Karel Hubert Presenteert: De verdere avonturen van Ollie Peilkens - Deel 38

Hoofdstuk 38 – waarin lijpe wijven voor vrolijkheid zorgen.

Vraag me niet hoe het mogelijk is, maar in die Baarnse bank hadden we een collectie vreemdsoortige grieten verzameld, waar Artis en Blijdorp trots op zouden zijn. Een deel van de dames was meegekomen uit Naarden, een deel was nieuw gerekruteerd. Ik vermoed dat Davy Pink zijn eigen extreme normaalheid wilde compenseren door freaks aan te nemen. De vreemdste was Ingrid Plonker, een dwerg die door extreme rekoefeningen net aan de lilliputterkwalificatie (1.50 meter, hoor) had weten te ontsnappen. Ze was ongeveer even breed als hoog en dankte dit kubusachtige postuur aan een vraatzucht waar ze in Artis en Blijdorp nog van zouden opkijken. Haar collega’s konden geen koekje, snoepje, dropje of boterhammetje laten slingeren, want weg was het! Zelfs kleine huisdieren moesten voor hun leven vrezen. Hoe sterk de obsessie van de dreumes met snoep was, bleek toen iemand à la Klein Duimpje vroeg in de ochtend een spoor van Smarties door het pand maakte, eindigend in een kamer waar met dubbelzijdig tape een Mars tegen het plafond was bevestigd. Het personeel hoorde na binnenkomst van Plonker een soort snuivend geluid en zagen haar daarna op handjes en voetjes door het pand gaan...
Karel_Hubert
De verbouwereerde directie kwam vanaf de eerste verdieping poolshoogte nemen, omdat het beneden klonk alsof er verhuisd werd. We zagen Plonker in volle actie; ze had een bureaustoel op het bureau gezet, was daar op geklommen en stond nu op één been met een liniaal naar de Mars te meppen. Een week later konden we haar met gepaste opluchting de zak geven omdat gebleken was dat snoep niet het enige was waar ze niet vanaf kon blijven: ze maakte andermans vertrouwelijke post open en snuffelde in andermans computerbestanden. Ik betrapte haar op een zondag toen ik een meisje de kluis van de voormalige bank wilde laten zien. Zij had in zekere zin mij dus ook betrapt, maar ik had nog niks viezigs gedaan en zij wel: alle computers stonden aan en Dikkie zat vlijtig aantekeningen te maken. Ze werd daarbij geholpen door wat een forse pudding leek te zijn, maar haar vader bleek te wezen.
Een tweede vreemdeling die bij De Drie was verdwaald, was Elly, de receptioniste die niemand wilde ontvangen. Ze geloofde in handoplegging, hield thuis met haar door en door gepiercte vriend tientallen slangen, spinnen en hagedissen en leek in haar doen en laten wel wat op een leguaan; vooral de tong had een onmenselijke beweeglijkheid, hetgeen ons met andere ogen naar de vriend deed kijken. Toen ze ineens vertrok, legde ze in ieders postvakje afscheidsbriefjes, waarin meestal stond ‘Ik heb medelijden met je. Je hebt me afgrijselijk behandeld, maar je kon niet anders.” Ik las alle briefjes het eerst, omdat ik ’s avonds op kantoor was om een niet bij ons werkend meisje haar eerste kluiservaring te geven. Tot mijn verbijstering had Pink een lief briefje gekregen. Dat kon beter, dus ik schreef “Davy, het was voor mij de eerste keer op deze manier en hoewel ik moeite heb met fietsen, dank ik je voor de ervaring.” De volgende dag liet iedereen zijn of haar briefje aan de anderen lezen, maar Pink claimde niets van Elly ontvangen te hebben.
En dan hadden we nog Anneke Palet, de moeder van alle moeders. Ze had burgerlijkheid tot een nieuw hoogtepunt gebracht. Zo kon ze zonder rood te worden tijdens een gesprek met een belangrijke klant melden. “Zo, ik ga maar eens, anders krijg ik de stoofpeertjes niet mooi rood voor het eten.” En weg was ze. Ze zat middenin een scheiding en de scheiding middenin haar, zodat de collega’s regelmatig op hysterische telefoongesprekken werden onthaald. Omdat die collega’s vrijwel zonder uitzondering relatieproblemen hadden, overwogen Davy, Jean en ik of het aannemen van een fulltime psychotherapeut wellicht zinvol was. Maar ik verzon iets anders: collectief hardlopen en de organisatie van een bedrijfsestafette als beloning voor de tweemaal per week ondernomen trainingen. Zo kregen we de zaak aan het lopen.

Link: De avonturen van Ollie Peilkens (deel 1 t/m 52)
Link: De verdere avonturen van Ollie Peilkens (deel 1 t/m heden)
Karel Hubert Presenteert: De verdere avonturen van Ollie Peilkens - Deel 38

Peilers

peilers

sjop