Veilig motorrijden? SWOV komt met de ECHTE waarheid!

Vandaag kwam er een uiterst belangwekkend SWOV onderzoek uit, volledig gefinancierd met subsidie. Komt ie hoor. Het is nu namelijk bewezen dat als je een aanvullende rijopleiding volgt, dit zorgt voor veiliger motorrijden. Dat had je niet verwacht hè? Wat een conclusie, dat is iets waar we echt wat aan hebben! Stiekem denken we dat dit voor alles in het leven geldt, dus ook voor koekblikkers in het verkeer, bergbeklimmers, glazenwassers en zelfs voor peuters op een wipkip: als je oefent wordt je beter en val je minder vaak. 

Dan hebben we ook wel even het sponsordeel eruit gelaten. De twee onderzoeksters van de 'onafhankelijke' SWOV hebben namelijk maar één cursus bekeken, de VRO van de KNMVeiligheid. Wij hebben nog nooit gehoord van wetenschappelijk onderzoek waarbij maar één casus werd onderzocht, maar dat terzijde. En wacht eens, u zegt SWOV? Als in Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid? Dat zijn dezelfde koekebakkers die vandaag met een rapport komen waarin ze pleiten om inhalen op ALLE provinciale wegen te verbieden, want "er is veel meer oponthoud na een botsing dan waneer je een tijdje achter een tractor rijdt". We verwachten dat de SWOV dan ook binnenkort, na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, ervoor pleit om alle verkeer te verbieden. Dat is met voorsprong het veiligst.

SWOV-motorrijden-VRO-veilgiheid

Veilig motorrijden? SWOV komt met de ECHTE waarheid!

Reacties   

0 #8 Hofstad 14-06-2017 17:59
Wauw, super om te lezen dat als je een aanvullende rijopleiding volgt, het ook veiliger wordt om motor te rijden! Veiligheid staat toch wel voorop op de weg!
Citeer
+2 #7 Rete-prrrrt 13-09-2014 23:53
Wat een reacties ineens...
Oliepeil blijkt serieuzer te worden genomen dan de peilers zelf plegen te doen.
Citeer
-1 #6 Peter Betweter 13-09-2014 16:43
"Henri is instructeur voor auto, motor en bromfiets sinds 1996 en geeft daarnaast onder andere VRO’s voor de KNMV."
Citeer
+4 #5 Gertjan 12-09-2014 23:54
Dus koekblikkers gaan nu massaal op cursus. "Motorrijders herkennen voor dummies"
Citeer
+2 #4 Henri de Roo 12-09-2014 08:08
Wel super dat je een mening geeft zonder eerst het onderzoek te lezen. Het onderzoek heeft juist in deze fase andere partijen onafhankelijk naar de gefilmde resultaten laten kijken van mensen zonder en van mensen met cursus. Deze partijen waren het CBR en politiediensten . En daaruit kwam dat op de beelden van mensen met cursus beter herkend en gereageerd werd. Dus geen wc eend keurt wc eend effect. Daarbij kwam dat de SWOV zeer kritisch aan het onderzoek begon en aangaf niet te geloven in een positieve uitkomst, maar juist later blij verrast was.
Citeer
+1 #3 Kaya 11-09-2014 20:43
SWOV? Klinkt mij meer als de ODU, de Open Deur Universiteit!
Citeer
+1 #2 Kody 11-09-2014 20:18
New Kawasaki H2... :)

http://www.1234qweasz.com/files/gimgs/34_001-kawasaki.jpg
Citeer
-2 #1 wim Henderikx 11-09-2014 18:11
Ok het is geen "wetenschappeli jk" onderzoek.
Maar lees het artikel toch met afschuw... Alle vormen van voort gezette rijopleiding zijn zeer nuttig! Wie daar aan twijfels wil ik gerust eens een uurtje les geven. Als er daarna nog twijfel is, dan sr ik volledig achter jullie mening...
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop