KNMV. De K staat voor Koppelverkoop van Pearlcard.

Stel, je doet aan motorsport. Leuk; motorcross, wegrace, speedway, trial, hé, misschien wel motoball! Dan MOET je lid zijn van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, beter bekend als "De Bond". Beetje schizofrene club, want verdeeld in een belangenclub (klaphelmen) en die sportbond (sporthelmen). Die categorie klaphelmen kan je alles door de strot proberen te duwen, die zijn immers geheel uit vrije wil lid geworden. Verzekeringen, onderhoud, strandballen, wegenwacht, behangrollen, accessoires, kleding, whatever; voor geld geef je gewoon alles door, da's mooi dubbel cashen.

Voor de sporters ligt dat anders. Die zijn immers verplicht lid en ook nog eens meer geïnteresseerd in de sport zelf dan in de club. Die ga je dus niet lastig vallen met allerlei commerciële onzin, dat zou onethisch zijn. Denk je. De dagelijkse gang van zaken is toch weer eens anders. De KNMV stuurt namelijk aan al haar leden met een sportlicentie gewoon een mail, waarin staat dat ze lid zijn van een vage zorgbemiddeling. Die wordt Sport Health Card genoemd is maar feitelijk gewoon een product van Pearlcard. Voor alle duidelijkheid; de KNMV meldt dat je daar dus vanaf nu al lid van bent, al is het eerste jaar wel gratis. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de diensten Travel, Lifestyle en Wine Circle. Je leest het goed, Wine Circle, echt waar!

In de folder gaan dan alle maskers af, want na de ontroerend mooie tekst "Samen. Omdat we van motorrijden houden" gaat de marketingkraan vol open: "Jij als KNMV-lid hebt recht op Sport Health Card. Een extra service van de KNMV voor jou als sporter zodat alleen de beste zorg goed voor je is". Geen uitleg, geen verwijzing naar je eigen zorgverzekeraar die al de zorgbemiddeling doet, geen melding welke lifestyle ze voor je regelen of waar die wijn nou vandaan komt. Wel vooral onbegrijpelijke newspeak, waar je helemaal niks wijzer van wordt, het enige wat nog ontbreekt is een uitnodiging voor een festival met influencers op een Caraïbisch eiland.

"Gefeliciteerd! Jij bent vanaf nu de trotse eigenaar van de KNMV Sport Health Card! Deze kaart is voor jou als sporter van de KNMV het eerste jaar geheel gratis."

Oftewel; ordinaire koppelverkoop, waar je een vage medische dienst in de maag wordt gesplitst, die je niet kent, niet nodig hebt en zeer waarschijnlijk ook niet wil. Ontzorgen noemt de KNMV-mail dat. Voor alle duidelijkheid roepen ze nog wel even dat dit geen zorgverzekering is (wacht maar, die aanbieding zit in de volgende mail), en dat je je nog wel even in de -ook al zo verplicht opgedrongen- KNMV-app moet activeren/inloggen. Die app heb je, want sinds dit jaar vervangt die verplicht de licentiepas, en nu weet je dus waarom dat zo is.

KNMV Pearlcard folder

KNMV. De K staat voor Koppelverkoop van Pearlcard.

Reacties   

#1 Peter B 15-03-2021 17:44
Belachelijk dit en waarschijnlijk nog verboden ook ivm GDPR privacy. Schaamteloos geld harken door een Koninklijke vereniging die schijt heeft aan haar sporters. Oprotten die lui.

You have no rights to post comments

Peilers

peilers

sjop