Paul van Hooff - Van Hier tot Tokio van onze centen. Gaaf.

Weet je nog, van vroeger? Toen we hier op Oliepeil onze favoriete klaploper wereldreiziger Paul van Hooff op weg hielpen om er maar vanaf te zijn? Met een paar honderd euro in GoFundMe en een verse Samsung ging hij ein-de-lijk op pad met zijn trouwe vriend Guus, een oude Moto Guzzi V7. Natuurlijk bleven wij achter met de weemoedige beloften die de übercharmante Paulus ons had gedaan; van exclusieve videoverslagen tot beloofde boeken met ontroerend mooie schutbladteksten. Via sociale media konden we vernemen dat ook deze reis weer verliep hoe we dat van hem gewend zijn, dus in totale chaos, afgewisseld met bachanalen, orgiën en hele foute vrienden. We genoten, toen al, om de bekende reden:

Paul deed de dingen waarvoor wij te laf zijn. Niet één keer, maar maanden achter elkaar. Waar wij als totale losers naar de Intratuin sjokten, genoot hij van illegale wodka. Toen wij bij schoonmoeders op de thee gingen, reed hij met Guus over steppenlandschappen, in landen waarvan wij de naam niet eens kunnen uitspreken. Toen wij braaf stukjes over elektrische k*tmotoren tikten, reed hij met een motorbende door desolate steden naar de zoveelste ho€rentent. Waar wij de groene Kliko op de juiste dag buiten aan het zetten waren, was hij levens aan het redden. Onze held leefde weer het volle leven, zoals wij dat ooit ook nog zouden doen voordat de kinderen, hypotheek en leaseauto kwamen. Ach, en dat die beloofde video er nooit kwam, was ook geheel volgens verwachting. Met ingehouden trots keken we vanaf de zijlijn mee hoe "onze" Paul zich door elke tegenslag vocht, ook toen hij er in het begin nog wat in moest komen en klaagde over de kou in Siberië (joh!) of een antieke Italiaanse motorfiets die kuren heeft (je verwacht het niet!).

Maar nu! Nu is het leed geleden, het boek geschreven en lacht het leven (en de AKO literatuurprijs) onze Paul toe. Als dank voor onze trouwe ondersteuning krijgen we, ook geheel volgens verwachting, een zielig mailtje waarin betraande kinderoogjes een hoofdrol spelen. Waar wij, u kent onze slapheid ondertussen, geen nee tegen kunnen zeggen. Oftewel; of we zelf even dat boek aanschaffen. De kreet "Geen bezorgkosten" op de bestelsite nemen we daarbij recht op de kaak. En die beloofde "premium naamsvermelding (lekker groot) in het boek" dan? Nee joh, "Dat heb ik niet gedaan, om de simpele reden dat 't er niet uitzag". 

Onze verwachtingen:
- We gaan voor de handtekening van de schrijver extra betalen wegens totale blutheid en zielig. 
- Het wordt enorm genieten van het lezen Van Hier Tot Tokio. 
- Paul gaat binnenkort eerst opduiken in RTL Late Night en dan in Jinek (Het programma. Hoewel?), waarna er een musical van gemaakt wordt en hij op zondagmorgen een presentatrice van Koffietijd bezwangert. 
- Van Hier Tot Tokio wordt een enorme hit, de euro's stromen binnen. 
- Halverwege 2019 is het geld op.
- Er valt een ontroerend mooie mail in onze mailbox, met een bizar plan en prachtige beloftes. 
- Wij doen weer mee. Absoluut. 

Oftewel; koopt dat boek! Bijvoorbeeld hier: http://www.ako.nl/product/9789492037800/van-hier-tot-tokio-paul-van-hooff/ 

Paul van Hooff van Hier tot Tokio

Paul van Hooff - Van Hier tot Tokio van onze centen. Gaaf.

You have no rights to post comments

Peilers

peilers

sjop