HD en VW

Men neme: Een 1941 Harley Davidson XA. Met een beetje graven  kom je die vast nog wel ergens tegen in de Nederlandse bodem. Mocht je niks hebben met een Hadee twin uit die periode zoek je gewoon een VW Kever. Ook die kun je nog wel ergens vinden in een oude boerenschuur of een liefhebbbers clubje. Je schroeft het zaakje netjes in elkaar en je hebt dit. Nou eerlijk gezegd doen wij hier nu een beetje flauw over. Want iets meer dan wat flauwekul op het internet zetten kunnen we niet. Kenny Howard wel, deze smid, wapenmaker, motorliefhebber was van Duitse afkomst en leefde van 1929 tot 1992. Maar aangezien de Amerikanen geen flauw idee hebben waar Duitsland ligt noemde ze hem voor het gemak "Von Dutch". En zo heet deze motor ook. Best moeilijk om in de U.S of  A een Harley blok uit een Harley freem te slopen. Dit te vervangen door een Duits motorbok en dan nog een verkeerde bijnaam krijgen. Howey kon dit allemaal ook niet verwerken en stierf aan de gevolgen van teveel Schultenbrau alcohol. Deze Von Dutch VW staat nu mooi te wezen in een museum

HD en VW

Reacties   

+2 #3 Rete Prrrt 09-01-2017 21:47
Beste modificatie ooit!
Citeer
+1 #2 Rinosaure 09-01-2017 20:36
Ik vermoed zelfs dat dit een Ural of Dnepr frame is met een VW-motor. Ural en Dnepr zijn ook afgeleid van de BMW R71. Er rijdt ook nog een Dnepr met de Daf-motor rond. Die wordt Dapr genoemd :-)
Citeer
0 #1 Ton 09-01-2017 09:28
De Harley XL is een BMW R71 kopie uit de tweede wereldoorlog. Daarom past de transmissie zo goed op de VW Kevermoter.
In de link van de Harley Davidson XA laten jullie een Harley Davidson WLA zien die de bekende graden V-motor van Harley Davidson heeft. Dat past niet op een boxer met een krukas die in de lengte geplaatst is!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop