Karel Hubert Presenteert: De verdere avonturen van Ollie Peilkens - Deel 24

Hoofdstuk 24 – waarin aan de sexuele conditie wordt gewerkt

Onder een afgrijselijk winkelcentrum in Hilversum had iemand met veel optimisme en teveel geld een fitnessclub van Bijbelse allure laten construeren. Met een Olympisch zwembad, stoombaden, sauna’s en een sportzaal waarin alle denkbare machines en attributen waren te vinden waarmee je jezelf pijn kon doen, inclusief een tartan hardloopbaan. De eerste keer dat ik er heen ging, zag ik hoe de kolossale acteur Paulus Brandnetel uit de sauna kwam. De zwetende reus had een minuscuul ventieltje. Hij zag dat een oude, in een ligstoel rustende heer gebiologeerd naar zijn plassertje keek, liep op hem af, hield het lichaamsdeeltje vlak voor ’s mans gezicht en bulderde: “Klein, hè? Maar ik ben er razendsnel mee!” Het leek me een gezellige club. En omdat een bezorgde arts mij had geadviseerd onverwijld het gewicht te halveren en de fysieke inspanningen te verdubbelen, werd ik lid...
Karel_Hubert

De club werd geleid door een aftandse directrice die haar orders kreeg van een seniel bestuur dat geleid werd door een fascistoïde bejaarde. De inkomsten kwamen van jaarlijkse contributies, dagkaarten en de verkoop van drank, rookwaar (de tabaksinquisitie was nog niet in zitting) en barmaaltijden. De gemiddelde leeftijd was zo ongeveer 60, maar wat er aan jonger volk rondliep was om onnaspeurlijke redenen buitengewoon appetijtelijk. Het was voor viespeuken als ik een soort seksuele optiebeurs. Bovendien, als je toch al door hardlopen en oefenen vreselijk aan het hijgen en zweten bent, is de overgang naar seks goed te camoufleren.

 

In de sportzaal was altijd een instructeur of instructrice present die erop toezag dat de bejaarde klanten niet in stukken braken. Je kon met enige regelmaat een zacht hulpgeroep horen als er weer eens een broze man onder een halter lag die hij zonder hulp niet meer van zijn nek kon krijgen. Of een timide ‘ joehoe’ als een dametje met de muiltjes klem zat in het wandrek. Tijdens de eerste weken ging ik om de dag naar deze vrijplaats, sportte me het lazarus en zocht daarna hongerig aan de bar naar aanspraak. Op de een of andere manier is – ik deel dit inzicht maar even – een wat bolle man die aan zijn conditie werkt buitengewoon aantrekkelijk voor meisjes. Ik kon ze in die fase echt uitkiezen, maar toen ik eenmaal slank en hyperfit was, keek geen vrouw meer naar me om. Maar goed, in die eerste fase kreeg ik kennis aan de leukste instructrice, een zekere Wilma. Ze was zo lenig dat mijn verbeelding vaak de macht greep, waardoor ik eenmaal likkebaardend bij het hardlopen rechtdoor ging en een andere keer een brekelig vrouwtje begon te zoenen omdat die nu eenmaal in de buurt stond. Ze kon haar benen in mijn nek leggen, maar beter nog: ook in haar nek. En ze was gek op motorfietsen. De deal met Klundert was snel gemaakt: hij zou haar in het mulle zand leren crossen, zij zou hem aerobics leren. De dappere vent ging akkoord onder voorwaarde dat ik aan beide activiteiten zou deelnemen. En dus stonden de twee rakkers met roze beenwarmers aan tussen de hupsende vrouwen die Wilma’s klasje bevolkten. ‘En hop!’, riep Wilma bij de hoge beenheffing, wat ertoe leidde dat Klundert het voor hem huppelende clublid snoeihard op de pantoffel nam. Omdat ik kort daarna volledig per ongeluk hetzelfde deed, werden we de klas uitgezet. Kinderachtig gedoe.

De wraak kwam natuurlijk op het crossterrein in het Amsterdamse Havengebied, waar Wilma op een frisse zondagochtend de simpele instructie ‘Gas!’ kreeg. Nou, dat was niet tegen dovemansoortjes gezegd, want weg was ze, naar het zich liet aanzien voorgoed. De geruststellende zin, later die dag uitgesproken, ‘Je kunt best die lange trap afrijden als je het maar ontspannen doet’ is nu deel van de Klundert Canon. Maar de fruitmand die hij kwam brengen was mooi.

Het nieuwe boek is er al! U zou eigenlijk moeten wachten tot december (zolang loopt het feuilleton op ons aller Oliepeil), maar u kunt het boek "de verdere avonturen van Ollie Peilkens" met hoofdstuk 1 /m 52 nu al te pakken krijgen! Vanaf 14 mei a.s. liggen er bij de Hilversumse motorzaak van Nico van de Kuinder 25 stuks klaar voor de liefhebbers. GRATIS, op basis van op = op. Bij binnenkomst melden dat je Vriend van Oliepeil bent is genoeg!

Link: De avonturen van Ollie Peilkens (deel 1 t/m 52)
Link: De verdere avonturen van Ollie Peilkens (deel 1 t/m heden)

 

Karel Hubert Presenteert: De verdere avonturen van Ollie Peilkens - Deel 24

Peilers

peilers

sjop