeft bepaalde zaken gedaan die medisch onecht leken, maar hij deed het toch, hoe controversieel zijn praktijken dikwijls ook waren. Zijn job was en is, die piloten zo snel mogelijk op die motor krijgen, in welke staat heeft geen belang, als ze maar hun ronden kunnen afhaspelen.  Of ze in de toekomst nog met hun kleinkinderen op een bal kunnen schoppen heeft ook geen enkel belang, rijden zullen en moeten ze. En tot op heden is Costa daar redelijk goed in geslaagd. Langzamerhand beginnen de bekende koppen van vroeger binnen te stromen, evenals de fans van die oude garde. Costa zit er midden in. Ik ben blij te zien dat Costa ook de nodige herkenning krijgt. En plots wordt het tafeltje een gezellige bende. Met de vele fans aan de ene zijde, en aan de andere zijde de kampioenen van vroeger. En één dokter.................

Tot volgende maand

Groet, Mod (B)

Kollum Mod (B): De Dokter is er ook

Reacties   

0 #1 Guest 06-07-2010 18:30
Goh, ik dacht dat de oude garde meer te maken had gehad met de veel te vroeg overleden Belgische en sigaar rokende dokter Joan Derweduwen. :lol:
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop