Oliepeil Stemwijzer: De SP

De tweede kamer verkiezingen zijn aanstaande. Ook wij motorrijders zijn stemgerechtigd en aangezien wij met zo'n 700.000 personen zijn valt er voor ons wel wat in de melk te brokkelen. Wij van Oliepeil.nl spitten voor u de verkiezingsprogramma's door en ook kijken wij wat de lokale politiek met de motoren/motorrijders van plan is. De Oliepeil Stemwijzer is zeker niet in het leven geroepen om u een kant op te persen waar u op moet stemmen, die keuze moet u zelf maken. Daarnaast hebben we geen zin in gezeik dat als het geldverslinde kabinet nét even anders gaat doen als van te voren werd gezegd dat wij dan de schuld krijgen dat u op deze partij heeft gestemd......

In de zomermaanden nemen wij altijd een proefabonnementje op een krant. Gewoon omdat het geen reet kost in de zomer erg rustig is op de redactie en we met zo'n krant erg slim over komen bij die gasten verderop in de gang. Normaliter heeft die krant alleen een seremoniële functie, hij ligt een beetje op één van de bureau's, we lopen ermee onder de arm richting het toilet en héél af en toe kijken we er eens in. Dat was deze keer het geval en het bracht een shock teweeg! De kop "De SP wil de brulmotor de stad uitjagen" zorgde ervoor dat alle alarmbellen afgingen. Uitjagen?? U ZEGT??!? De redacteur van deze krant krijgt voor het kiezen van deze kop van ons een dikke 10, het stuk is door iedereen volledig gelezen en dat heeft geen enkel stuk in een motorblad ooit voor elkaar gekregen! De SP is ons blijkbaar zat binnen de bebouwde kom. Quote: "Sommige motoren hebben een originele uitlaat, maar dan rijden ze langs een geparkeerde Vespa en dan gaat het alarm loeien. Met veel herrie tot gevolg". Sorry SP maar de motor in kwestie voldoet dus wél aan de wettelijke eisen, dat die scooter dan begint te blêren daar kan de motorrijder dus niets aan doen! Quote: "Je mag als motorrijder op het trottoir parkeren mits je niet hindert. Dat 'mits je niet hindert' wordt door een aantal motorrijders opgerekt. Die regel is nogal vaag". Dus de motorrijder beweegt zich binnen de kaders van de wet en dan is hij/zij fout bezig? Bijzonder.e uitspraak.... Quote om de geluidsoverlast te kunnen beboeten: "Denk hierbij aan flitscamera's met lasermeting of andere nieuwe methodes". Nou gaat het helemaal spannend worden, als men dit voor elkaar gaat krijgen zetten we 5Valve na een avondje hot chilly voor die flitskast en hij maakt dan een stroboscoop van die flitskast! Het SP-lid in kwestie, Remine Alberts (bouwjaar 1954), is van de Amsterdamse SP en zit nu in haar 4e termijn als gemeenteraadslid. Wij denk dat mevrouw Alberts er geen derriëre van snapt maar de kreet 'brulmotor' vinden wij stiekem toch best aandoenlijk. De keuze is aan u motorrijder!

Oliepeil Stemwijzer SP

Oliepeil Stemwijzer: De SP

Reacties   

-1 #7 Akrapiepe 20-09-2016 22:54
"Loud pipes save lives" gaat juist en vooral in de steden op. Al moeten we dit niet gaan overdrijven, dan werkt het weer averechts.
Citeer
+1 #6 henk 20-09-2016 21:32
Geweldig ben lid van de sp omdat ik een ducje 888sp5 heb gewelig geluid met die open pijpen
Citeer
+3 #5 Ferry 16-09-2016 08:46
Na het lezen van dit stuk is de enige SP waarvoor ik ooit nog zou stemmen vtr-1000 SP. Die Vespaatjes met gillende alarm zouden ze moeten aanpakken, aantal DB??
Citeer
0 #4 Look-Out 15-09-2016 22:46
Volgens mij blijven de straten juist toegankelijk voor bewoners en bezoekers doordat er bewoners en bezoekers zijn die met hun motor minder ruimte innemen dan koekblikkers!?

Dusj waargaatteteige lijkover??
Citeer
0 #3 Bromsnorfiets 15-09-2016 22:41
Knappe flitskast die met laser geluid kan meten..
Citeer
+2 #2 Rete-prrrt 15-09-2016 22:40
Ik ben het met de 1e helft van de stelling wel eens!
"SP wil Brulmotor"
Citeer
+1 #1 Kwajesjakie 15-09-2016 21:14
Ik denk dat euthanasie een mooie oplossing is voor de klagers, hebben ze lekker rust, en wij als motorrijders ook!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop