Filemoe? Koop een daily

Files worden steeds langer, koekblikkers steeds asocialer en de reistijd van huis naar werk en vice versa reizen de pan uit. Ga daarom met de motor naar je werk! Afgelopen week zei de ANWB filelezer het nog: "Files worden in de toekomst alleen maar langer er het wordt alleen maar drukker op de weg!"

Pak daarom je motor en laat dat koekblik staan. Je motor is korter, smaller en wendbaarder waardoor files korter zullen zijn en jij dus sneller op plaats van bestemming zult aankomen. Ben je zuinig op je motor en heb je geen woon-werk fiets? Dan hebben wij hier 5 motoren voor je, die onder de € 4000,- te koop zijn en daarom dus prima als daily te gebruiken zijn.

1 Honda Deauville
Deze motor is misschien niet moeders mooiste, maar is averechts funktioneel op het uiterlijk. met 3 koffers kun je makkelijk je broodtrommel en tas met iPad, laptop en notitieboek kwijt. Verder zit je lekker volledig uit de wind en is een Honda trouwer dan je overaanhankelijke vriendin.

Honda Deauville

2 Kawasaki GTR 1000
Met een design uit 1986 dat in 2002 nog steeds liep is het natuurlijk niet meer de eyecatcher die het toch al nooit was. Zeg maar gerust dat ie er uit ziet als een ouwelullenmotor. Maar whatever. Je suist tussen de files door en je hebt een hoge ruit voor je snufferd. Dat is wat een daily nodig is. Ze zijn niet duur, ook niet in het onderhoud en starten altijd. Daarnaast, je lieveling staat toch in de schuur te wachten op de mooie weekenden met lekker weer. Daarom dus in deze lijst. de GTR, functie over vorm.

Kawasaki 1000GTR

3 Harley Sportster
Je zou het haast niet verwachten, maar zelfs een HD staat in deze lijst. Waarom? Omdat de basis van het blok al dateert uit 1957. Wat kan er nu betrouwbaarder zijn dan een blok dat al 60 jaar lang wordt doorontwikkeld? Juist, niets. Je hebt geen pakruimte, dus of je koopt je lunch en fruit maar in de kantine op het werk, of neemt een rugtasje mee voor je broodtrommel. Al zijn er wel tassen te krijgen voor de kleine HaaDee. Verder is de Sportster klein, wendbaar en heeft ie een berg koppel. Dus lekker laneswitchen en bij de stoplichten vooraanstaan. Een windscherm en kuipwerk heeft ie niet, dus een regenpak zou ik ook in je tas doen.

Harley-Davidson-XL1200CSportster

4 BMW F 650 GS
Hoppa, de voorloper van de Allroad. Staat de snelweg weer eens vast? snelweg af en lekker dat bospaadje meepakken om toch op tijd te komen. Over het algemeen kan iemand er prima op zitten en pakruimte is er op te bouwen. Je zit dan wel niet volledig uit de wind, maar een BMW rijdt gewoon goed.

BMW-F650GS

5 Yamaha R1
Natuurlijk met een knipoog, maar toch ook handig. Je kunt als een malle over de snelweg razen, of over de vluchtstrook als je dat handiger lijkt (maar laat dat alsjeblieft aan de Ghostrider over). De R1 zie ik zelf regelmatig tussen files doorglippen op weg naar de redactie en dat kan prima met die stroomlijn. De nieuwere modellen zijn natuurlijk prijzig, maar de oudere zijn er in overvloed te vinden onder de 4000 euro.

Yamaha-YZF R1

Filemoe? Koop een daily

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop