Energiebesparing met een Goldwing

LEDs (Light Emitting Diode) zijn energiezuinig ten opzichte van een klassieke gloeilamp, die verstookt voornamelijk veel energie in de vorm van warmte, en maar een klein deel van die energie is licht. Dit heeft te maken met het gedeelte van het lichtspectrum wat wij kunnen zien: Elk object dat enige temperatuur heeft straalt infrarood licht uit. Hoe hoger de temperatuur, hoe kleiner de golflengte. Pas bij een bepaalde temperatuur komt de golflengte van dit 'infrarood' binnen het zichtbare spectrum en dit zien wij als gloeien.  

Lang verhaal kort: LEDs zijn zuinig, dus deze Goldwing zal wel héél zuinig zijn.

Energiebesparing met een Goldwing

Reacties   

+1 #2 CBF 22-08-2016 18:44
Jammer dat op dit mobiele bankstel de leeslampjes zo laag zitten. En als de leeslampjes toch ineens boven je hoofd zitten heb je hier toch wel een grote uitdaging te pakken. Verder mooi hoor. Ik zou meteen het hele ding elektriek maken...even de TU/e bellen.
Citeer
+1 #1 Bromsnor 22-08-2016 08:55
Gloeilampen zijn eigenlijk straalkacheltje s in een glazen ballonnetje. Deze stralen vooral veel warmte uit en een klein beetje licht. De met (edel)gas gevulde ballon zorgt er voor dat er geen zuurstof bij kan komen. Door de zuurstof zou de gloeiende gloeidraad namelijk direct in rook opgaan. En roken dat doen de meeste motoren en berijders (M/V) al van zichzelf. Vandaar tegenwoordig de LED's...
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop