90% van de BMW GS-en is oogverblindend

U kent hem/haar* wel, de BMW Gay-eS GS. Wij hebben deze motor ooit eens gelauwerd met een niet nader te noemen prijs die héél wat heeft losgemaakt. BMW verkoopt nog steeds bizar veel van dit soort gevallen en we zien ze dan ook heel veel op 's landsch Heeren Weegen. Afgelopen weekend was ondergetekende genoodzaakt om met een auto op pad te gaan en in de spiegel van het koekblik priemde er twee onwaarschijnlijk irritante lampjes op mijn netvlies. Dit bleken de mistlampen te zijn van een GS. Mist was in de verste verte niet te zien, om mistlampen te mogen voeren zijn er regels. De doorsnee GS rijder/rijdster* heeft blijkbaar schijt hieraan. Ik ben tijdens die 250 km doodsaaie snelweg eens gaan letten op die GS-en en wat denk je? Zo'n 90% van die gasten, die hun portomonnee leeg hebben laten kloppen door dat rijdende flatgebouw vol te hangen met allerlei stoere accessoires, heeft zijn mistlampen aan! U ZEGT??!? Jazeker! 90%! Waarom doen die mafketels gasten dit? Wij denken het weten, aangezien dit misschien wel de meest verkochte motor is in Nederland begint het een beetje de Kadet onder de motoren te worden. Op iedere hoek van de straat zie je die dingen en om op te vallen hebben zij dus de oplossing gevonden, de veel te dure mistlampen!

gs-verlichting

*Doorhalen wat niet van toepassing is

90% van de BMW GS-en is oogverblindend

Reacties   

+8 #17 Harrie B. 20-12-2015 20:06
Hoi Piet Zaadhut, ik heb ook altijd alle lampen aan op mijn GS-A, en bovendien de meest knaloranje helm op mijn kop die je maar kan bedenken. En toch word ik nog steeds, met regelmaat zelfs, TOTAAL over het hoofd gezien door medeweggebruikers.

Ik heb liever dat 100% van de automobilisten me ziet, EN me irritant vindt, dan dat ik door slechts 99% gezien wordt en daarbij niet als irritant wordt ervaren. Want die ene procent kan me zomaar voor mijn donder rijden als IK eens een keertje niet zit op te letten.

Met gemiddeld 5000 kilometer per maand kan dat ook wel eens gebeuren namelijk.

Sorry voor de lampies dus, maar ze blijven aan. Kijk er maar niet naar als het je stoort, dat scheelt echt!
Citeer
0 #16 Koos P 22-09-2015 20:40
@Hans: die driehoekige verlichting werkt alleen goed als de koplampen beide bovenaan zitten.
De BME gs is de omgekeerde wereld. En dús niet mooi.
Citeer
+5 #15 Hans 22-09-2015 17:23
Dit is toch echt wel een redelijk kansloos verhaaltje. Uit onderzoek is gebleken dat een driehoekige verlichting veel meer opvalt dan een enkele koplamp Dat blijkt ook wel, want het viel jou ook op. BMW rijders zijn vaak kilometer vreters en dan leer je wat belangrijk is om gezien te worden. Dit is er een mogelijkheid daartoe. En ja het zal vast niet volgens de regels zijn en daar kunnen sommige mensen slecht mee omgaan. Zoiets van Ordnung must sein heet dat. Ik vind dat je daarbij je best denigrerend uitlaat over mensen die een GS(A) berijden. Beetje sneu dus, maar goed jij hebt je column weer vol ten koste van GS rijders. Succes met je leven verder!
Citeer
+1 #14 TDMert 21-09-2015 15:13
Zo is er voor onze Piet natuurlijk geen lol meer aan. Komt hij met een stereotypje van de gemiddelde BMW bezitter, komen zullie gelijk zelf met een hele verzameling voorbeelden en vooroordelen.
Citeer
+2 #13 Jan 21-09-2015 12:12
Zozo, alle stokstaartjes zijn gelijk op de teentjes getrapt
Citeer
+5 #12 Ron 21-09-2015 10:12
Armetierige Piet Lut in zijn Opel Kadett die een GS niet kan betalen en zijn zielige frustratie met ons wil delen. Dank je Piet. En wat je zelf ook rijdt behalve die Kadett, ik daag je graag uit voor een wedstrijdje. Van mijn mistlampjes zal je dan geen last hebben hoor!
Citeer
+1 #11 XT :P 21-09-2015 08:58
Oops, een beetje prikkelende motorjour"neul" istiek wordt niet altijd gewaardeerd. Maar voor serieuze praat zijn toch al die andere sites bedoeld?
Wel fijn dat er nu een verbroedering ontstaat tussen o.a. de GS en de HD piepeltjes...

Oliepeil, we zijn blijkbaar toch een bonte, foute familie!! Succes met ons...
Citeer
+6 #10 MijnMotorMistLampen 21-09-2015 07:37
Uit de reacties blijkt ook nog eens dat de betreffende mensen zeer licht geraakt zijn. Ook niet leuk natuurlijk, als je veel te veel geld hebt betaald voor een 2 wielige tractor met mooie lampen wil je niet dat mensen daar grapjes over maken.
Citeer
0 #9 Spiraldive 20-09-2015 22:52
De leukste stukje worden niet door deze autorijdende "motorjournalis t" geschreven, de informatiefste ook niet, en deze "motorjournalis t" brengt geen enkele meerwaarde mee.


Na dit is hier eigenlijk maar één oplossing voor; PietZaHut pakt zijn biezen en verdwijnt voorgoed uit beeld hier.
Citeer
0 #8 KIJK007 20-09-2015 21:52
O ja krijg je daar geld voor om van die opfok berichtjes op deze site te zetten , schrijf eens wat nuttigs , en als je niets ga de boel in en om het gebouw opruimen .
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop