RacePark Almere. Luchtfietserij in de polder.

In Engeland heb je het Circuit of Wales. Of eigenlijk, dat heb je niet. Er wordt al jaren geroepen dat het er komt, en ze hebben zelfs voor 5 jaar de MotoGP vast weten te leggen, maar er ligt tot op heden op de beoogde locatie alleen nog maar gras en bos. Gevolg van luchtfietserij, maar dan wel op hoog niveau want er is een soort van serieuze organisatie aan het werk om vooral subsidiegeld van de staat binnen te hengelen. Voorlopig resultaat: miljoenen aan overheidsgeld kwijt, schandalen, ruzie op elk niveau en geen vierkante centimeter aan asfalt. 

Nu duikt er vandaag in de Nederlandse semi-serieuze media een verhaal op over RacePark Almere. Niks gecheckt, maar journo probeert mee te liften op de hype rondom ene Max, en neemt terloops ook maar even MotoGP en World Superbikes mee voor een nog te bouwen circuit. Niet al te professionele website waarop het enige ècht vakkundige de manier is waarop de mensen erachter anoniem blijven. Een filmpje waar je de eerste toets op de mediavakschool niet mee gaat halen. Een adres van een weiland in de buurt van Almere. Doet ons denken aan het circuit annex 'durfsportcentrum' van Ed Wassenberg en Henk de Vries. Die al sinds jaaaaren bezig zijn (en zelfs concurreerden met een ander niet bestaand circuit). Die zijn recent weer in Lelystad opgedoken nadat ze in Dronten en Noordoostpolder niet tot zaken kwamen. Dit ondanks dat ze regelmatig gemeld hebben dat "de financiering van het grootste Nationale Sport- en Evenementenpark van Europa geen probleem is", want al jaren wordt hierbij over een nog nooit genoemde investeerder gesproken, die de vele tientallen miljoenen wel even op zal hoesten. 

Anyway, terug naar RacePark Almere. Logo's op de site van de KNMV en wat autosportorganisaties, maar vooral heel weinig geen enkele uitleg hoe deze geheimzinnige club aan een slordige 100 miljoen voor een circuit gaat komen. Geen telefoonnummers, geen namen, helemaal niks. Niente. Nada. Noppes. Hieronder een opname van het adres. Doet ons denken aan het Circuit of Wales, maar dan (nog) zonder verdwenen overheidsmiljoenen...

Update: er zijn ook journalisten die wèl hun werk doen: Omroep Flevoland ontdekt twee vrienden die samen dit plan verzonnen. Ze hebben geen sponsoren, geen contact met instanties, geen geld. Maar wel, zoals Omroep Flevoland het noemt, een wild plan.

Racepark Almere

RacePark Almere. Luchtfietserij in de polder.

Reacties   

0 #3 Koos 01-12-2016 16:32
Och, zo n slecht idee is het niet. T is afwachten of de uitwerking goed is.
Al met al een beter idee dan de Floriade in Almere. Dát is pas uitzichtloos. Terwijl er ontzettend geel Almeers geld in gestoken wordt. Iets waar geen inkomsten tegenover staan.
Citeer
0 #2 Look Out! 01-12-2016 07:07
Fake Park Almere
Citeer
0 #1 Media 30-11-2016 15:53
Bizar hoe al die andere sites en kranten het dan overnemen!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop