Bij de KNMV staat de K eindelijk voor Kritisch

Als er tienduizenden mensen uit eigen vrije wil lid willen worden van de KNMVereniging, krijgen ze onze zegen. Prima, doe wat je niet laten kunt. In de motorsport ligt dat echter wat anders. Daar ben je VERPLICHT lid van diezelfde KNMV en moet je VERPLICHT voor allerlei zaken geld betalen. Vandaar onze aanhoudende 'luis in de pels' houding, want motorrijden en VERPLICHT gaat slecht samen. En vandaar ook ons nog steeds staande advies om een splitsing tussen Vereniging en Motorsportbond te maken. Dat wordt nog eens versterkt door het aanhoudende, ongelooflijke geklungel op allerlei motorsportieve vlakken, met als resultaat zo'n 20.000 motorsporters die meestal gewoon ontevreden, maar soms woedend zijn. Maar hallelujah, dat gaat nu misschien veranderen. KNMV-generaal Patrice Assendelft kondigt in glimblaadje Pravda Grip aan dat "de KNMV op zijn kant gaat". Er komt een reorganisatie (dat lijkt ons sterk, omdat dit impliceert dat er organisatie zou zijn), maar daarna gaat de Koning van de Koninklijke helemaal los door te roepen dat ze in Arnhem kritisch naar zichzelf kijken, en dat niet kinderachtig maar op grootse wijze zullen doen.

We worden hoopvol van quotes als "wellicht komt er zelfs uit dat er straks een heel ander besturings- en directiemodel nodig is" en "we gaan efficiënter werken en houden meer tijd en ruimte over voor extra service en helder advies. Precies daar waar je als lid recht op hebt" of nog mooier"als je als sporter straks belt met een vraag over je licentie (...) is er altijd iemand die er verstand van heeft". Dat is een verschil als dag en nacht met de huidige situatie! We lezen nog niet dat de KNMV daadwerkelijk eens naar de licentiehouders gaat luisteren en ook niet dat ze geen ruzie meer maken met elke denkbare organisator. Maar als Assendelft in het artikel zelfs nog eens het boetekleed aantrekt over de bizarre gang van zaken in de wegrace, worden wij hoopvol. Volgens hem staat alles nog open, dus als dat dure organisatiebureau even tijd heeft, mogen ze ons bellen. Leggen we even ons idee voor die splitsing voor, of ons advies alle sportactiviteiten over te doen aan de MON. Wij kunnen niet wachten tot ze beginnen met die "ingrijpende verbeteringen". Naïef misschien, maar dat moet dan maar...

KNMV-Patrice-Assendelft-Reorganisatie-2015

Bij de KNMV staat de K eindelijk voor Kritisch

Reacties   

+1 #5 mr.hyde 22-09-2015 13:12
ZAKKENVULLERS!
Citeer
-1 #4 RoestVrijStaal 21-09-2015 12:16
Heb je het wel gelezen Joost? Volgens mij istie voor het eerst juist positief over de knmv en helemaal over die veranderingen!
Citeer
-1 #3 Joost 19-09-2015 08:48
Ik ben juist blij dat de KNMV inziet dat ze moeten veranderen en het aandurven. Daar zijn heel wat sportbonden en organisaties te zwak en te laf voor.

Lekker makkelijk om vanaf de zijlijn de boel weer vanuit de onderbuik af te zeiken...Highsi der.
Citeer
+1 #2 RWS 17-09-2015 12:41
Waar men goed in is; (schriftelijke) afspraken maken en deze dan vervolgens zelf niet nakomen!
Citeer
+2 #1 Steven 16-09-2015 12:34
Ik hoorde vandaag dat er een soort commissie komt maar daarvoor zoeken ze zelf de mensen uit dat schiet niet op natuurlijk
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop