Vakantiekiekje #6 Weekendje Stockholm

Op onze oproep voor jullie vakantiekiekjes en/of filmpjes kregen we reactie Wardtriumph (wat hebben die mensen hier toch allemaal vreemde namen!) over zijn impulsieve actie en stalen en vochtig achterwerk, namelijk hetvolgende:
Sinds mijn broer in Stockholm is gaan wonen liep ik al met het idee om met de motor een keer op en neer te rijden, één dag heen en één dag terug en misschien nog een dag daar. Uiteindelijk mijn vader zo ver gekregen om mee te gaan, hij kon immers niet achterblijven. Dus besloten om een weekendje Stockholm te doen, vrijdag weg en zondag avond weer thuis. Lees verder!

Heb jij net als Wardtriumph ook een bijzondere vakantie foto en/of filmpje, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na wat verhalen over mijn vorige trip naar Scandinavië (ook in één keer uit Noorwegen terug komen rijden) maar besloten om met twee verschillende soorten motor te gaan zodat je bij elke tank kan wisselen zodat het zitvlees net even anders belast word en je het iets langer vol houdt. We zijn met twee BMW's gegaan, een R1100S en een R1200GS. Heenweg ging prima, goed weer ook! Bij aankomst even gedoucht en dan het centrum in om te stappen... Zweden en vrouwen, mmm! Na een dagje rust begonnen aan de tweede helft. Terugweg begonnen de pijntjes die we de heenreis aan het einde pas voelden al erg snel op te spelen, toen het ook nog is hevig begon te regenen werd de focus meer gelegd op het snel thuis komen ipv het vrolijk rond kijken. Langs de Duitse weg opbrekingen, na enkele kilometers een snelheidslimiet van 70 en soms zelfs maar 50 konden een aantal Duitsers zich niet inhouden en stoven er vandoor zodra er geen snelheidslimiet was. Helaas zagen we die na een kilometer al weer terug op de linker baan iets meer in elkaar dan gepland. Door de regen hebben we er op de terugweg 17,5 uur over gedaan waar dat op de heenweg nog 18,5 uur was. 3300 km snelweg in een weekend...als je nog een stad zoekt, Stockholm is een echte aanrader!
Vakantiekiekje #6 Weekendje Stockholm

Reacties   

0 #1 Guest 21-09-2010 08:42
Leuk verhaal, staat alleen een klein foutje in. Volgens de laatste zinnen hebben ze de terugweg een uur sneller gedaan dan de heenweg, wat volgens het verhaal niet kan kloppen...
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop