Komend weekend motorrijden? Doe ALSTJEBLIEFT kalm aan & wat tips

Als Nederlandse motorrijders hebben we geluk: we mogen nog steeds recreatief rijden van het RIVM. Komend weekend wordt het voor het eerst ├Ęcht mooi weer. Normaal is dit helaas ook een moment in het seizoen waarin er meerdere verkeersongevallen gebeuren met motoren. Dat klinkt vaak erger dan het is, want in dat weekend zijn er nou eenmaal veel motoren op de weg, dus gebeurt er sneller wat. 

Dat moeten wij, als Nederlandse motorrijders, dit jaar echt zien te voorkomen, om twee redenen. De eerste reden is een algemene: ten koste van alles moet extra druk op de hulpdiensten voorkomen worden, dat heeft verder geen uitleg nodig. De tweede reden is meer zelfzuchtig: als er dit weekend teveel gebeurt kunnen we per direct alsnog verwachten dat recreatief motorrijden verboden zal worden. Dat zou echt erg jammer zijn, want juist nu is motorrijden de beste manier om even afstand te nemen van de huidige situatie. 

Een paar tips: 

  • Controleer je bandenspanning. Het is echt ongelooflijk hoeveel motoren na de winterstop met een veel te lage bandenspanning rondrijden. Simpel gezegd: lang stilstaan is band minder spanning. Ook al lijkt het goed als je er geroutineerd tegenaan schopt met je Airmax. Als je niet weet hoeveel je erin moet doen hou dan 2,5 Bar voor en 2,9 Bar achter aan. 
  • Ga even warmrijden op een parkeerplaats. Doe een achtje en rem eens flink. Simpel. 
  • Doe normaal.
  • Herhaling: doe normaal. 

Dit stichtelijke nieuws wordt u aangeboden door Oliepeil.nl. Over een paar weken/maanden* zullen we dit bericht verwijderen, omdat we niet aan zulk volwassen gedrag herinnerd willen worden. 

CoronaVirus Motorrijders

Komend weekend motorrijden? Doe ALSTJEBLIEFT kalm aan & wat tips

You have no rights to post comments

Peilers

peilers

sjop