Neerlands trots

Wij Nederlanders zijn een bescheiden, maar stiekem toch wel een trots volkje. Zo praten we maar al te graag over die ene Nederlander Wilco Zeelenberg die Lorenzo's personal chef is, of de assistent van Jack Miller, die ook Nederlands is. De paddockscooters van het hele Marc VDS team komen uit Nederland en zelfs het complete Honda World Superbike fabrieksteam wordt gerund door een Nederlander, met onze eigen Micky van der Mark als coureur.

In de Moto3 wedstrijd tijdens de TT wist onze Bad Boy Bo de 9e plaats te pakken en zo 7 punten in Nederland te houden.
Walid Soppe probeerde beide races in de Red Bull Rookies Cup te winnen, maar crashte beide keren terwijl hij op kop lag. Balen!
De andere Nederlandse Rookies rijders wisten wel punten te pakken en zorgden ervoor dat er in totaal 10 punten binnen onze landsgrenzen bleven. Victor Steeman pakte er 8 in het crashfest op zaterdag en Sander Kroeze wist er 2 te pakken op de race van zondag. Keurig jongens. Een mooi begin van het rookies seizoen!
Dankzij onze bescheidenheid kunnen we nog normaal functioneren en deze jongens "gewoon" over straat laten lopen. Maar stiekem, diep van binnen, worden jullie allemaal op handen gedragen door de Nederlandse motorsportfans. Al blijlen we cool kijken achter onze zonnebrillen alsof er niets aan de hand is.

 Bo Bendsneyder Moto3 TT Assen 2016 MotoGP KMT Ajo Team
Foto: Red Bull

Neerlands trots

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop