Motorfilms in tijden van Corona

De Corona crisis trekt op dit moment een grote wissel op de samenleving. Uitgaansgelegenheden zijn gesloten, de deur uit gaan dient zoveel mogelijk beperkt te worden en er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Ondanks dat het RIVM aan geeft dat motorrijden nog gewoon mag in Nederland, is dit voor onze zuiderburen een heel ander verhaal. Daarnaast is de hele dag op de motor zitten misschien ook geen optie en vrouwlief wil af en toe ook nog aandacht. Mocht het dus zo zijn dat je niet thuis kunt werken, maar ook niet naar je werk mag, wat zijn dan voor de motorliefhebber op dit moment nog de mogelijkheden? 

Bij het samenstellen van onderstaande lijst, gaan we er gemakshalve uiteraard wel van uit dat de motor(en) die in je bezit zijn al de nodige aandacht hebben gehad. Na enkele maanden winterstalling kan je stalen ros namelijk wel de nodige liefde gebruiken. Niet enkel in de vorm van wat nieuwe olie en een oliefilter. Ook het nakijken van de remmen, remvloeistof en bandenspanning kan geen kwaad. Zijn deze zaken nog niet op orde en ben je zelf handig genoeg, kun je uiteraard de juiste spullen (online) bestellen en je bent weer dagje zoet. Vergeet hierbij niet voldoende koud bier in te slaan. TIP: Piet Zahut schijnt al weken in beschonken toestand door huis te zwalken omdat zijn favoriete kroegje dus ook gewoon thuis bezorgt.

Mocht je niet handig genoeg zijn, er zijn nog voldoende motorzaken open die (eventueel met haal en breng service) een onderhoudsbeurt aan je motor uitvoeren. Ga niet de weg op voordat je weet dat je motor 100% technisch in orde is! Disclaimer: Oude dames zoals de redactiehoer/raceplee mogen best eens wat lekken.
Mocht al het bovenstaande op orde zijn, is het tijd om al het verzamelde stof te verwijderen van de motor. Oftewel een goede was- en poetsbeurt. Er zijn voldoende producten op de markt om al glimmende dingen weer mooi te laten glimmen en alle zwart plastic delen weer netjes zwart te maken. Wil je dit goed doen, kost je dat ook een dag. Voor Harley rijders; neem gerust een weekje de tijd.

Nadat dit gedaan is kun je vol trots je glimmende apparaat tevoorschijn halen om door iedereen te laten bewonderen, uiteraard vanaf een gepaste afstand. Niemand zit te wachten op ongewenste intimiteit in deze dagen en al helemaal niet op vette klauwen aan je net gepoetste apparaat.

Mocht het rijden echter helemaal geen optie zijn en is het thuis 'werken' volledig afgerond, is er nog voldoende tijdverdrijf te vinden online voor de motorliefhebber. Dus pak een biertje, slinger die laptop aan en ga lekker in de tuin zitten. Er is voldoende om dusdanig lang te blijven zitten dat het mollige winterlijf in ieder geval goed gebronst uit quarantaine komt.

Youtube
Er zijn voldoende video kanalen te vinden op youtube met voldoende interessante content. Zeker voor de motorliefhebber is er voldoende te vinden. Om niet helemaal verloren door de hoeveelheid contect te dwalen (en je weg te houden bij de Motovloggers), sommen we hieronder de meeste boeiende kanalen op en wat deze te bieden hebben.

MotoGP
Het officiële kanaal van de MotoGP heeft juist in verband met de Corona crisis gratis content op Youtube vrijgegeven. Deze content bestaat voornamelijk uit races uit het verleden, waaronder de GP van Assen uit 2007. Maar ook die van Australië en Turkije zijn terug te kijken. Dus mocht je geheugen je in de steek laten, of herinnerd willen worden aan de nacht van Assen zonder dat je bij moeders de vrouw op de bank zat: via onderstaande link kom je terecht op het Youtube kanaal van de MotoGP.

https://www.youtube.com/user/MotoGP/videos 

Op de officiële site motogp.com is ook voldoende materiaal. Helaas dient hier wel voor betaalt te worden, maar er is de mogelijkheid tot een maand gratis proefversie. Zet de einddatum echter wel in je agenda, want na een maand wordt er stilzwijgend verlengt. (Meerdere mailadressen creditcards verlengen de duur van deze maand. Ssst niet verder vertellen en als iemand er naar vraagt, dit heb je niet van ons)

Fortnine
Dit Canadese kanaal is verbonden aan een webshop die alles verkoopt voor motoren. Van kleding tot aan onderdelen en gereedschap. Op Youtube merk je hier echter weinig van. Uiteraard worden er 'reviews' gemaakt over verschillende soorten kleding, waarbij je de onafhankelijkheid wat in twijfel kan trekken. Daarnaast worden er ook testen van motorfietsen geplaatst, die goed in elkaar zitten. Misschien niet altijd even serieus, maar de presentatie is professioneel, met mooie beelden en een originele invalshoek. Ook is er voldoende inspiratie op te doen om thuis wat 'wetenschappelijke' proefjes uit te voeren.
Via onderstaande link kom je op het Youtube kanaal van Fortnine (kijktip: 'Invisibility Training for Motorcyclists'):

https://www.youtube.com/channel/UCNSMdQtn1SuFzCZjfK2C7dQ/videos 

Itchy Boots
Stiekem toch een beetje een motovlogger, maar zo zie je ook nog eens wat van de wereld! Dit youtube kanaal van een Nederlandse dame staat in het teken van haar reizen op de motor. Op dit moment is ze bezig met een trip vanuit Argentinië naar Alaska. Haar vorige reis was vanuit India naar Nederland. Beide trips zijn uitgevoerd op een Royal Enfield Himalayan, die verassend genoeg capabel genoeg blijkt te zijn. Ongeveer twee dagelijks wordt er een nieuwe video online gezet, die met name bestaat uit prachtige beelden. Zoals een echte vlogger lult ze regelmatig iets te veel, dus geluid uit, rustgevend muziekje op en genieten maar van die wereldreis vanuit je tuinstoel.

Netflix
Het ideale middel om de kids stil en rustig te houden in deze dagen. Neem een iets duurder abbonement en je kunt ineens op meerdere apparaten kijken. Ideaal! Zet de vrouw met de fles witte wijn achter een zwijmel serie, de kids achter Shrek en voila je hebt nog een scherm over voor de echte bikerfilms!

Unchained: The Untold Story of Freestyle Motocross
Jonge kerels die atletische dingen doen met een crossmotor. Lekker Amerikaans, dus overdreven, luidruchtig, veel drama en lekker fout. Deze 'documentaire' over freestyle motorcross heeft het allemaal. De documentaire duikt voornamelijk in het gevaar wat schuilt in het uitvoeren van deze sport en heeft prachtige beelden van de meest spectaculaire stunts. Maar eigenlijk kijken we allemaal voor de crashes toch?

Easy Rider
Deze cult classic draait volledig om de jeugdcultuur van de jaren 60 in de Verenigde Staten. Voldoende sex, drugs en rock 'n roll dus. Ondanks dit geen makkelijke film, maar één met een serieuze ondertoon over vrijheid. En motoren, veel motoren, want daar draait dit lijstje om natuurlijk.

Wild Hogs
Helaas niet op Netflix te vinden, maar na de weemoedige setting van bovenstaande film nu iets voor het hele gezin. Want in deze tijden van crisis draait het natuurlijk allemaal om samen zijn en samen van dingen doen. Waarom dan niet iets waar jij ook nog een beetje lol in hebt door een familie film met motoren op te zetten. Niet kijken met je ouwe man, die beland waarschijnlijk per direct in een midlife crisis. Kost je dus direct een Harley, is 'ie wel mooi een weekje zoet met poetsen, dat dan weer wel.

CoronaVirus Motorrijders

Motorfilms in tijden van Corona

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Peilers

peilers

sjop