De favoriet van de redactie: Piet Zahut

De nieuwe motoren voor 2017 zijn onthuld. De Intermot en de Eicma zijn weer geweest. Weet jij al voor welke motor je graag ruimte maakt in je schuur? Wij wel. Daarom deze serie, waarin wij, de zeurnalisten van Oliepeil laten weten welke bike, die in 2017 nieuw te koop is, wij graag in de schuur zouden parkeren. Ongeacht geld, status, of wat iemand anders er van denkt!

Tja, wat ga je kiezen? Ik vind het te makkelijk om die rijkelui's Ducati te kiezen. Ik zal er waarschijnlijk met dat krakkemikkige lijf van mij (mooie hobby man dat motorrijden!!) toch niet op rijden en dan staat dat ding maar in de garage. Aprilia Dorsoduro 900? Nee, is het ook nét niet. BMW HP4 Race Full Carbon? Nee, hetzelfde verhaal als met die Duurcati. Kawasaki Z900? Nee, wéér zo'n 13 in-één-dozijn ding. Maar wat dan wél? Nou, doet u mij maar een scooter! U ZEGT!!??! Jazeker, doet u mij maar een scooter en wel de Honda X-ADV! Dit is toch een tof ding! De looks van de Africa Twin, spaakwieltjes eronder, een lange veerweg en het is weer eens wat anders dan een GayEs GS. Er moet alleen nog even een setje met noppenbanden onder, die taartschep moet eraf, een ander dempertje voor het betere akoustiek en je moet ook de draad van de ABS uit de ECU roppen en op naar het bos! Ik denk dat je onwijs veel lol hebt op deze skootâh. JA ECHT JA! De rest van de redactie (en waarschijnlijk ook het overgrote deel van de lezers) zullen mij voor gek verklaren (in zoverre dat nog niet is gedaan door een ieder) maar het zal mij jeuken. Ik wil zo'n ding en dan koop ik er ook een Komo-vuilniszakken-style jas bij mét een joekeloeris van een bontkraag!

honda-x-adv

De favoriet van de redactie: Piet Zahut

Reacties   

0 #5 Don 19-11-2016 20:16
Wat dacht je van zo'n 25 PK erbij ?
Zou Power Commander hier uitkomst bieden ?
Anders is ie alleen maar leuk om naar te kijken.
750 cc en 80 PK is toch niet te veel gevraagd ?
Citeer
0 #4 XT :P 18-11-2016 21:49
Zie hier; Een nieuw segment is geboren!
De komende 5 a 10 jaar zal nog bijna niemand eraan willen, op enkele eigenzinnige type's na dan... Hoon en spot is hun deel.
Vervolgens duurt het nog minimaal 10 jaar voordat ieder zichzelf respecterend merk er meerdere van heeft uitgebracht.
Kortom de massa heeft, strax over 25 jaar, deze strand, bos, duin en berg ragger (of ropper) in zijn m/v hart gesloten!
Citeer
0 #3 Bromknorfiets 17-11-2016 12:37
Doe dan ook maar gelijk een setje valbeugels, erop, enne, alu-bodemplaat eronder.

Als je dan toch bezig ben, om het helemaal af te maken: Lier en rupsbanden...
Of bestaat dit al?
Citeer
+3 #2 Chris 17-11-2016 05:34
Gaat het verder wel een beetje Piet?
Citeer
0 #1 Koos 16-11-2016 23:45
En dan lekker eikeltjesroven bij de plaatselijke, uhm bosselijke, smulbosfranchis er. Helemaal te wauw, man!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop