peilers

Piet-Zahut-logo-OliepeilVia een project van de Reclassering kregen we Piet Zahut erbij. Na jarenlange trajecten bleek alleen #motorrijden goed om zijn woede-aanvallen te beheersen. Zit nog een een groeifase, tenminste, dat hoopt iedereen. Bezoekt wekelijks het Altzheimer café om de Quiznight te winnen. Lekker eerlijk. Heeft van zijn ene hobby zijn beroep gemaakt, die andere is onschuldig maar op deze leeftijd toch wel wat vreemd te noemen. En slecht voor je rug. Draait knalhard op enthousiasme en werkt aan zijn verslaving voor Japanse rommel. Lukt helaas nog niet zo heel goed, gezien zijn recente aankoopbeleid qua motorfietsen.

Quote: "Drie bier en een baco. En een beetje snel graag."

Motto: Het onmogelijke doen we meteen, wonderen duren iets langer, op verzoek kunnen we nog toveren ook. Maar niet heus.

madwoodyOnze Madwoody is sinds enige tijd ontslagen uit de kliniek. Hij zat daar omdat hij iets met bomen en motorzagen deed, meer wil hij aan ons niet loslaten. Van zijn therapeut moet hij zich tegen de medemens en flora netjes gedragen. Heeft zich daarom aangesloten bij Oliepeil om zijn verknipte gedachten de vrije loop te laten. Deze jongen drinkt motorolie als ontbijt en heeft een iets té intieme band met zijn motoren. De behandeling hiervoor is nog bezig. Van origine een echte Brabander, maar is het geografisch hogerop gaan zoeken. Klaagt veel over de drukte, maar hij bedoelt dat hij het luie leven als huisvader zwaar vindt.

Quote: "Waar is dit knopje voor?"

Motto: Hou van de natuur, maar doe het met mate

highsider largeZelfs gesjeesde motorjournalisten kunnen op het internet aan de bak. Werkte voor "de grote bladen' maar stapte over naar The Dark Side. Moet therapeutisch soms toch nog wat te tikken hebben, maar heeft zich vooral commercieel laten inpakken door elke marrrrketing-sales organisatie die maar knaken wil neertellen. Verwacht dus geen onafhankelijke, journalistieke stukken, "dan koop je maar een krant". Rijdt vooral graag hard, bij voorkeur over afgesloten stukken asfalt op tropische locaties. Rijdt vooral graag niet op sjoppers maar dat zal, gezien de naderende aanwezige mid-life crisis, vast rap veranderen. Doet heel flink maar is eigenlijk heel lief voor vrouw en kind. Had de schuur een circuitracer, crossmotor, kindermotor en woon-werkmotor, maar nu vooral een fiets. Leent zich daarom toch nog suf om zogenaamd steeds iets anders te kunnen "testen'.

Motto: "Knallen!'

Quote: "Geweldig!'

5 valve largeVernoemd naar zijn eerste motorfiets. Een vat vol tegenstellingen: een huis vol met 4 vrouwen maar toch zo seksistisch als de neten, beroepsknijper maar toch zoveel achter de PC dat de RSI op de loer ligt, zoekt vrijheid maar rijdt toch in clubverband. Rijdt al jaren een gat in de ozonlaag, maar blijft maar doorzeuren over elektrische melkboeren. Probeert de belasting te tillen door de tank te vullen met zelfgestookte olie, zijn woning is door het EOC al drie keer leeggehaald. Koning van de burnout-filmpjes, rook komt soms uit de monitor.

Quote: "Interesses? Alles wat leuk is"

Motto: "Knijpen doet geen zeer!"

HoekerOver Hoeker kunnen we weinig melden, omdat we hem niet kunnen verstaan. Komt waarschijnlijk uit Twente, volgens hem is dat wat anders dan de Achterhoek, tenminste, we denken dat hij dat bedoelt. Al is dat raar, want dat is toch allemaal gewoon hetzelfde, met boeren en Grolsch enzo? Heefd nog wel eens problemen met de spelling, maar werkt daar hart aan. Gaat binnenkort op kamers wonen, Pa & Ma worden het wat zat allemaal. Rijdt ook nog eens op een Harlie, maar is toch vooral een fijn mens.

Motto: Knoepun uft hapreen ofze (fonetisch genoteerd)

Quote: Wimmun deur hut Flumskup hallon (wederom fonetisch genoteerd)

peiler nick

Jongste peiler van de lichting, heeft amper baardgroei. Ondanks zijn jonge voorkomen inmiddels al decennia liefhebber van alles met een motor. Al dat niet snel is, kan het snel gemaakt worden. Of stuk. Of beide. Berucht om zijn ombouwprojecten, die -als ze eenmaal klaar zijn- steevast met dik verlies worden verkocht. Zijn uitstapjes in de koekblikwereld worden met lede ogen aangezien door zijn collega's. Maar maakt u zich geen zorgen, er zit een dik filter op vierwielige activiteiten. Verder vooral 's nachts actief, als de rest van de kliniek in dromenland is en de nachtwaker niet door het luikje kijkt. Doet verder iets met vier snaren in een lawaaibandje en is een gevreesd/gefreesd aluminiumfetisjist. Praat vaker over zijn buurmeisje dan eigenlijk goed voor hem zou zijn.

Motto: "Gas!"

Quote: "Mag dat wel?"

peiler pogoIs waarschijnlijk wel een twijfelaar, misschien. Weet wat 'ie wil, maar doet dat niet. Doet wat 'ie wil, maar weet het niet. Etc. Doet luchtig werk maar wil liever "iets anders". Studeert maar wil liever "iets anders". Wisselt (on)vrijwillig regelmatig van motor en geniet overal van. Legt meer dan eens de motor op z'n kant, maar weet niet van stoppen. Niet van rijden ook. Laat staan van schakelen. Raakt zelfs op de A28 de weg kwijt. Is geen coureur maar rijdt soms wel alsof. En crasht dan idem dito. Heeft zelfs zijn beschermengel opgevoerd, en dat is maar goed ook. Meestal geen idee waar hij over praat, maar doet desondanks toch zijn best.

Motto: Nil volentibus arduum

Quote: Zag je dat? Ging net goed... nog maar een keer!

Peilers

peilers

sjop