Tien keer: Jij kunt echt niet rijden

Je kent het wel, van die mensen die gigantisch hard kunnen rijden, en dan vooral door de bochten, want zo'n dooddoener in het café is: "Op een recht stuk kan iedereen hard rijden." Nee, die hebben waarschijnlijk nooit met 600 pk onder hun ballen op een dragstrip gestaan.

Hoe herken je nu diegene die echt niet kan rijden? Hier top tien van de meest opvallende uitspraken:

1. Hangt wel mee maar de tenen raken niet eens de grond
Iedereen kent wel dat filmpje van die clown die als een malle meehangt, maar de motor niet eens kantelt. Als je een beetje plat door de bocht wilt gaan en je zithouding is te wijd, dan raken inderdaad je tenen de grond. Als je dit lukt, is het tijd om je tenen in te trekken en verder te zakken, want je bent er nog lang niet!

2. Je wordt buitenom ingehaald door Hoeker
Ja, jullie lezen het goed. Ingehaald worden door mij. Ik rijd een HaaDee, en dan geen V-rod of XR1200, maar een Softail. Zo'n Harley waar niet mee valt te sturen zeggen ze wel eens. Oké oké.. Highsider mag dat zeggen, maar die heeft dan ook circuit ervaring en denkt dat Nederland een provincie van het Isle of Man is. Waar het op neer komt, als je in de buitenbocht wordt ingehaald door een Harley, kun je twee dingen doen: óf je gaat gas geven, of je zet je motor op marktplaats en gaat bij vrouwlief op de bank zitten.

3. Je sissystripes zijn breder dan je ketting
Sissystripes of schaamrandjes zijn de indicator van stuurmanskunst. kijk eens naar de breedte van je ketting, en nu eens naar je sissystripes? Als ze breder zijn dan je ketting mag je eigenlijk niet eens mee praten over sturen. Echte kerels hebben die randjes helemaal niet meer, maar hebben de rullen rubber aan de rand van het loopvlak hangen.

4. Je hebt platte banden
Eigenlijk het verlengde, en gevolg van de sissystripes. Als je niet genoeg plat gaat en bochten maakt, rijd je het midden van je banden eerder glad dan de randen. Daardoor Stuurt je motor noch slechter en zul je nog minder goed bochten kunnen rijden dan je al kon.

5. Auto's beginnen te pushen in bochten
Ga je dan, terugschakelen, voorrem los, inhangen, de bocht door kijken en insturen. En dan ineens zit die Sjonnie met z'n trage Koekblik in je nek te hijgen. Met zijn bumper zo ongeveer op je achterwiel. Ja klopt, technisch gezien kan een auto harder door een bocht dan een motor (iets met meer loopvlak, dus meer grip) maar het moet toch raar gaan als dit op de openbare weg ook echt gebeurt. Negen van de tien koekblikkers heeft het lef niet om fatsoenlijk door te trappen, dus mocht je dit overkomen, dan moet je je toch eens achter je oren krabben.

6. Je hebt nog nooit een boete gehad op een dijk
Nee, we willen jullie niet aansporen om als een stel aso's over de dijk te rijden. Houd het netjes! Maar wie heeft bedacht om van alle dijken 60-zones te maken? Voor je het weet rijdt je minimaal 80 en heb je weer een dikke prent te pakken..

7. Autos gaan je voorbij als je bij het verkeerslicht optrekt
Motoren zijn smal, dus ga je vooraan staan bij het stoplicht. Het wordt groen (als het goed is ben je net zo gefocust op dat licht als Rossi op die rooie lamp bij de GP's) en je trekt op. Een motor is sneller weg dan een auto, dus waarom haalt die auto je in?

8. Je stepjes zijn niet afgesleten
Je hebt je tenen ingetrokken en rijdt nu iets platter door de bocht. Als je ver genoeg gaat krijg je je stepjes aan de grond. Als dit lukt, moet je ook een kneedown kunnen.

9. Je knee pads trouwens ook niet
Dit gaan we niet eens uitleggen, kijk maar bij punt 8, of punt 1.

10. Je pocht veel over hoe hard je wel niet rijdt
Mensen die hard rijden weten dit van zichzelf. Daar hoeven ze niet de hele wereld mee te bemoeien. Mensen die dénken dat ze hard rijden zijn precies het tegenover gestelde. Eigenlijk hetzelfde als die vent in het café die altijd zegt dat ie geen motorrijbewijs haalt omdat ie zichzelf dood rijdt. Vertrouw ons, je instinct houdt je echt wel tegen om jezelf te pletter te rijden.

Tien keer: Jij kunt echt niet rijden

Reacties   

+5 #1 Rete Prrrt 13-01-2017 23:04
Thanx boyz,
Bij deze is mn puttelpot te koop. Hopelijk kan ik dan net de rekening van mn psychopeut betalen...
Of toch maar blijven doorfietsen? Uitwaaien, nix aan mn kop, aandacht bij het moment, voelen bij mezelf waar mn grensjes liggen... Beetje blij worden, onderweg bakkie doen, ff kletsen met een wildvreemde m/v, genieten van de natuur.
Dan toch maar beter de psych wegdoen!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop